Cegléd Város Önkormányzata 37/2015. (XII. 23.) önkormányzati rendelete

a mezei őrszolgálatról és a mezőőri járulékról szóló 33/2014. (XII. 23.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 01. 01- 2016. 01. 01

Cegléd Város Önkormányzata

37/2015. (XII. 23.) önkormányzati rendelete

a mezei őrszolgálatról és a mezőőri járulékról szóló

33/2014. (XII. 23.) önkormányzati rendelet módosításáról


Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a fegyveres biztonsági őrzésről, a természetvédelmi és a mezei őrszolgálatról szóló 1997. évi CLIX. törvény 19. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 17. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § A mezei őrszolgálatról és a mezőőri járulékról szóló 33/2014. (XII. 23.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.) 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A rendelet területi hatálya Cegléd város közigazgatási területén lévő termőföldekből a szántó, rét, legelő, szőlő, gyümölcsös, erdő- és fásított terület művelési ágba sorolt kül- és belterületi földrészletekre terjed ki. Cegléd közigazgatási területe vegyes minősítésű terület.

(2) A rendelet személyi hatálya kiterjed mindazon személyre, illetve gazdasági tevékenységet végző társaságra, aki/amely az (1) bekezdésben meghatározott területen ingatlant használ vagy bejegyzett földhasználat hiányában az ingatlan tulajdonosa. Mentes a járulékfizetés alól a Magyar Állam és a helyi önkormányzat.”


2. § (1) Az Ör. 3. § (2) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„c) tanyás ingatlanok esetében – amennyiben tartozik hozzá járulékfizetés alá vont művelési ágú földterület - 1.500,- Ft/ingatlan és a hozzá tartozó földterület művelési ágának megfelelő területarányos járulék (700,- Ft/hektár vagy 350,- Ft/hektár).”


(2) Az Ör. 3. § (3) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„b) amennyiben az összes földterület nem haladja meg a 2 hektárt – tanyák kivételével - nem keletkezik mezőőri járulékfizetési kötelezettség.”


3. § Az Ör. 5. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(5) A mezőőri járulék megfizetésénél az Önkormányzat mentességet biztosít annak a befizetésre kötelezett földhasználónak (tulajdonosnak) szociális rászorultságtól függetlenül, akinek az adott tárgyévre fizetendő mezőőri járuléka nem éri el a 2.000,- Ftösszeget.”


4. § (1) Ez a rendelet 2016. január 1-jén lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

(2) Ez a rendelet a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján hat napra történő kifüggesztéssel kerül kihirdetésre.


 


  Dr. Diósgyőri Gitta sk.                                                                                         Takáts László sk.

jegyző                                                                                                        polgármester