Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016.(II.17.) önkormányzati rendelete

a szociális és gyermekjóléti ellátásokról és a szociális és gyermekjóléti igazgatásról szóló 3/2015. (II.13.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 02. 18- 2016. 03. 14

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. tv. 1. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


(1) A szociális és gyermekjóléti ellátásokról és a szociális és gyermekjóléti igazgatásról szóló 3/2015. (II.13.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Hszr.) 3. § helyébe a következő rendelkezés lép:


„3. § Az e rendeletben meghatározott szociális és gyermekjóléti ellátással kapcsolatos hatáskörök gyakorlását a képviselő-testület a jegyzőre ruházza át.”


(2) A Hszr. 23. § (3) bekezdésében a „gondozási szükséglete a napi 4 órát meghaladja” szövegrész helyébe a „gondozási szükséglete a napi 3 órát eléri” szövegrész lép.


(3) A Hszr. 27. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


(1) Települési gyógyszertámogatásra jogosult az a személy, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem a mindenkori nyugdíjminimum 220 %-át, egyedül élő esetén a mindenkori nyugdíjminimum 280 %-át nem haladja meg, és az Szt-ben és a rendeletben meghatározott vagyonnal nem rendelkezik.”


2. §


A Hszr. 44. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(3) A szemétszállítási költségtérítés egy évre kerül megállapításra, azzal, hogy megállapításkor a kérelem benyújtását követő hónap első napjától részesül költségtérítésben a kérelmező, míg a jogosultság megszűnése esetén a megszűnés hónapjának utolsó napjával szűnik meg a költségtérítés.”


3. §


A Hszr. 45. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(7) Egy család a kedvezményt csak egy szolgáltatási helyen veheti igénybe. Az (1) bekezdés alkalmazása során a 65 év feletti igénybevevő a televíziós minimum csomag mellett vezetékes telefon előfizetéssel rendelkezhet, aminek a költségét kérelmező viseli.”


4. §


A Hszr. 47. § (1) bekezdése ba) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„ba) a Paksi Életfa Idősek Otthona keretein belül biztosított az idősek részére ápolást, gondozást nyújtó tartós bentlakásos ellátás.”


5. §


(1) Ez a rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba és 2016. március 15-én hatályát veszti.

(2) Hatályát veszti a Hszr. 40. § (2) bekezdése, valamint a 43. § (4) bekezdése.

(3) A rendelet rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell.


Paks, 2016. február 17.



                                 Süli János                                                                            Dr. Blazsek Balázs

                          polgármester                                                                           címzetes főjegyző



* A képviselő-testület a rendeletet a 2016. február 15-i ülésen fogadta el.


Kihirdetési záradék:


A rendelet 2016. február 17-én kihirdetésre került.


Dr. Blazsek Balázs

címzetes főjegyző