Écs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2015. (II. 12.) önkormányzati rendelete

fenntartásában levő bölcsőde intézményi térítési díjának megállapításáról

Hatályos: 2015. 03. 01- 2015. 03. 31

Écs község Képviselőtestülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk . (1) bekezdése  pontjában  kapott felhatalmazása alapján, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997.évi XXXI. törvény,  a 228/ 2011 (I I.29. ) Korm. rendelet 2. 5. 9. §. rendelkezéseinek figyelembevételével az Écs községben működő Napraforgó Óvoda és bölcsődében, a bölcsődés  3 év alatti gyermekek napközbeni ellátásáért fizetendő intézményi  térítési díjának megállapításáról az alábbi rendelet alkotja:


1.§. Écs község képviselő-testülete a fenntartásában levő Écsi Napraforgó Óvoda és Bölcsőde ( 9083 Écs, Kossuth u. 38.)  ) intézményben a bölcsődei szolgáltatás igénybevételért intézményi térítési díjat  állapít meg.. Az intézményi térítési díj az étkezésiért fizetendő térítési díjból és gondozási díj fizetési kötelezettségből tevődik össze.

2.§. A térítési díjakat a fenntartó évente felülvizsgálja.


3. §. Az intézményi térítési díj figyelembevételével az intézmény vezetője az ellátott részére a gyermekétkeztetésért térítési díjat, valamint a gondozásért gondozási díjat állapít, meg a kettő együtt alkotja a személyi térítési díjat.

4.§ (1.)A gyermekétkeztetésért fizetendő térítési díj. napi négyszeri étkezésért ,360,-Ft/ fő/ adag,( áfát nem tartalmazza)

 (2.)A gondozási díj mértéke 15.000,-Ft/fő/hó, azaz napi 720,-Ft/ fő.

 (3.)A gondozási díj 50%-át  akkor kell fizetni, ha a bölcsődés gyermek hosszabb ideig ( 2 hét )  tartósan beteg és ezt a szülő/gondviselő orvosi igazolással igazolja, illetve a családban, önhibájukon kívül ,olyan rendkívüli élethelyzet alakult ki, melyről   az intézményvezető személyesen meggyőződik, és ezt környezettanulmányban rögzíti.

5. §. Amennyiben a fizetendő személyi térítési díj a családban az egy főre jutó rendszeres havi jövedelem 25%-át meghaladná, a gondozási díj összege az étkezésért fizetendő térítési díj és a család egy főre jutó rendszeres havi jövedelme 25%-nak a különbözete.

6.§. Aki nem kíván jövedelemigazolást benyújtani, 15.000 Ft/fő/hó összegű gondozási díjat fizet.


7.§ A rendelet 2015. március 1-én lép hatályba.

Écs, 2015. február 9.

Mondovics László                                                                                         Dr.Bertalanné Józsa Judit

   polgármester                                                                                                         jegyző


A Rendelet kihirdetve Écs Község Hivatalának (9083 Écs, Fő u. 94.) 2015. február 12. napján.

                                                                                                                         Dr.  Bertalanné Józsa Judit jegyző