Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 38/2015. (XII.14.) önkormányzati rendelete

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének az Önkormányzat 2016. évi átmeneti finanszírozásról és költségvetési gazdálkodásáról

Hatályos: 2015. 12. 14- 2015. 12. 31

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének az Önkormányzat 2016. évi átmeneti finanszírozásról és költségvetési gazdálkodásáról szóló

38/2015. (XII.14.) önkormányzati rendelete


Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2016. évi költségvetési rendelet megalkotásáig – a költségvetési gazdálkodás folyamatosságának biztosítása, a pénzügyi gondok elkerülése érdekében – a finanszírozás és a költségvetési gazdálkodás átmeneti szabályait az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 25. §-a alapján az alábbiak szerint határozza meg:


I.


Átmeneti finanszírozási és gazdálkodási szabályok


1. §


A Képviselő-testület felhatalmazást ad a polgármesternek az önkormányzat bevételeinek folyamatos beszedésére és a kiadásoknak a 2-8. §-okban meghatározott feltételekkel történő teljesítésére a Hivatal útján.


2. §


  1. Az önkormányzat és az irányítása alá tartozó költségvetési szervek igazgatási és egyéb feladatai működési kiadásainak havi teljesítéséhez a 2015. évi tartós kötelezettségekkel módosított működési célú költségvetési támogatások 1/12-ed részének megfelelő összegben vállalható kötelezettség, utalható támogatás, illetve teljesíthető kifizetés.


  1. Az (1) bekezdésben foglaltakon túlmenően a 2016. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet meghozataláig kötelezettséget vállalni csak a közalkalmazottak és köztisztviselők előmenetelével kapcsolatos átsorolásokkal együtt járó többletbérek időarányos részére lehet.


  1. A 2016. évre áthúzódó beruházási, felújítási feladatokra költségvetési kiadás csak a 2015. évi jóváhagyott előirányzat-maradványok erejéig polgármesteri engedéllyel teljesíthető.


  1. A Képviselő-testület a Polgármesternek 10.000.000 Ft azaz tízmillió forint egyedi ügyleti értékhatárig – a gazdasági vezető ellenjegyzése mellett – kötelezettség-vállalási jogot biztosít. A Polgármester a kötelezettség-vállalásról a soron következő ülésén tájékoztatja a Képviselő-testületet.


3. §


A Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal (továbbiakban: Hivatal) a szociális segélyezésre jogosult ellátottak körében bármely jogcím alatti segélyeket kifizetheti a pénzbeli és természetbeni szociális és gyermekvédelmi ellátásról szóló önkormányzati rendeletben foglaltak betartása mellett. 


4. §


A Hivatal zavartalan működéséhez feltétlenül szükséges dologi kiadások teljesíthetőek. A kommunális és városgazdálkodási feladatokhoz kapcsolódóan legfeljebb a 2015. évre jóváhagyott előirányzat 1/12 része fizethető ki.


5. §


Nem önkormányzati intézmények, alapítványok, egyéb szervezetek részére kizárólag a 2015. december 31-ig megkötött megállapodások, képviselő-testületi kötelezettségvállalások alapján teljesíthető utalás.



6. §


  1. A jóváhagyott, folyamatban lévő önkormányzati felhalmozási (beruházási) feladatokhoz és felhalmozási célú pénzeszközök átadásához kapcsolódóan kifizethetőek:


a) a 2015. évi előirányzat-maradványok erejéig a ténylegesen elvégzett munkák ellenértéke,

b) a 2015. december 31-ig megkötött szerződések 2016. évi üteme szerint elvégzett munkák ellenértéke,

c) jogerős határozatok szerinti kötelezettségek.


  1. A jóváhagyott, folyamatban lévő felhalmozási feladatoknál szerződésmódosítás nem irányulhat a 2015. december 31-ig megkötött szerződések 2016. évi ütemének a növelésére.




II.


Vegyes és záró rendelkezések


7. §


  1. E rendelet 2016. január 1-jén lép hatályba és Szentendre Város Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet hatályba lépése napján hatályát veszti.
  2. A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.




Szentendre, 2015. december 10.





              Verseghi-Nagy Miklós                                                     dr. Gerendás Gábor

                       polgármester                                                                         jegyző





Záradék:

A rendelet 2015. december 14-én kihirdetésre került.


dr. Gerendás Gábor

jegyző