Écs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2017. (XI. 17.) önkormányzati rendelete

a reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésének, alkalmazásának követelményeiről, feltételeiről és tilalmáról és a településképi bejelentési eljárásról

Hatályos: 2017. 12. 01- 2018. 02. 15

Écs Község Önkormányzata Képviselő-testülete a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 12. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében foglalt feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. Reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésének helyi szabályai


1. § (1) A településen kizárólag településképi bejelentési eljárás lefolytatásával van lehetőség elhelyezni:

a) közművelődési célú hirdetőoszlopot, útbaigazító táblarendszert vagy utasvárót közterületen vagy közterületről látható módon,

b) saját tevékenységet hirdető ideiglenes reklámot építési hálón az építkezés időtartama alatt.

(2) A településen cégérek településképi bejelentési eljárás nélkül helyezhetők el.


2. § Écs Község Önkormányzata, a a községben bejegyzett civil szervezetek, a köznevelési, közoktatási intézmények által szervezett vagy támogatott rendezvényről tájékoztató ideiglenes reklám elhelyezése transzparensen és molinón lehetséges.


2. Településképi bejelentési eljárás


3.§ Az 1.§-ban meghatározott településképi bejelentési eljárás iránti kérelmet a Écsi Közös Önkormányzati Hivatalban (9083 Écs, Fő u. 94.), kell benyújtani a rendelet 1. mellékletét képező, a nyomtatványban megadott kötelező mellékletekkel, továbbá a vonatkozó jogszabályban meghatározott mellékletek közül a kérelem elbírálásához szükséges tartalmú dokumentációt papíralapon két példányban kell benyújtani. A kérelmezőnek a dokumentációra rá kell vezetni a kérelemmel érintett ingatlan címét, helyrajzi számát, a kérelem tárgyát, a kérelmező nevét és aláírását minden adattartalmú oldalon, vagy bonthatatlan fűzésben a kezdőlapon.


3. Záró rendelkezések


4. § Ez a rendelet 2017. december 1. napján lép hatályba.


Mondovics László                                                                          Dr. Bertalanné Józsa Judit

     polgármester                                                                                   jegyző