Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2016. (II. 2.) önkormányzati rendelete

a vendéglátó üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről szóló 18/2015. (V. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 02. 03- 2023. 06. 27

Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 23. § (5) bekezdés 8. pontjában foglalt feladatkörében, valamint a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 6.§ (4) bekezdésében és a 12.§ (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbiakat rendeli el:


1.§


(1) Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének a vendéglátó üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről szóló 18/2015. (V. 26.) sz. rendeletének 5. §-a a következő (4) és (5) bekezdéssel egészül ki:


„(4) Az állandó éjszakai nyitvatartási engedély kiadása iránti kérelemre indult eljárásban a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény szerinti függő hatályú döntést a jegyző hozza meg.


(5) Az állandó éjszakai nyitvatartási engedély iránti kérelemre indult eljárást a jegyző megszünteti, ha a kérelmező a kérelmét a döntés meghozatala előtt visszavonja, vagy a hiánypótlási felhívásnak nem tesz eleget.”

2.§


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és rendelkezéseit a hatályba lépésekor folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.


dr. Bácskai János                                                         dr. Szabó József Zoltán

     polgármester                                                                      jegyző