Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2016. (VI.9.) önkormányzati rendelete

a hulladékszállítási és kezelési közszolgáltatási díj megfizetéséhez való méltányossági hozzájárulásáról szóló 12/2003. (III. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 06. 09- 2016. 06. 09

A Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 26. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


A hulladékszállítási és kezelési közszolgáltatási díj megfizetéséhez való méltányossági hozzájárulásáról szóló 12/2003. (III. 28.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.) 8. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(2) A megállapított önkormányzati hozzájárulást, amely a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj ezáltal meg nem fizetett összegét jelenti, a Polgármesteri Hivatal Közgazdasági Irodája az állami hulladékgazdálkodási közfeladat ellátására létrehozott szervezet számára utalja át a hulladékról szóló törvény és a települési hulladékkezelési közszolgáltatási díj megállapításának részletes szakmai szabályairól szóló kormányrendelet rendelkezései szerint.”


2. §


Ör. 8. § (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(3) A Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. havonta tájékoztatja az Irodát és az állami hulladékgazdálkodási közfeladat ellátására létrehozott szervezetet azokról a változásokról (pl.: hulladékszállítás szüneteltetése), amelyet a hozzájárulásban részesülők nála jelentenek be.”


3. §


Ez a rendelet kihirdetésének napján lép hatályba.