Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2016. (IV.14.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 04. 15- 2016. 04. 15

Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 3. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 6. § (6) bekezdés d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„d) a pályázat benyújtását megelőző 5 éven belül az önkormányzati bérlakásra fennálló bérleti jogviszonya alatt a bérlakással kapcsolatban három hónapot meghaladó hátralékot halmozott fel és bérleti jogviszonya ez okból került megszüntetésre, vagy bérleti jogviszonya ez okból nem került meghosszabbításra,”


2. §


A Rendelet 13/B. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A rendkívüli szociális krízishelyzetbe került Jászberényben lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező igénylő – amennyiben lakhatását másképp megoldani nem tudja és megfelel a 6. § (4) – (6) bekezdéseiben foglalt feltételeknek – elhelyezése iránt kérelemmel fordulhat a polgármesterhez.”


3. §


A Rendelet 13/B. §-a az alábbi (8) bekezdéssel egészül ki:


„(8) Amennyiben a kérelmező az (1) bekezdésben írt feltételeknek nem felel meg, különös méltánylást érdemlő esetben elhelyezése iránt egy alkalommal kérelemmel fordulhat a polgármesterhez, aki 3 tagú bíráló munkacsoport – társadalmi megbízatású alpolgármester, Humán Erőforrás Bizottság elnöke és Humán és Önkormányzati Igazgatási Iroda vezetője – javaslata alapján dönt. A kérelem benyújtásának előfeltétele, hogy a kérelmező a kérelem benyújtását megelőző 3 éven belül önkormányzati bérlakás tekintetében fennállt bérleti jogviszonya tekintetében hátralékkal nem rendelkezik. A lakásbérleti szerződés a rendkívüli szociális krízishelyzet fennállásáig, de legfeljebb 6 hónapos időtartamra köthető meg. A kérelem elbírálására egyebekben a 13/B. § (4)-(7) bekezdéseit kell alkalmazni.”


4. §


Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.