Röszke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2016. (IV. 27.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2015. évi zárszámadásáról

Hatályos: 2016. 04. 28- 2023. 02. 16

Röszke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2016. (IV. 27.) önkormányzati rendelete


az Önkormányzat 2015. évi zárszámadásáról


Röszke Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Röszke Község Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Ügyrendi Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:



  1. §

A rendelet hatálya Röszke Község Önkormányzatára és annak szerveire, valamint az önkormányzat felügyelete alatt álló költségvetési szervekre terjed ki.


  1. §


(1) Röszke Község Önkormányzata Képviselő-testülete a 2015. évi költségvetésének végrehajtását 158.552 e Ft, azaz Százötvennyolcezer-ötszázötvenkettő ezer forint induló pénzkészlettel, 818.397 e Ft, azaz Nyolcszáztizennyolcezer-háromszázkilencvenhét ezer forint bevétellel, 699.070 e Ft, azaz Hatszázkilencvenkilencezer-hetven ezer Ft kiadással, 143.759 e Ft, azaz Száznegyvenháromezer-hétszázötvenkilenc ezer forint záró pénzkészlettel hagyja jóvá.


(2) Röszke Község Önkormányzatának maradványa 119.278 e Ft, azaz Száztizenkilencezer-kettőszázhetvennyolc ezer forint, a Röszkei Polgármesteri Hivatal maradványa 0 Ft, azaz Nulla forint, a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Községi Könyvtár maradványa 1 e Ft, azaz Egy ezer forint, a Röszkei Százholdas Pagony Óvoda és Zsebibaba Bölcsőde maradványa 48 e Ft, azaz Negyvennyolc ezer forint.


  1. §


Az Önkormányzat 2015. évi összes bevételét forrásonként az 1. melléklet, működési bevételeit az 1/A. melléklet, közhatalmi bevételeit az 1/B. melléklet, működési- és felhalmozási célú támogatásait államháztartáson belülről az 1/C. melléklet, felhalmozási bevételeit az 1/D. melléklet, működési- és felhalmozási célú átvett pénzeszközeit és finanszírozási bevételeit az 1/E. melléklet tartalmazza.


  1.  §


Az Önkormányzat 2015. évi összes kiadását a 2. melléklet, az ellátottak pénzbeli juttatásait a 2/A. melléklet, az egyéb működési célú kiadásokat a 2/B. melléklet, a beruházásokat, felújításokat a 2/C. melléklet, az egyéb felhalmozási célú kiadásokat a 2/D. melléklet tartalmazza.


  1. §


(1) Az Önkormányzat pénzforgalmi mérlegét a 3. melléklet mutatja be.

(2) A felhalmozásokat (felújításokat, beruházásokat) és forrásaikat az 4. melléklet foglalja magába.


  1. §


(1) A többéves kihatással járó döntések számszerűsítését évenkénti bontásban, valamint összesítve az 5. melléklet tartalmazza.

(2) Az egyszerűsített pénzforgalmi jelentést a rendelet 6. melléklete, az egyszerűsített könyvviteli mérleget a 7. melléklet állapítja meg.

(3) Az Önkormányzat kötelezettségvállalásait a 8. melléklet tartalmazza.


(4) 2015. évben a közvetett támogatások, valamint a helyi adók és a gépjárműadó bevétel alakulását a 9. melléklet mutatja be.


(5) A maradvány-kimutatást a 10. melléklet tartalmazza.


(6) A vagyonkimutatást a mérleg eszközei vonatkozásában a 11. melléklet, az eszköz analitika és kataszter szerinti vagyon kimutatást a 11/A. melléklet állapítja meg.


(7) Az Önkormányzat 2015. évi zárszámadás szöveges beszámolóját a 12. melléklet tartalmazza.


  1. §


Ez rendelet a kihirdetése napját követő napon lép hatályba.



Borbásné Márki Márta s. k.                                                            Dr. Gácser Tamás s. k.

          polgármester                                                                                      jegyző


Záradék:

Megalkotta Röszke Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2016. április 27. napján megtartott ülésén.


Kihirdetve kifüggesztéssel 2016. április 27. napján.



Dr. Gácser Tamás

         jegyző