Nemeskocs Község Önkormányzata képviselő-testületének 17/2017. (XII.15.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól

Hatályos: 2017. 12. 16- 2023. 08. 31

Nemeskocs Község Önkormányzata képviselő-testületének 17/2017. (XII.15.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól1

2017.12.16.

Nemeskocs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 12. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában, és a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 2. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:

1. §

Általános rendelkezések

(1) E rendelet hatálya Nemeskocs község közigazgatási területére terjed ki.
(2) Az egyeztetésben részvevő partnerek:
a) Nemeskocs község lakossága.
b) Valamennyi, a településen székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet.
c) Nemeskocs község területén működő civil szervezetek.
d) A helyben működő egyházak.

2. §

A partnerek tájékoztatásának módja és eszközei

(1) A tájékoztatás megindítása és a véleményezés lehetőségei:
a) Az Önkormányzat a partnerek tájékoztatásának elősegítésére a Celldömölk Város Önkormányzata honlapján (továbbiakban: hivatali honlap) külön tárhelyet biztosít a partnerségi egyeztetés tárgyát képező és az egyeztetés során keletkező dokumentációk megjeleníthetősége érdekében.
b) A polgármester a partnereket a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) kormányrendeletben foglaltak szerint, az 1. mellékletben meghatározott módon tájékoztatja.
c) A településfejlesztési/településrendezési dokumentumtól és az egyeztetési eljárás módjától függően, az 1. mellékletben meghatározott egyeztetési szakaszokban, a polgármester az értelmezéshez szükséges részletezettségű, és szükség esetén alátámasztó munkarészeket tartalmazó tájékoztatást biztosít az a.) pontban megjelölt honlapon, melynek megjelenéséről felhívást tesz közzé a hivatali honlap Közös Önkormányzati Hivatal menüpontja alatt (a továbbiakban: KÖH menüpont) és Nemeskocs Község Önkormányzata székhelyén : 9542 Nemeskocs, Petőfi u. 68. szám alatt lévő hirdetőtáblán (a továbbiakban:hirdetőtábla).
d) A lakossági fórum meghívóját, annak időpontját megelőzően legalább 8 nappal a hivatali honlap KÖH menüpontján és a hirdetőtáblán közzé kell tenni.
e) A közzétett tájékoztató alapján a partnerek a tájékoztatóban meghatározott határidőig írásos észrevételeket tehetnek az alábbi módokon:
ea) Az írásos észrevétel a polgármesterhez címzett, és Nemeskocs Község Önkormányzata székhelyére (9542 Nemeskocs, Petőfi u. 68.) történő megküldésével.
eb) Elektronikus levélben történő megküldéssel az onknemeskocs@freemail.hu e-mail címre.
f) Lakossági fórum tartása esetén, a partnereknek, az írásbeli észrevételek, javaslatok megtételére, a lakossági fórumot követő 8 napon belül, az e) pontban meghatározott módokon van lehetőségük.
(2) A javaslatok, vélemények dokumentálásának, nyilvántartásának módja:
a) A beérkezett véleményeket a Celldömölki Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Irodája(a továbbiakban: Műszaki Iroda) összegzi.
b) A véleményekről készített összegzést ügyiratban kell megőrizni.
(3) Az el nem fogadott javaslatok, vélemények indoklásának módja, a dokumentálásuk, nyilvántartásuk rendje:
a) Valamennyi beérkező véleményt a polgármester haladéktalanul továbbít a Műszaki Irodavezető részére, aki továbbítja a fejlesztési dokumentum, településrendezési eszköz, települési arculati kézikönyv vagy településképi rendelet készítésével megbízott tervezőnek, aki szakmai javaslatot készít a Megbízó részére.
b) A tervezői szakmai javaslat alapján, a Műszaki Iroda valamennyi érdemi észrevételre választ állít össze, melyben külön megindokolja a beérkezett, de el nem fogadott véleményekre adott válaszát.
c) Az el nem fogadott javaslatok, vélemények elutasításának indokolását a Műszaki Iroda feltölti a hivatali honlapra, és erről hirdetményt jelentet meg ugyanitt.
d) Az el nem fogadott javaslatok elutasításának indoklását a 2. § (2) bekezdés. b.) pontjában jelölt ügyiratban kell megőrizni.
(4) Az elfogadott koncepció, stratégia és településrendezési eszközök nyilvánosságát biztosító intézkedések:
a) Valamennyi elfogadott koncepció, stratégia, településrendezési eszköz, települési arculati kézikönyv és településképi rendelet jóváhagyásának kihirdetését követő 10 napon belül a Műszaki Iroda az elfogadott települési eszközt teljes terjedelmében megjeleníti a hivatali honlapon.
b) Az intézkedésről a polgármester felhívást tesz közzé a hivatali honlap KÖH menüpontján és a hirdetőtáblán.

3. §

Záró rendelkezések

(1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.
(2) Jelen rendelet rendelkezéseit, a hatályba lépését követően megkezdett, Nemeskocs Község közigazgatási területére készülő fejlesztési dokumentumokkal és településrendezési eszközökkel kapcsolatos eljárásokra, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelettel összhangban kell alkalmazni.
1

Az önkormányzati rendeletet a Nemeskocs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. §-a hatályon kívül helyezte 2023. szeptember 1. napjával.