Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 22/2016. (IX. 23.) önkormányzati rendelete

Pénzügyi tárgyú önkormányzati rendeletek módosításáról

Hatályos: 2016. 09. 24- 2016. 09. 24

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 41. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és f) pontjában meghatározott feladatkörben eljárva a következőket rendeli el:


1. §


Az államháztartáson kívüli forrás átvételéről, átadásáról, valamint önkormányzati forrás átadásáról szóló 42/2013. (XII. 20.) önkormányzati rendelet 9 §-a a következő (15) és (16) bekezdéssel egészül ki:

„(15) Ha a külső szerv civil szervezet, annak kötelezettsége, hogy beszámolóját (valamint ha rendelkezik közhasznúsági melléklettel, úgy azt is) a civil szervezetek bírósági nyilvántartásáról és az ezzel összefüggő törvényben meghatározott módon letétbe helyezi és közzéteszi, valamint az Önkormányzatot erről értesíti:

a) ha a támogatási döntés meghozatalára vagy a folyósítás megkezdésére az adott üzleti év mérleg-fordulópontját követő ötödik hónap utolsó napját megelőzően kerül sor, a letétbe helyezés és közzététel megtörténtét a külső szerv az Önkormányzat felé a letétbe helyezést és közzétételt követő 15 napon belül igazolja, vagy

b) ha a támogatási döntés meghozatalára vagy a folyósítás megkezdésére az adott üzleti év mérleg-fordulópontját követő ötödik hónap utolsó napján vagy azt követően kerül sor, a letétbe helyezés és közzététel megtörténtét a külső szerv a folyósítás megkezdése előtt igazolja.

(16) Ha a külső szerv a (15) bekezdésben meghatározott kötelezettségének nem tesz eleget, az a pénzeszköz összegét jegybanki alapkamattal megegyező mértékű kamattal növelten az Önkormányzat által meghatározott pénzforgalmi számlára visszafizeti.”


2. §


(1)A behajthatatlan követeléssel kapcsolatos eljárásról, valamint a követelés elengedésének eseteiről és módjáról szóló 19/2014. (IX. 12.) önkormányzati rendelet 4. § (1) bekezdés k) és l) pontja helyébe a következő rendelkezés lép és a következő m) ponttal egészül ki:

„k) ha más önkormányzati rendelet alapján a kötelezettség megtérítése alól a kötelezettet az arra jogosult mentesíti,

l) ha a követelés érvényesítésére jogszabály alapján kötelezett személy hiányában nincs lehetőség, vagy

m) amelyet bíróság előtt érvényesíteni nem lehet.”

(2) A behajthatatlan követeléssel kapcsolatos eljárásról, valamint a követelés elengedésének eseteiről és módjáról szóló 19/2014. (IX. 12.) önkormányzati rendelet 5. § (1) bekezdésében a „4. § a)-h) pontja” szövegrész helyébe a „4. § (1) bekezdés a)-h) és k)-m) pontja” szöveg lép.







3. §



(1) A Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata költségvetésének összeállítása és végrehajtása során alkalmazandó általános gazdálkodási szabályokról szóló 35/2015. (XII. 18.) önkormányzati rendelet 11. §-a a következő (6a) bekezdéssel egészül ki:

„(6a) A (6) bekezdés a) pontja szerinti polgármesteri engedély nélkül ún. díjbekérő számla alapján teljesíthető előleg kifizetés, amennyiben az árubeszerzés vagy szolgáltatás-vásárlás összege a bruttó 200.000,- Ft-ot nem haladja meg.”

(2) A Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata költségvetésének összeállítása és végrehajtása során alkalmazandó általános gazdálkodási szabályokról szóló 35/2015. (XII. 18.) önkormányzati rendelet 39. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:

„(3) A 11. § (6a) bekezdése

a) 2016. január 1-jén vagy azt követően keletkezett jogviszonyok vagy

b) már fennálló jogviszonyból származó, 2016. január 1-jén vagy azt követően realizálódott jogügylet

tekintetében alkalmazandó.”


4. §


Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.