Nagyatád Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2016. (XI.28.) önkormányzati rendelete

a polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról és az illetményalap meghatározásáról

Hatályos: 2022. 01. 01

Nagyatád Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2016. (XI.28.) önkormányzati rendelete

a polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról és az illetményalap meghatározásáról

2022.01.01.

Nagyatád Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 236. § (4) bekezdésében, a 237. §-ában, valamint Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC. törvény 59. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet célja

1. § A rendelet célja – a Kttv. keretei között, - a Nagyatádi Polgármesteri Hivatal (a továbbiakban: Polgármesteri Hivatal) köztisztviselői részére a köztisztviselői illetményalap meghatározása, a vezetői illetménypótlék mértékének megállapítása, valamint a szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatások, támogatások keretjellegű megállapítása.

2. A rendelet hatálya

2. § (1) E rendelet hatálya a Polgármesteri Hivatalban teljes- és részmunkaidőben foglalkoztatott köztisztviselőkre, ügykezelőkre (a továbbiakban: köztisztviselő) és a munkavállalókra terjed ki.

(2) A rendelet 5. §-ában meghatározott szabályokat a polgármester tekintetében is alkalmazni kell.

(3) E rendelet 5. § (2) és (3) bekezdésében meghatározott rendelkezéseket a Polgármesteri Hivatal nyugállományú köztisztviselőire is alkalmazni kell.

3. A köztisztviselői illetményalap meghatározása

3. §1 A képviselő-testület a polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők illetményalapját 59.800 Ft-ban határozza meg.

4. A vezetői megbízás és illetménypótlék

4. § (1) Polgármesteri hivatal belső szervezeti egységeinek, irodáinak vezetésére irodavezetői címmel, az irodavezető helyettesítésére irodavezető-helyettesi címmel felsőfokú szakirányú iskolai végzettséggel rendelkező köztisztviselő kaphat megbízást.

(2) A polgármesteri hivatalban vezető munkakörben dolgozik: a jegyző, az aljegyző, az irodavezetők.

(3) A polgármesteri hivatalban osztályvezetői szintnek minősülnek az irodavezetői munkakörök.

(4) A Hivatal köztisztviselője osztályvezetői szintnek megfelelő vezetői megbízás esetén alapilletménye 10%-ának megfelelő mértékű vezetői illetménypótlékra jogosult.

5. Köztisztviselői juttatások, támogatások

5. § (1) A méltányolható körülmények miatt szociálisan nehéz helyzetbe került köztisztviselő részére szociális támogatásként rendkívüli pénzbeli szociális segély adható.

(2) A legalább 10 éves – nyugállományú köztisztviselőnél legalább 15 éves – közszolgálati jogviszonnyal rendelkező, jó színvonalú munkát végző elhalálozott köztisztviselőt (nyugállományú köztisztviselőt) a temetési költségek részben vagy egészében történő átvállalásával a jegyző a polgármester egyetértésével a Polgármesteri Hivatal saját halottjává nyilváníthatja.

(3) Az elhunyt nyugalmazott köztisztviselő akkor nyilvánítható a Polgármesteri Hivatal saját halottjává, ha közszolgálati jogviszonya nem bírói ítélet alapján, vagy fegyelmi eljárás eredményeként szűnt meg.

(4) A képernyő előtti munkát végző köztisztviselő kérelmére 2 évente védőszemüveg készítésének támogatására jogosult.

(5) A munkakör betöltéséhez, illetve a munkakör jövőbeni ellátásának biztosítása céljából tanulmányok folytatására a köztisztviselővel tanulmányi szerződés köthető.

6. A juttatások és a támogatások fedezete

6. § (1) A juttatásokra és a támogatásokra adott évben kifizethető keretösszeget a képviselő- testület a költségvetési rendeletében a Polgármesteri Hivatal előirányzatai között egy összegben állapítja meg.

(2) Amennyiben az adott költségvetési évre a Képviselő-testület által a juttatásokra és támogatásokra megállapított keret kevésnek bizonyul, a jegyző év közben pótelőirányzatot kérhet. A képviselő-testület e kérésnek a költségvetési rendelet módosításával tehet eleget.

7. A juttatások és a támogatások fedezetére szolgáló keret felhasználása

7. § (1) A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői és munkavállalói részére nyújtandó juttatások tekintetében az egyes juttatások mértékére, feltételeire, elbírálására és elszámolására, visszafizetésére vonatkozó részletszabályokat az Önkormányzat Jegyzője az Egységes Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg a költségvetési rendeletben meghatározott keret terhére.

(2) A juttatások és támogatások fedezetéül szolgáló keretet az e rendeletben, valamint a Közszolgálati Szabályzatban meghatározott módon, a kérelem beérkezésének sorrendjében kell felhasználni.

(3) A keret kimerülését követő igényeket, kérelmeket – nyilvántartásba vételt követően – el kell utasítani.

(4) Ha év közben a képviselő-testület a juttatások, és támogatások fedezetéül pótelőirányzatot állapít meg, akkor a felhasználás során előnyben kell részesíteni a (3) bekezdésében meghatározott, nyilvántartásban már szereplő igényeket.

(5) Az egyes juttatásokról és támogatásokról évenként elkülönített nyilvántartást kell vezetni.

8. Záró rendelkezések

8. § (1) E rendelet 2017. január 1. napján lép hatályba.

(2) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti Nagyatád Város Önkormányzata Képviselő-testületének a polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról, valamint a közigazgatási munkavállalók részére költségvetési előirányzatok tervezésének és biztosításának módjáról, továbbá a foglalkoztatási jogviszonyban álló polgármesterre vonatkozó egyéb rendelkezésekről szóló 39/2001. (X. 26.) önkormányzati rendelete.

1

A 3. § a Nagyatád Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2021. (XII. 20.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.