Bokod Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2016. (IV. 27.) önkormányzati rendelete

a 2015. évi zárszámadásról

Hatályos: 2016. 04. 28- 2023. 06. 28

Bokod Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Bokod Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 9/2013. (V.31.) önkormányzati rendelete 19. § (3) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság véleményének kikérésével az Önkormányzat 2015. évi zárszámadásáról az alábbi rendeletet alkotja:



1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed Bokod Község Önkormányzatának Képviselő-testületére (a továbbiakban: Képviselő-testület), annak szerveire, Bokod Község Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) fenntartásában működő önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervére, a Bokodi Közös Önkormányzati Hivatalra (a továbbiakban: Hivatal), és a Dr. Nemere Zoltán Óvodára (a továbbiakban: Óvoda).

(2) Ahol ez a rendelet és mellékletei „E Ft” kifejezést használ, azon ezer forint kifejezést kell érteni.


2. § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat, a Hivatal és az Óvoda 2015. évi együttes költségvetési teljesítését

a) 226 676 E Ft költségvetési bevétellel,

b) 261 656 E Ft költségvetési kiadással,

c) 34 980 E Ft költségvetési hiánnyal állapítja meg,

d) azzal, hogy a hiány finanszírozása 64 548 E Ft előző évek maradványának igénybevételén keresztül valósul meg.

(2) A Képviselő-testület a 2015. évi maradványt 33 679 E Ft-tal elfogadja.

(3) Az Önkormányzat, a Hivatal és az Óvoda 2015. évi együttes költségvetésének bevételi és kiadási főösszeg eredeti és módosított előirányzat-csoportonkénti önkormányzati főösszesítőjét, a költségvetési teljesítését, és a költségvetési egyenleget és annak belső és külső finanszírozásának módját a rendelet 1. melléklete tartalmazza.


3. § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat, a Hivatal és az Óvoda 2015. évi együttes és elemi költségvetésének alaptevékenységhez kapcsolódó bevételi források szerinti részletezését előirányzat-csoportonkénti és kiemelt előirányzatonkénti összegeit, kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban, az eredeti és módosított előirányzatokat, a teljesítéseket a rendelet 2. melléklete szerint elfogadja.

(2) A Képviselő-testület az Önkormányzat, a Hivatal és az Óvoda 2015. évi együttes és elemi költségvetésének alaptevékenységhez kapcsolódó kiadási főösszeg előirányzat-csoportonkénti és kiemelt előirányzatonkénti részletezését, kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban, az eredeti és módosított előirányzatokat, a teljesítéseket a rendelet 3. melléklete szerint elfogadja.

(3) A Képviselő-testület az Önkormányzat, a Hivatal, és az Óvoda 2015. évi összesített létszáma 45 fő, amelynek részletezését a rendelet 4. melléklete szerint elfogadja.

(4) A Képviselő-testület az Önkormányzat, a Hivatal és az Óvoda 2015. évi együttes és elemi 2015. évi költségvetésében nulla, azaz 0 értékkel elfogadja a bevételi és kiadási előirányzatot az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programokra, és projektekre, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulást.

(5) A Képviselő-testület az Önkormányzat, a Hivatal és az Óvoda 2015. évi együttes és elemi 2015. évi költségvetésében nulla, azaz 0 értékkel elfogadja az olyan fejlesztési célokat, amelyek megvalósításához a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése szükséges.

(6) A Képviselő-testület az Önkormányzat, a Hivatal és az Óvoda 2015. évi együttes és elemi 2015. évi költségvetésében nulla, azaz 0 értékkel elfogadja a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit az adósságot keletkeztető ügyletek futamidejének végéig, illetve a kezesség érvényesíthetőségéig.


4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.





                  Csonka László                                                           Zsigmond Anikó

                    polgármester                                                                    jegyző

Mellékletek