Bonyhádvarasd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2016. (VIII. 16.) önkormányzati rendelete

a szociális igazgatás és szociális ellátás helyi szabályozásáról szóló 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2016. 08. 17- 2016. 08. 17

Bonyhádvarasd Község Önkormányzati Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011 évi CLXXXIX. törvény 13.§ 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény a 48.§ (4) bekezdésében, a 62.§ (2) bekezdésében, a 92.§ (1) és (2) bekezdésében, a 132.§ (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:


1.§ (1) A szociális igazgatás és szociális ellátás helyi szabályozásáról szóló 2/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) a következő 7/B§-al egészül ki:


„Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz nyújtott települési támogatás

7/B§ (1) A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében települési támogatásban részesülhetnek azok a Bonyhádvarasd Község közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező  felsőoktatási hallgatók, akik felsőoktatási intézményben nappali tagozaton, alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat. A támogatás mértékének meghatározása az önkormányzat költségvetési rendeletében meghatározott keretösszeg terhére, a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet 21.§-ban meghatározott szociális helyzet figyelembevételével történik.

(2) A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében igényelt települési támogatásra vonatkozó kérelmet a pályázatkezelő által összeállított pályázati adatlapon kell benyújtani a Közös Önkormányzati Hivatal szociális ügyekért felelős osztályára. A kérelemhez csatolni szükséges a pályázati felhívásban meghatározott dokumentumokat.

(3) A támogatásban részesülőnek a hallgatói jogviszony megszűnését, illetve a lakóhely megváltozását 5 munkanapon belül az önkormányzatnak írásban be kell jelentenie.

(4) A hallgatói jogviszony megszűnése, illetve a lakóhely adott település közigazgatási területén történő megszüntetése esetén a következő tanulmányi félévtől ható hatállyal a támogatást meg kell szüntetni.” 


2.§ A Rendelet 19.§ (1) bekezdése a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„(a) a lakhatáshoz nyújtott települési támogatás, a vis maior települési támogatás, a temetéshez nyújtott települési támogatás, a létfenntartáshoz nyújtott települési támogatás, a gyermek születése esetén nyújtott települési támogatás, gyermekek szünidei táborozásához nyújtott települési támogatás, Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz nyújtott települési támogatás és a köztemetés esetében a polgármesterre ruházza át.”


Záró rendelkezések


3.§ A Rendelet a kihirdetés követő napon lép hatályba.