Kulcs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2016 (I.28.) önkormányzati rendelete

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról szóló 16/2015. (VIII. 27.) Önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 01. 29- 2016. 01. 30

Kulcs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2016 (I.28.) önkormányzati rendelete

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról szóló 16/2015. (VIII. 27.) Önkormányzati rendelet módosításáról

2016.01.29.

Kulcs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. Cikk (2) bekezdésében, valamint a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 45. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló, 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 11. és 19. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról szóló 16/2015. (VIII. 27.) Önkormányzati rendelet (továbbiakban: R.) 3. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„3. § (1) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével, elszállításával és ártalmatlanító helyre történő elhelyezésével kapcsolatos közszolgáltatás teljes körét az 1. mellékletben megjelölt vállalkozó (továbbiakban: Közszolgáltató) jogosult és köteles ellátni, Kulcs Községi Önkormányzattal 2016. január 1. napjától 2016. december 31. napjáig megkötött közszolgáltatási szerződés alapján.”

2. § A R. 6. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„6. § (5) „Kulcs közigazgatási területén a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatási tevékenység részletes szabályairól szóló 455/2013. (XI. 29.) Korm. rendelet (továbbiakban: Korm. rend.) 1. § (2) bekezdése alapján meghatározott ingatlantulajdonok a közszolgáltatást évente legalább egy alkalommal kötelesek igénybe venni, kivéve, ha jogszabály eltérően rendelkezik. Az üdülőingatlanok és az időlegesen használt ingatlanok tulajdonosai is a közszolgáltatást évente legalább egy alkalommal kötelesek igénybe venni.”

3. § A R. 6. §-a kiegészül a következő, (8) bekezdéssel:

„6. § (8) A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény (továbbiakban: Vgt.) 44/J. § (1) bekezdése szerint meghatározott esetekben az ingatlantulajdonos vagy a közszolgáltató közszolgáltatási bírságot köteles fizetni. A közszolgáltatási bírsággal kapcsolatos eljárás rendjéről a Vgt. 44/J. § (2)-(4) bekezdése rendelkezik.

4. § A R. 7. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„7. § (1) Az ingatlantulajdonos köteles szerződéskötés céljából a Közszolgáltatónak bejelente4ni a személyes adatait (közszolgáltatást igénybe vevő neve, lakcíme, születési helye, ideje, anyja neve, elszállítandó szennyvíz fellelésének címe), ha a közszolgáltatás igénybevételére kötelezetté válik.”

5. § A R. 7. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„7. § (2) A Közszolgáltatót a Korm. rend. 19. § (1) bekezdése szerinti adatszolgáltatási kötelezettség terheli az önkormányzat felé.”
6 § A R. 8. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„8. § (1) Az ingatlantulajdonos a közszolgáltatásért közszolgáltatási díjat köteles fizetni, amely mértékét a 2. melléklet tartalmazza. A fizetendő közszolgáltatási díj kéttényezős, mely kéttényezős díj alapdíjból és ürítési díjból áll a Vgt. 44/D. § (6) bekezdésében meghatározottak szerint. Az alapdíjat minden ingatlantulajdonos köteles megfizetni az ingatlana után, amely ingatlanon a Korm. rend. 1. § (2) bekezdése szerinti vízfelhasználás történik. Az ürítési díjat az ingatlanon keletkező nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz mennyiségének és az ürítési díjnak a szorzata teszi ki. Az alapdíj és az ürítési díj a mindenkori ÁFÁ-val emelten kerül kiszámlázásra.”

7. § A R. 8. §-a kiegészül a következő, (4) bekezdéssel:

„8. § (4) Az ingatlanhasználó által meg nem fizetett díjhátralék és annak költségei a Vgt. 44/E. § (1) bekezdése alapján adók módjára behajtható köztartozásnak minősül. A díjhátralék behajtásának módjáról a Vgt. 44/E. § (2)-(6) bekezdése rendelkezik.”

8. § A R 3. § (1) bekezdésében meghatározott 1. melléklet helyébe az e rendelet által meghatározott 1. melléklet kerül.

9. § A R 8. § (1) bekezdésében meghatározott 2. melléklet helyébe az e rendelet által meghatározott 2. melléklet kerül.

10. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és az azt követő harmadik napon hatályát veszti.