Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016. (I.21.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 01. 22- 2016. 01. 22

Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 3. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 6. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2) A polgármester a megüresedő bérlakások bérbeadására pályázatot ír ki a jászberényi állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, illetve jászberényi székhelyű munkáltatónál foglalkoztatott szociálisan rászoruló személyek, családok részére.”


2. §


A Rendelet 28. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(3) A (2) bekezdésben foglaltak alapján az emelt lakáshasználati díj mértéke a jogcím nélküli lakáshasználat kezdetétől számított

a) 4-6. hónap közötti időtartamra a lakás lakbérének kétszeres összege,

b) a 7. hónaptól kezdve a lakás lakbérének háromszoros összege.”


3. §


A Rendelet 2. melléklete helyébe a jelen rendelet 1. melléklete lép.


4. §


A Rendelet 3. melléklete helyébe a jelen rendelet 2. melléklete lép.


5. §


A Rendelet 5. melléklete helyébe a jelen rendelet 3. melléklete lép.


6. §


Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.