Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2016. (IX.22.) önkormányzati rendelete

a helyi kitüntetés alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 09. 22- 2016. 09. 22

Gyöngyös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában kapott jogalkotói hatáskörében a helyi kitüntetés alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosítására az alábbiakat rendeli el:


1. §


A helyi kitüntetés alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 1. § (1) bekezdés k) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„k) „Év Sportszakembere”.


2. §


Az R. 2. § (1) bekezdés a következő e) ponttal egészül ki:


e) a gyöngyösi nemzetiségi önkormányzatok.


3. §


A Rendelet 16. § (2) bekezdés helyébe a következő (2) bekezdés lép, illetve a 16. § a következő (2a) és (2b) bekezdéssel egészül ki:


„(2) A kitüntetésből évente legfeljebb három adományozható. A díj egy óvodapedagógus, egy általános/alapfokú művészeti iskolában tanító pedagógus és egy középiskolában/felsőfokú oktatási intézményben oktató pedagógus részére kerül odaítélésre.”


„(2a) Amennyiben nem érkezik felterjesztés óvodapedagógus, általános/alapfokú művészeti iskolában tanító pedagógus, illetve középiskolában/felsőfokú oktatási intézményben oktató pedagógus valamelyikére, abban az esetben a Képviselő-testület a (2) bekezdésben megnevezett bármely felterjesztett pedagógus részére adományozhatja a kitüntetést, a Gyöngyös Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelet választásra irányadó szabályai figyelembe vételével.”


„(2b) Amennyiben érkezik felterjesztés óvodapedagógusra, általános/alapfokú művészeti iskolában tanító pedagógusra, illetve középiskolában/felsőfokú oktatási intézményben oktató pedagógusra, de a jelölt nem kapja meg a minősített többséget, abban az esetben erre a pedagógusi csoportra vonatkozóan a kitüntetés más pedagógus csoportba tartozó dolgozó részére nem adható ki.”


4. §


A Rendelet 19. § (2) bekezdés helyébe a következő (2) bekezdés lép, illetve a 19. § a következő (2a) és (2b) bekezdéssel egészül ki:


„ (2) A kitüntetésből évente legfeljebb kettő adományozható. A díj egyike a Bugát Pál Kórház egészségügyi szakdolgozójának ítélhető oda.”


„(2a) Amennyiben nem érkezik felterjesztés a Bugát Pál Kórház egészségügyi szakdolgozójára, abban az esetben a Képviselő-testület bármely felterjesztett egészségügyi szakdolgozó részére adományozhatja a kitüntetést, a Gyöngyös Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelet választásra irányadó szabályai figyelembe vételével.”


„(2b) Amennyiben érkezik felterjesztés a Bugát Pál Kórház egészségügyi szakdolgozójára, de a jelölt nem kapja meg a minősített többséget, abban az esetben erre az egészségügyi szakdolgozói csoportra vonatkozóan a kitüntetés más szakdolgozói csoportba tartozó dolgozó részére nem adható ki.”


5. §


A Rendelet 25. § (1) bekezdés helyébe a következő (1) bekezdés lép:


„(1) A kitüntetés azon köztisztviselőknek, kormánytisztviselőknek, illetve állami tisztviselőknek adományozható, akik a közszolgálat területén a felterjesztés időpontját megelőző időszakban vagy nyugdíjba vonulásukat megelőzően több éven keresztül kiemelkedő színvonalú munkát végeztek, elnyerve ezzel a város lakosságának közmegbecsülését.”


6. §


A Rendelet IX/A. fejezet címében szereplő „Év Edzője” helyébe az „Év Sportszakembere” szövegrész lép.



7.  §


A Rendelet 32. § (1)-(3) bekezdés helyébe a következő (1)-(3) bekezdés lép:


„ (1) Gyöngyös Város Képviselő-testülete a város sportmozgalmában kifejtett kimagasló sportszervezői tevékenységnek, a sportolók eredményes felkészítésének elismerésére „Év Sportszakembere” kitüntetést adományozhat.”


„(2) A kitüntetés annak az edzőnek, játékvezetőnek, sportvezetőnek, sportszervezőnek és sportegészségügyi szakembernek adományozható, aki gyöngyösi sportegyesület színeiben versenyző sportoló, illetve sportolók felkészítése, versenyeztetése során, illetve egyéb sporttevékenység által a tárgyévben kiemelkedő teljesítményt nyújtott.”


„(3) A sportszakemberi munka elismerése díszoklevél, emlékplakett és pénzjutalom formájában történik.”


8. §


A Rendelet 34. §-a következő (5) bekezdéssel egészül ki:


„ (5) Az „ÉV SPORTSZAKEMBERE” kitüntetésre való felterjesztés határideje a 2016. évben október 31. napja.”


9. §


(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.


(2) A Rendelet 30. § (2) bekezdésében hatályát veszti a „sportszakembereknek” szövegrész.