Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2017. (V.10.) önkormányzati rendelete

az államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról szóló 25/2013. (VI.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 05. 11- 2017. 05. 11

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűűlése Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 41. § (9) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§

(1) Az államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról szóló 25/2013. (VI.28.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 3.§ (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat) költségvetési rendeletében meghatározott költségvetési előirányzatainak terhére, az ott meghatározott feltételekkel, céljelleggel vissza nem térítendő támogatás nyújtható.”

(2) A Rendelet 3.§-a a következő (1a) bekezdéssel egészül ki:

„(1a) Támogatás nem nyújtható a visszaigényelhető általános forgalmi adó összegére.”

2.§

A Rendelet 5.§ (1) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„c) A 3. sz. mellékletet olyan támogatások esetén kell alkalmazni, amelyek a Szerződés 107. és 108. cikke alkalmazásában bizonyos támogatási kategóriáknak a belső piaccal összeegyeztethetővé nyilvánításáról szóló 2014. június 17-i 651/2014/EU bizottsági rendelet (HL L 187/1, 2014.6.26) szerinti támogatásnak minősülnek.”

3.§

A Rendelet 1. sz. melléklete a következő 8. ponttal egészül ki, a következő pont számozása ennek megfelelően módosul:

„8. Támogatott tudomásul veszi, hogy a támogatás a támogatott ÁFA-alanyiságára vonatkozó írásbeli nyilatkozatának figyelembevételével került megállapításra.”

4.§

A Rendelet 2. sz. melléklete a következő 7. ponttal egészül ki, a következő pontok számozása ennek megfelelően módosul:

„7. Támogatott tudomásul veszi, hogy a támogatás a támogatott ÁFA-alanyiságára vonatkozó írásbeli nyilatkozatának figyelembevételével került megállapításra.”

5.§

(1) A Rendelet 3. sz. melléklete 1. pontjának második mondata helyébe a következő rendelkezés lép:

„Jelen támogatás alapján a kedvezményezett (támogatott) a Szerződés 107. és 108. cikke alkalmazásában bizonyos támogatási kategóriáknak a belső piaccal összeegyeztethetővé nyilvánításáról szóló 2014. június 17-i 651/2014/EU bizottsági rendelet (HL L 187/1, 2014.6.26) szerinti támogatásban részesül a következő támogatási kategóriában:…………………………..., …………………….beruházási/ műűködési céllal.”

(2) A Rendelet 3. sz. melléklete 3. pontjának 5. és 6. mondata helyébe a következő rendelkezés lép:

„Támogatott tudomásul veszi, hogy az európai uniós versenyjogi értelemben vett állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképről szóló 37/2011. (III.22.) Korm. rendelet előírásának megfelelően a támogatást nyújtó adatot szolgáltat a Támogatásokat Vizsgáló Iroda, mint az állami támogatások európai uniós versenyszempontú vizsgálatáért felelős szervezet részére a 651/2014/EU bizottsági rendelet 9. cikke szerinti közzététel céljából e rendelet hatálya alá tartozó, 500 000 eurónak megfelelő forintösszeget meghaladó egyedi támogatásokról.”

(3) A Rendelet 3. sz. melléklete a következő 8. ponttal egészül ki, a következő pontok számozása ennek megfelelően módosul:

„8. Támogatott tudomásul veszi, hogy a támogatás a támogatott ÁFA-alanyiságára vonatkozó írásbeli nyilatkozatának figyelembevételével került megállapításra.”

(4) A Rendelet 3. sz. melléklete módosított számozású 11. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„11. A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Szerződés 107. és 108. cikke alkalmazásában bizonyos támogatási kategóriáknak a belső piaccal összeegyeztethetővé nyilvánításáról szóló 2014. június 17-i 651/2014/EU bizottsági rendelet (HL L 187/1, 2014.6.26), a Polgári Törvénykönyv, valamint a tárgyhoz kapcsolódó egyéb jogszabályok vonatkozó rendelkezései az irányadók.”

6.§

A Rendelet 4. sz. melléklete a következő 8. ponttal egészül ki, a következő pontok számozása ennek megfelelően módosul:

„8. Támogatott tudomásul veszi, hogy a támogatás a támogatott ÁFA-alanyiságára vonatkozó írásbeli nyilatkozatának figyelembevételével került megállapításra.”

7.§

(1) A Rendelet 1. sz. és 4. sz. mellékletének 3. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: „3. Támogatott tudomásul veszi, hogy a támogatás felhasználásáról a jelen szerződés mellékletét képező számlaösszesítővel alátámasztott szöveges szakmai beszámolóval a támogató honlapján elérhető útmutató szerinti bontásban és tartalommal 20……….-ig a Polgármesteri Hivatal …………….. Igazgatóságán el kell számolnia.”

(2) A Rendelet 1-4. sz. mellékletében szereplő szerződésminták az aláírási részt követően a következő szöveggel egészülnek ki:

„Szolnok, 20……………….

……………………………..

pénzügyi ellenjegyző”

(3) A Rendelet

a.)2. sz. melléklete módosított számozású 8. pontjában,

b.)3. sz. melléklete módosított számozású 9. pontjában,

c.)4. sz. melléklete módosított számozású 9. pontjában

a „224/2000.(XII.19.) Korm. rendeletben” szövegrész helyébe a „479/2016.(XII.28.) Korm. rendeletben” szöveg lép.

(4) A Rendelet

a) 1. sz. mellékletét képező támogatási szerződés melléklete és

b) 4. sz. mellékletét képező támogatási szerződés 2. sz. melléklete helyébe jelen rendelet melléklete lép.

8.§

Hatályát veszti a Rendelet

a.)5.§ (1) bekezdésének e) pontja és

b) 5. sz. melléklete.

9.§

Ez a rendelet a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.

Kelt: Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűűlése 2017. április 27-i ülésén.





Szalay Ferenc s.k.




dr. Sebestyén Ildikó s.k.

polgármester

jegyző




6

az államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról szóló 25/2013. (VI.28.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 15/2017. (V.10.) önkormányzati rendelet melléklete

SZÁMLAÖSSZESÍTŐ

Kedvezményezett neve:









Elnyert, megítélt támogatás összege Ft-ban:









Támogatási azonosító:









Lemondott, visszafizetett támogatás összege Ft-ban:









sor-szám

Főkönyvi számlaszám megjelölése

Kiadásnem

Számla adatai, kiadást igazoló bizonylat

Számla típusa

Számla sorszáma, azonosítója

Számla teljesítésének dátuma

Számla kifizetésének dátuma

Nettó összege (Ft)

ÁFA összege (Ft)

Bruttó összege (Ft)

Támogatás terhére elszámolni kívánt összeg (Ft)

Önerő terhére elszámolni kívánt összeg (Ft)

Szállító neve

Termék szolgáltatás megnevezése

1.














2.














3.














4.














5.














6.














ÖSSZESEN:

0

0

0

0

0


Maradvány összeg (visszafizetési kötelezettség Ft-ban):








Alulírott, büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a támogatás felhasználása a támogatási szerződésben foglaltaknak megfelelően történt. A támogatás terhére elszámolt valamennyi felmerült költséget igazoló bizonylatok, kapcsolódó dokumentumok szabályosan rendelkezésre állnak, a vonatkozó számviteli előírásoknak megfelelően könyvelésre kerültek. A támogatáshoz kapcsolódó minden iratot az odaítélést követő 10 évig megőrzöm.









P.H.



Kedvezményezett cégszerűű aláírása











Aláíró(k) neve nyomtatott betűűvel ……………………………………




























7

KITÖLTÉSI SEGÉDLET

Támogatási azonosító: a Támogatási szerződés azonosítója, iktatószáma

Sorszám: A számlaösszesítőn és az eredeti bizonylatokon hivatkozásként szerepeltetett egyértelműű azonosításra szolgáló egyszerűű sorszám.

Kiadásnem: Költség kategóriák megjelölése

Számla típusa: készpénzfizetési, vagy átutalásos

Számla sorszáma, azonosítója: Termék vásárlását, vagy szolgáltatás teljesítését igazoló számla esetén a számla sorszáma. Belső saját előállítású bizonylat esetén az egyértelműű beazonosíthatóságot biztosító hivatkozás.  Kiküldetési költség esetén a kiküldetési rendelvény száma, illetve hivatkozás az útnyilvántartásra, menetlevélre.

Bruttó összeg: a kiadást igazoló bizonylat összege, a kiadást igazoló bizonylat teljes összege forintban

Támogatás terhére elszámolni kívánt összeg: a kiadást igazoló bizonylat terhére elszámolt összeg forintban

Önerő terhére elszámolni kívánt összeg: a kiadást igazoló bizonylat terhére elszámolt összeg forintban


INDOKOLÁS

az államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról szóló 25/2013. (VI.28.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) módosításáról szóló önkormányzati rendelethez

Általános indokolás

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűűlése 2013. június 27-i ülésén fogadta el az államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról szóló 25/2013.(VI.28.) önkormányzati rendeletet (a továbbiakban: Rendelet). A Rendelet mellékletei tartalmazzák azokat a szerződés-mintákat, amelyeket az önkormányzat költségvetéséből céljelleggel juttatott támogatások esetén alkalmazni kell.

A Rendelet 5.§ (1) bekezdés c) pontja szerint a 3. sz. mellékletet olyan támogatások esetén kell alkalmazni, amelyek az Európai Unióról műűködéséről szóló szerződés 107. cikk (3) bekezdés d) pontja szerint kulturális célú támogatásnak minősülnek. Forráskimerülés miatt ebben a formában támogatás már nem nyújtható.

A jövőben a Szerződés 107. és 108. cikke alkalmazásában bizonyos támogatási kategóriáknaa belső piaccal összeegyeztethetővé nyilvánításáról szóló 2014. június 17-i 651/2014/EU bizottsági rendelet (HL L 187/1, 2014.6.26) (a továbbiakban: csoportmentességi rendelet) szerinti van lehetőség a kultúrát és kulturális örökség megőrzését előmozdító támogatás megítélésére. A csoportmentességi rendelet alapján lehetőség van sportlétesítményekre vonatkozóan beruházási támogatások megítélésére is.

A Rendelet módosítás a fentiek átvezetésén túl a Rendelet mellékletét képező szerződések kiegészítéséről rendelkezik az ÁFA-alanyiságra vonatkozó nyilatkozattal kapcsolatban, valamint egyéb gyakorlati és jogszabályi pontosításokat tartalmaz.

Részletes indokolás

1.§-hoz

A támogatások nyújtásával kapcsolatos szabályok pontosításáról rendelkezik.

2.§-hoz

A mellékletekre hivatkozó rendelkezések pontosításáról rendelkezik.

3-6.§-hoz

A mellékletekben található szerződések módosítását, kiegészítését tartalmazza a hatályát vesztett Európai Uniós rendelkezések törlésével, a csoportmentességi rendeletre való hivatkozással, és az ÁFA-alanyiságra vonatkozó nyilatkozattal.

7-8.§-hoz

Technikai jellegűű módosító rendelkezéseket tartalmaz.

9.§-hoz

A rendelet hatálybalépéséről rendelkezik.