Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2017. (V. 25.) önkormányzati rendelete

a partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 05. 26- 2023. 05. 08

Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2017. (V. 25.) önkormányzati rendelete

a partnerségi egyeztetés szabályairól1

2017.05.26.

Páty Község Önkormányzat Képviselő-testülete az alaptörvény 32.cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (l) bekezdésének 1. pontjában meghatározott feladatkörben eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A rendelet megalkotásának célja, hogy a Páty község településfejlesztési és településrendezési, településkép-védelmi dokumentumai megalkotása során biztosított legyen az érintett partnerek tájékoztatása, véleményezési lehetősége és az elfogadott településrendezési eszközök nyilvánossága, oly módon, hogy mindez hatékony módon segítse a település fenntartható fejlődését.

(2) A rendelet értelmében érintett partner: Páty község településfejlesztési és településrendezési, településkép-védelmi dokumentuma kidolgozásával, módosításával érintett településrész lakossága, érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetei, vallási közösségei.

2. § (1) A polgármester az előzetes tájékoztatás keretében hirdetményben tájékoztatja a partnereket a településfejlesztési és településrendezési, településkép-védelmi dokumentum készítési, vagy módosítási szándékról szóló képviselő-testületi döntésről. A hirdetményben közölni kell a képviselő-testületi döntés tárgyát és célját, ha készül előzetes tájékoztató dokumentáció annak elérhetőségét, a hirdetmény a közzétételének időpontját, a javaslatok, vélemények beadásának módját és határidejét, valamint a lakossági fórum időpontját.

(2) A polgármester a véleményezés keretében hirdetményben véleményezésre bocsátja a településfejlesztési és településrendezési, településkép-védelmi dokumentum tervezetet. A hirdetményben közölni kell a véleményezésre bocsátott dokumentáció elérhetőségét, a hirdetmény közzétételének időpontját, a javaslatok, vélemények beadásának módját és határidejét, valamint abban az esetben, ha a kormányrendelet előírja a lakossági fórum időpontját.

(3) A polgármester a partnerségi egyeztetés lezárásáról hirdetményben értesíti a partnereket. A hirdetményben közölni kell a véleményekre adott válaszok elérhetőségét.

(4) Amennyiben az (1)-(2) pont szerinti hirdetmény megjelenése az önkormányzat időszaki tájékoztató lapjának két lapszáma megjelenése közti időre esik, abban az esetben a közterületi hirdetőtáblákon és honlapon megjelenő hirdetményekkel egy időben a hirdetmény másolatát minden Páty közigazgatási területén található postaládába el kell juttatni a véleményezésre nyitva álló határidők betarthatósága érdekében.

(5) Az (1)-(3) pont szerinti dokumentációt elektronikus formában az önkormányzat által működtetett honlapon, nyomtatott változatát az önkormányzati hivatalban kell elérhetővé tenni.

3. § (1) A településfejlesztési és településrendezési, településkép-védelmi dokumentuma kidolgozásával, módosításával érintett kidolgozásával, módosításával érintett partner a javaslatát, véleményét

a) indokolással

b) természetes személy esetén neve és címe magadásával, szervezet esetén a szervezet

megnevezése, címe és képviselője megnevezésével
c) papír alapon, vagy elektronikus formában
d) aláírással ellátva
e) személyes beadással, postai úton, vagy elektronikus levélben megküldve a hivatal központi címére az önkormányzat hivatalába nyújthatja be.
(2) A javaslatok, vélemények benyújtásának határidejét a Korm. rendelet szabályozza. Postai úton történő benyújtás esetén a határidő szempontjából postai feladás időpontját kell figyelembe venni.
(3) A javaslatok, vélemények dokumentálásának, nyilvántartásának módja az iratkezelés általános rendje szerint történik. Valamennyi vélemény az adott településfejlesztési és településrendezési, településkép-védelmi dokumentum kidolgozása, módosítása ügyiratának a részét képezi.

4. § (1) A javaslatok, vélemények elfogadására, illetve el nem fogadására, valamint mindezek indokolására a települési főépítész - a tervezők és az illetékes önkormányzati bizottság szakmai véleménye alapján - javaslatot tesz a döntéshozó képviselő-testület felé.

(2) A nyilvántartás módja az iratkezelés általános rendje szerint történik. Valamennyi javaslat és vélemény ügyében meghozott döntés az adott településfejlesztési és településrendezési, településkép-védelmi dokumentum kidolgozása, módosítása ügyiratának a részét képezi.

5. § Az elfogadott koncepciót, stratégiát, településrendezési eszközöket, a településképi arculati kézikönyvet és településképi rendeletet elektronikus formában az önkormányzat által működtetett honlapon, nyomtatott változatát az önkormányzati hivatalban kell elérhetővé tenni.

6. § (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 4/2013. (II. 14.) önkormányzati rendelete.

1

Az önkormányzati rendeletet a Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (V. 8.) önkormányzati rendelete 1. §-a hatályon kívül helyezte 2023. május 9. napjával.