Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2016. (IV. 15.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről, módosításának és végrehajtásának rendjéről szóló 3/2016. (III.11.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 04. 16- 2022. 07. 12

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikkének (2) bekezdésében, a 32. cikk (1) bekezdés a.) pontjában és a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköréről szóló módosított 1991. évi XX. tv. 138.§ (1) bekezdésének d.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


A 3/2016. (III.11.) rendelet (továbbiakban: rendelet) 2. § (2) bekezdése helyébe az alábbiak lépnek:


A fejlesztési kiadásokon belül a kiemelt előirányzatokat a Képviselő-testület az alábbiak szerint állapítja meg:

- dologi kiadások

151.726

eFt

- beruházások

608.669

eFt

- felújítások

246.228

eFt

- egyéb felhalmozási célú kiadások

65.100

eFt


2. §


A rendelet 16. § (3)-(8) helyébe az alábbi (3)-(9) bekezdés lép:


  1. A költségvetési rendelet hatálya alá tartozó gazdálkodó szervezetek (intézmények, gazdasági társaságok) a feladatellátásukhoz kapcsolódó beszerzéseiket kötelesek a jogszabályokban előírt feltételeknek megfelelő tartalommal elkészített szabályzataikban rögzítettek szerint, az Önkormányzat érdekeinek szem előtt tartásával végezni.


  1. Az 500.000,- Ft egyedi értékhatárt meghaladó beszerzések esetén legalább három azonos tárgyú, összehasonlítható, összegében egyértelmű árajánlatot kell kérni. Az árajánlatok a kiírás dátumánál három hónapnál régebbiek nem lehetnek. Az árajánlatokat meg kell küldeni a döntés meghozatala előtt a gazdasági társaság felügyelő bizottságának. A kötelezettségvállalásról is előzetesen a gazdasági társaság felügyelő bizottságát tájékoztatni kell.

A gazdasági társaságok esetében az 500.000,- Ft egyedi értékhatárt meghaladó nem bérjellegű kifizetésekhez kapcsolódó szerződések tervezetét előzetesen a gazdasági társaság felügyelő bizottsága részére meg kell küldeni.


  1. A költségvetési intézmények létszámgazdálkodásukat Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének a szentesi önkormányzati intézmények munkaerő-gazdálkodási rendszeréről szóló 37/2009.(XII.31.) rendelet előírásainak szigorú betartása mellett kötelesek bonyolítani, ezen belül az átmenetileg üres álláshelyek alakulásáról negyedévente elszámolni.


  1. Az Önkormányzat többségi tulajdonában lévő gazdasági társaság ügyvezetője köteles a személyi jellegű ráfordításokat érintő kötelezettségvállalásairól (alkalmazás, megbízás stb.) előzetesen a gazdasági társaság felügyelő bizottságát tájékoztatni.


  1. A gazdálkodás biztonságáért a Képviselő-testület, míg a szabályszerűségért a polgármester a felelős. A Hivatal, illetve a XIV. cím Önkormányzati feladatok tekintetében a kötelezettségvállalásra, pénzügyi ellenjegyzésre, utalványozásra vonatkozó hatáskörök gyakorlásának rendjét, a feladatellátás előírásait külön szabályzat tartalmazza.


  1. A Képviselő-testület felhatalmazza az intézmények vezetőit az intézményi költségvetésben megtervezett bevételek beszedésére, kiadások teljesítésére.


  1. Az Önkormányzat irányítása alá tartozó intézmények működési vagy felhalmozási célú pályázat beadásához, azt megelőzően, az önkormányzati támogatást igénylő tervezett pályázat részleteinek a fenntartási kötelezettség és a további évek működési költségeinek ismertetésével kötelesek a Képviselő-testület döntését, jóváhagyását kérni.


3. §


A rendelet 4. számú melléklete helyébe a jelen rendelet 4. számú melléklete lép.


4. §


E rendelet kihirdetése napját követő napon lép hatályba.



dr. Sztantics Csaba sk.                                                                               Szirbik Imre sk.

           jegyző                                                                                                 polgármester

Mellékletek