Nagymányok Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2016. (IX.30.) önkormányzati rendelete

a szociális igazgatás és szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 4/2015.(II. 27.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2016. 10. 01- 2016. 10. 01


NAGYMÁNYOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA


KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK


16/2016. (IX.30.)

önkormányzati rendelete


a szociális igazgatás és szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló


4/2015.(II. 27.) önkormányzati rendelete

módosításáról


Nagymányok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993.évi III. törvény 132. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, Nagymányok Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 11/2014 (XII.15.) önkormányzati rendelet 53. § (4) bekezdése alapján a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, valamint a Szociális és Közművelődési Bizottság véleményének kikérésével az önkormányzat a következőket rendeli el:



I. fejezet


MÓDOSÍTÓ RENDELKEZÉS



1. § A szociális igazgatás és szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 4/2015.(II. 27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 13/A. § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


„13/A. §

(1) 20.000,-Ft vissza nem térítendő születési támogatás nyújtható egy alkalommal a gyermek születését követően azon jogosultnak, akinek Nagymányok város közigazgatási területén a gyermek születésekor bejelentett állandó lakóhelye van, és ott életvitelszerűen tartózkodik. A lakóhely megállapítása szempontjából a személyi adat- és lakcímnyilvántartás adatai irányadóak.”


2. § A Rendelet a következő 14/B. §-al egészül ki:


„Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz nyújtott települési támogatás

14/B §

(1) A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében települési támogatásban részesülhetnek azok a Nagymányok Város közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező felsőoktatási hallgatók, akik felsőoktatási intézményben nappali tagozaton, alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat. A támogatás mértékének meghatározása az önkormányzat költségvetési rendeletében meghatározott keretösszeg terhére, a Szociális és Közművelődési Bizottság által, határozatban felállított szempontrendszer alapján, a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet 21.§-ban meghatározott szociális helyzet figyelembevételével történik.

(2) A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében igényelt települési támogatásra vonatkozó kérelmet a pályázatkezelő által összeállított pályázati adatlapon kell benyújtani a Nagymányoki Polgármesteri Hivatalhoz. A kérelemhez csatolni szükséges a pályázati felhívásban meghatározott dokumentumokat.

(3) A támogatásban részesülőnek a hallgatói jogviszony megszűnését, illetve a lakóhely megváltozását 5 munkanapon belül az önkormányzatnak írásban be kell jelentenie.

(4) A hallgatói jogviszony megszűnése, illetve a lakóhely adott település közigazgatási területén történő megszüntetése esetén a következő tanulmányi félévtől ható hatállyal a támogatást meg kell szüntetni.”


3. § A Rendelet 23. § (1) bekezdés b) pontja az alábbiak szerint módosul:


(1) A Rendeletben meghatározott szociális ellátások közül a képviselő-testület a hatáskörét


„b) a 70 éven felüliek karácsonyi támogatása, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek támogatása, gyógyszertámogatás, gyógyászati segédeszköz támogatás, a létfenntartáshoz nyújtott települési támogatás, gyermekek táborozásához nyújtott települési támogatás, gyermekek rászorultsága esetén nyújtott települési támogatás, temetéshez nyújtott települési támogatás, a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz nyújtott települési támogatás esetén, a 6.§ (2) bekezdésben és 16.§ (2) bekezdésében foglalt hatásköre esetén a Szociális és Közművelődési Bizottságra

ruházza át.”


4. § A Rendelet 3. melléklete jelen rendelet 1. mellékletére módosul.



II. fejezet


ZÁRÓ RENDELKEZÉS


5. § E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.



                        Dr. Klausz Judit                                                                       Karl Béla

                                  jegyző                                                                          polgármester


Záradék:


A rendelet kihirdetése 2016. szeptember 30. napján megtörtént.


Dr. Klausz Judit

jegyző

Mellékletek