Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2016. (VIII.2.) önkormányzati rendelete

a partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2016. 08. 02- 2022. 12. 31

Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2016. (VIII.2.) önkormányzati rendelete

a partnerségi egyeztetés szabályairól1

2016.08.02.

Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 23. § (5) bekezdés 5. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI. 8.) Korm. rendelet (továbbiakban: Korm. r.) 29. §-ában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

Általános rendelkezések

1. § (1) Budakeszi Város településfejlesztési koncepciójának, integrált településfejlesztési stratégiájának és településrendezési eszközének vagy azok módosításának a lakossággal, érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetekkel, egyházakkal történő véleményeztetése a Korm. r. és a partnerségi egyeztetés szabályai szerint történik.

(2) Az egyeztetésben résztvevők (a továbbiakban: partnerek) köre:

a) Budakeszi város adott településrendezési eszköz tervezésével érintett településrészén lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személyek,

b) Budakeszi város adott településrendezési eszköz tervezésével érintett településrészén telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek,

c) Budakeszi Városában nyilvántartott, bejegyzett érdekképviseleti és civil szervezetek,

d) valamennyi Budakeszin működő elismert egyház.

A tájékoztatás módja és eszközei

2. § (1) A partnerek tájékoztatása a településrendezési eszköz készítéséről, módosításáról az Önkormányzat honlapján (http://www.varoshaza.budakeszi.hu) és a hivatali hirdetőtáblán keresztül történik.

(2) A partnerek a Budakeszi Polgármesteri Hivatal főépítészi irodájában az eljárás során keletkezett iratanyagba betekinthetnek, írásbeli vagy szóbeli tájékoztatást kérhetnek a főépítésztől.

A javaslatok, vélemények dokumentálásának, nyilvántartásának módja

3. § (1) A készítendő településrendezési eszközzel kapcsolatban az Önkormányzat honlapján megjelent tájékoztatásban megjelölt időpontig a partnerek észrevételt, javaslatot, véleményt nyilváníthatnak, melyet benyújthatnak a Budakeszi Polgármesteri Hivatal címére (2092 Budakeszi, Fő utca 179.) postai úton történő megküldéssel, vagy az ügyfélszolgálaton, személyesen leadott levél formájában vagy az Önkormányzat honlapján megadott e-mail címre.

(2) Amennyiben a partner a 2. § (1) bekezdésében meghatározott tájékoztatásra részvételi szándékát nem jelzi, akkor az eljárás további szakaszában nem vesz részt és kifogást nem emelő véleményezőnek kell tekinteni.

(3) Valamennyi vélemény az adott településrendezési eszköz ügyiratának részét képezi, és azokat a főépítész a tervező felé továbbítja.

(4) A beérkezett javaslatok, vélemények, az ezekre adott válaszok és kapcsolódó iratok dokumentálásáról a főépítész gondoskodik.

Az el nem fogadott javaslatok, vélemények

indokolásának módja, dokumentálásuk, nyilvántartásuk rendje

4. § (1) A vélemények elfogadására, illetve el nem fogadására, valamint mindezek indokolására a főépítész a tervező közreműködésével összeállított főépítészi válaszokban javaslatot tesz, amelyet a döntéshozó Képviselő-testülettel ismertetni kell.

(2) A vélemények elfogadásáról vagy el nem fogadásáról a Képviselő-testület dönt.

(3) Az el nem fogadott véleményeket, valamint azok indoklását a főépítész összesíti és a településrendezési eszköz ügyiratához csatolja.

Az elfogadott koncepció, stratégia és

településrendezési eszközök nyilvánosságát biztosító eszközök

5. § A polgármester az elfogadott koncepció, stratégia és településrendezési eszköz kihirdetését követően gondoskodik annak a város hivatalos honlapjára való feltöltéséről, és erről hirdetményt tesz közzé a város hivatalos honlapján és a hivatali hirdetőtáblán.

Záró rendelkezések

6. § (1) E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) E rendelet előírásait a hatályba lépését követően indult eljárásokban kell alkalmazni.

1

Az önkormányzati rendeletet a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2022. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 9. §-a hatályon kívül helyezte 2023. január 1. napjával.