Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2017. (V.19.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési, településrendezési és településképi eszközök készítésével, felülvizsgálatával, módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 05. 20- 2023. 02. 14

Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2017. (V.19.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési, településrendezési és településképi eszközök készítésével, felülvizsgálatával, módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetés szabályairól1

2017.05.20.

Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 29. §-ában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítésével, módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetés szabályairól a következőket rendeli el:

1. § A nyilvánosság és közösségi ellenőrzés lehetőségének biztosítása érdekében a településfejlesztési koncepció (a továbbiakban: koncepció), az integrált településfejlesztési stratégia (a továbbiakban: stratégia) és a településrendezési eszközök a településképi arculati kézikönyv (továbbiakban kézikönyv) és a településképi rendelet készítését, módosítását a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Településkódex) 28. § (1) bekezdése alapján a polgármester partnerségi egyeztetés útján egyezteti a településen illetve a tervezési területen és hatáskörnyezetében érintett partnerekkel (a továbbiakban: partnerek).

2. § A partnerségi egyeztetésben részt vevő partner Füzesabony város közigazgatási területén:

a) Füzesabonyi lakóhellyel rendelkező természetes személy

b) Füzesabonyi székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet,

c) Füzesabonyi székhellyel bejegyzett civil szervezet.

d) Füzesabonyban működő egyházi szervezet

3. § (1) A településfejlesztési, a településrendezési vagy településképi dokumentum fajtájától és az egyeztetési eljárás fajtájától függően a mellékletben meghatározott egyeztetési szakaszokban a polgármester a városi főépítész közreműködésével az értelmezéshez szükséges részletezettséggel elkészített dokumentumot, és szükség esetén alátámasztó munkarészeket tartalmazó dokumentációt tesz közzé Füzesabony város hivatalos honlapján tájékoztatásul.

(2) A polgármester városi főépítész közreműködésével előzetes tájékoztatást és véleményeztetés céljából történő tájékoztatást ad az alábbi eszközökkel:

a) a Polgármesteri Hivatal épületében lévő hirdetőtáblán,

b) Füzesabony Város Önkormányzata hivatalos honlapján,

c) lakossági fórumon (Mötv szerinti), leghamarabb 8 nappal az a) b) pontokban meghatározottak után.

(3) A (2) bekezdésben felsorolt tájékoztatási eszközöket a mellékletben meghatározott módon kell alkalmazni.

4. § A közzétett felhívás és tájékoztatás alapján a partnerek a felhívásban vagy a lakossági fórumon meghatározott legalább 8 napos határidőig írásos javaslatokat tehetnek, véleményt nyilváníthatnak.

a) az Önkormányzat székhelyére (3390 Füzesabony, Rákóczi u.48.) történő megküldéssel

vagy

b) elektronikus levélben történő megküldéssel a felhívásban meghatározott e-mail címre.

5. § (1) A beérkezett javaslatok, vélemények, az ezekre adott válaszok és kapcsolódó iratok dokumentálásáról és nyilvántartásáról a városi főépítész közreműködésével gondoskodni kell.

(2) A véleményeztetés céljából történő tájékoztatásra válaszként beérkezett javaslatokra, véleményekre a városi főépítész közreműködésével választ kell adni, amely el nem fogadott javaslat vagy vélemény esetén indokolást is tartalmaz.

(3) A vélemények tisztázása érdekében az önkormányzat a városi főépítész közreműködésével a partnerekkel további egyeztetést kezdeményezhet, amelyről jegyzőkönyvet kell készíteni. Az egyeztetés módja lehet - az önkormányzat döntése alapján - a meghívásos tárgyalás.

(4) Azt a partnert, aki a partnerségi egyeztetés során véleményt nem adott, vagy adott, de az egyeztető tárgyaláson szabályos meghívás ellenére nem vett részt, a továbbiakban kifogást nem emelő partnernek kell tekinteni.

(5) Az el nem fogadott javaslatokról, véleményekről a városi főépítész által készített összefoglalást az önkormányzat a hivatalos honlapján közzéteszi, és erről hirdetményt is megjelentet szintén a honlapon.

6. § (1) Az önkormányzat az elfogadott koncepciót, stratégiát és településrendezési eszközt, kézikönyvet és településképi rendeletet a kihirdetését követő 10 munkanapon belül teljes terjedelmében feltölti Füzesabony Város Önkormányzata hivatalos honlapjára.

(2) A (1) bekezdés szerinti intézkedésről a polgármester a városi főépítész közreműködésével hirdetményt tesz közzé

a) A Polgármesteri Hivatal épületében lévő hirdetőtáblán, illetve

b) Füzesabony Város Önkormányzata hivatalos honlapján.

7. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatálybalépését követően indult eljárásokban kell alkalmazni.

1

Az önkormányzati rendeletet a Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelete 1. §-a hatályon kívül helyezte 2023. február 15. napjával.