Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2016. (IX.15.) önkormányzati rendelete

az otthonteremtés önkormányzati támogatásáról szóló 20/2012. (IV. 12.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 09. 16- 2016. 09. 16

Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 107. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


Az otthonteremtés önkormányzati támogatásáról szóló 20/2012. (IV. 12.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: rendelet) 2. §-a az alábbi rendelkezéssel egészül ki:



„ (4) A támogatási összege erejéig 72 hónap időtartamra jelzálogjogot, valamint annak biztosítására elidegenítési és terhelési tilalmat kell az ingatlan-nyilvántartásba a támogató Önkormányzat javára bejegyeztetni.”


2. §


A rendelet 2/B. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„ (2) A támogatásban részesített házaspárnak, illetve élettársnak vállalnia kell a támogatási szerződéssel vegyes adásvételi szerződés megkötését követően a telek 3 éven belüli beépítését.”


3. §


A rendelet 2/C. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„ (2)    A támogatásban részesített házaspárnak, illetve élettársnak vállalnia kell a támogatási szerződéssel vegyes adásvételi szerződés megkötését követően a telek 3 éven belüli beépítését.”


4. §


A rendelet 3. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„ (2) Az 1. §, 2. §, 2/A., 2/B. és a 2/C. § szerinti kérelmeket minimum 3, maximum 7 főből álló bíráló munkacsoport rangsorolja jászberényi munkahely, illetve egyéb szempontok – különösen a megfogalmazott szakember igények, szakképzettség, megszerzett vagy megszerezni kívánt diploma – alapján és tesz ajánlást a polgármesternek.”


5. §


A rendelet 7. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„ (4) A támogatott köteles az Irodának az épület használatbavételét a hatályos jogszabályok szerint a támogatási szerződésben meghatározott időn belül igazolni.”


6. §


Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.