Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2016. (IV.15.) önkormányzati rendelete

A lakáscélú támogatásokról szóló 5/2016. (III.4.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 04. 16- 2016. 04. 16

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

7/2016. (IV. 15.)


 ö n k o r m á n y z a t i    r e n d e l e t e


A lakáscélú támogatásokról szóló 5/2016. (III.4.) önkormányzati rendelet módosításáról



Komló Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.      §


Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének a lakáscélú támogatásokról szóló 5/2016. (III.4.) önkormányzati rendeletének 3. § helyébe a következő rendelkezés lép:

„3. §

(1)       Az első lakásvásárlás támogatását igényelheti az a kérelem benyújtásakor a 40. életévét be nem töltött – magyar állampolgár vagy az a személy, akit a magyar állampolgárságról szóló törvény alapján magyar állampolgárnak kell tekinteni – kérelmező, aki házastársi vagy élettársi kapcsolatban él, vagy gyermekét egyedül tartja el és megfelel a 4-6. §-okban foglalt további feltételeknek. Házastársak vagy élettársak esetében mindkét félnek teljesíteni kell a 40 év alatti életkort.


(2)       A CSOK-hoz kapcsolódó használt lakás vásárlás támogatását igényelheti az a kérelem benyújtásakor a 40. életévét be nem töltött – magyar állampolgár vagy az a személy, akit a magyar állampolgárságról szóló törvény alapján magyar állampolgárnak kell tekinteni – kérelmező, aki a háztartásában gyermeket tart el és megfelel a 4-6. §-okban foglalt további feltételeknek. Együttes igénylés esetén elegendő az egyik kérelmező vonatkozásában teljesíteni a 40 év alatti életkort.


(3)       A CSOK-hoz kapcsolódó lakásépítés támogatását igényelheti az a – magyar állampolgár vagy az a személy, akit a magyar állampolgárságról szóló törvény alapján magyar állampolgárnak kell tekinteni – kérelmező, aki a háztartásában legalább három gyermeket tart el és megfelel a 4-6. §-okban foglalt további feltételeknek.”






2. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.



Komló, 2016. április 14.









 dr. Vaskó Ernő                                                                       Polics József 

címzetes főjegyző                                                                    polgármester