Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2016. (XII.28.) önkormányzati rendelete

Szolnok Megyei Jogú Város vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 25/2003. (VII.9.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 12. 29- 2016. 12. 29

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§

Szolnok Megyei Jogú Város vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 25/2003. (VII.9.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Vagyonrendelet) „Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Vagyongazdálkodási Pályázati Szabályzata” című 1. sz. mellékletének II. Fejezete a következő 5.1 ponttal egészül ki:

„5.1 Többfordulós pályázat kiírásáról és elbírálásáról a közgyűlés dönt. A Többfordulós pályázati eljárás részletes szabályait a Szabályzat V. Fejezete tartalmazza. A többfordulós pályázati eljárás során jelen Szabályzatot megfelelően kell alkalmazni azzal, hogy a Szabályzat V. Fejezetében meghatározott speciális rendelkezések irányadóak.”

2.§

A Vagyonrendelet „Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Vagyongazdálkodási Pályázati Szabályzata” című 1. sz. melléklete V. Fejezetének helyébe a következő rendelkezés lép:

V. Fejezet

Többfordulós pályázati eljárásra vonatkozó külön szabályok

27. Többfordulós pályázat: az a pályázat, amelyet a közgyűlés több fordulóban hirdet meg, a pályázati kiírásban határozza meg a pályázat feltételeit, és amelynek első fordulójában érvényes ajánlatot tett pályázók közül a közgyűlés - az előre meghatározott és közzétett szempontok alapján - kiválasztja a következő forduló résztvevőit.

Közgyűlés felhívhatja a pályázókat ajánlataik módosításának lehetőségére, kiegészítést, hiánypótlást rendelhet el. Csak azt a pályázót lehet nyertessé nyilvánítani, aki a pályázat kiegészítésére, módosításra, hiánypótlásra való felszólításnak eleget tett. 

28. Közgyűlés az első forduló pályázati feltételeinek megfelelő pályázók számára az azt követő fordulókban további feltételeket határozhat meg.”

3. §

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.

Kelt: Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2016. december 15-ei ülésén


Szalay Ferenc s.k.


dr. Sebestyén Ildikó s.k.

polgármester

jegyző




INDOKOLÁS

Általános indokolás

A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (Nvtv.) rendelkezéseiben biztosított a nemzeti vagyonnal való felelős gazdálkodás, melynek működtetéséhez illetve tulajdonjogának átruházásához kapcsolódóan főszabály szerint előírja a versenyeztetést. A versenyezetés feltételeit az Önkormányzat rendeletében határozza meg. A nemzeti vagyon kiemelt szintű működtetése körében szükséges a többfordulós pályázati eljárásra vonatkozó speciális szabályok elkülönítése.

Részletes indokolás

A 1.§-hoz

A rendelet kiegészítése azért szükséges, mert törvényi szinten nem szabályozottak a versenyeztetés feltételei.

A 2.§-hoz

A jelenleg hatályos Szolnok Megyei Jogú Város vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 25/2003. (VII.9.) önkormányzati rendelet lehetőséget ad a többfordulós pályázati eljárás alkalmazására. A Vagyongazdálkodási Pályázati Szabályzat egyes elemei azonban nem alkalmazhatóak többfordulós pályázati eljárás során, ezért szükséges, hogy a többfordulós pályázati eljárásról a Közgyűlés egyedi döntésével rendelkezzen. A hatékonyabb hasznosításhoz szükséges a kiegészítés.

A 3. §-hoz

Hatályba léptető rendelkezéseket tartalmaz.