Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 31/2015. (XII.17.) önkormányzati rendelete

a közterületek használatáról szóló 6/2009. (I. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 01. 01- 2016. 01. 01




Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013.  (II.14.) önkormányzati rendelete 2. mellékletének 1.4.1. pontja alapján az Esélyteremtési Bizottság, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013.  (II.14.) önkormányzati rendelete 2. mellékletének 2.4.1. pontja alapján az Értékmegőrzési Bizottság, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013.  (II.14.) önkormányzati rendelete 2. mellékletének 4.4.3. pontja alapján a Jogi és Ügyrendi Bizottság, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013.  (II.14.) önkormányzati rendelete 2. mellékletének 5.4.1. pontja alapján a Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság, valamint Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013.  (II.14.) önkormányzati rendelete 2. mellékletének 6.4.1. pontja alapján a Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


1.§


Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a közterületek használatáról szóló 6/2009. (I. 30.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) a következő 12/A. §-sal és azt megelőző alcímmel egészül ki:


A Béke fasori köztemetővel határos közterületek használatba adásának rendje


12/A. §


A Hunyadiváros városrészben található Béke fasori köztemetővel határos – a Béke fasor, Őrtorony, Mécses utca és Mécses utca, Czollner köz által körülhatárolt – közterületek vonatkozásában a közterület-használati szerződés megkötésére a 4. § (9) bekezdésére figyelemmel a Kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft. jogosult, az önkormányzattal évente megkötésre kerülő szerződés alapján. A Béke fasori köztemetővel határos közterületeket érintően az ajánlatot a Kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft-hez kell benyújtani.”


2.§


  1. A Rendelet 15. § (1) bekezdés h) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


[Nem kell díjat fizetni:]

h) a közterületet igénybe vevő, önkormányzat által támogatott rendezvény szervezőjének az ingyenes sport-, egészségügyi-, köznevelési-, felsőoktatási-, ismeretterjesztő-, környezetvédelmi- vagy kulturális tevékenységekre, jótékony célú gyűjtésekre, szociális jellegű tevékenységre igénybe vett terület után,”


  1. A Rendelet 15.§ (1) bekezdése a következő l) ponttal egészül ki:


[Nem kell díjat fizetni:]

l) a Kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft-nek, a részére használatba adott közterületekre.”


3.§


A Rendelet 10. § (1) bekezdésében a „a közművelődésről szóló 28/2001. (VI. 5.) rendelet” szövegrész helyébe a „a közművelődésről szóló önkormányzati rendelet” szöveg, 12. § (2) bekezdésében a „Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Kft.-hez” szövegrész helyébe a „Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft-hez” szöveg, 12. § (2) bekezdésében, 12. § (10) bekezdésében, 15. § (1) bekezdés i) pontjában a „Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Kft.” szövegrész helyébe a „Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft.” szöveg lép.

4.§


Hatályát veszti a Rendelet 10. § (1) bekezdésében a „Az egészségügyi szolgáltatást nyújtó rendezvények lebonyolítását a Közgyűlés egészségügyi ügyekben feladat- és hatáskörrel rendelkező bizottsága is véleményezi.” szövegrész, 10. § (2) bekezdésében a „Az egészségügyi szolgáltatást nyújtó rendezvények lebonyolítását a Közgyűlés egészségügyi ügyekben feladat- és hatáskörrel rendelkező bizottsága is véleményezi.” szövegrész.


5.§


Ez a rendelet 2016. január 1. napján lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.



Kecskemét, 2015. december 17.



Szemereyné Pataki Klaudia sk.                                      Dr. Határ Mária sk.

            polgármester                                                                       jegyző



ZÁRADÉK:

A rendelet kihirdetése a mai napon a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján való kifüggesztéssel megtörtént.



Kecskemét, 2015. december 17.



  Dr. Határ Mária sk.

             jegyző