Balmazújváros Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2017. (VI. 21.) önkormányzati rendelete

Balmazújváros Város településfejlesztési koncepciójával, integrált településfejlesztési stratégiájával és a településrendezési eszközök, valamint településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítésével, módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 13/2017. (III.22.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 06. 22- 2017. 06. 23

Balmazújváros Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2017. (VI. 21.) önkormányzati rendelete

Balmazújváros Város településfejlesztési koncepciójával, integrált településfejlesztési stratégiájával és a településrendezési eszközök, valamint településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítésével, módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 13/2017. (III.22.) önkormányzati rendelet módosításáról

2017.06.22.

Balmazújváros Város Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésének 1. pontjában meghatározott feladatkörben eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 29. § és 29/A. §-ban meghatározott feladatellátás érdekében Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI.25.) önkormányzati rendelet 20. § (2) bekezdésének b) pontjában, valamint 1. sz. melléklet 2. pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Balmazújváros Város Önkormányzat Pénzügyi, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. § A településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia és a településrendezési eszközök, valamint településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítésével, módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 13/2017. (III.22.) önkormányzati rendelet a következő alcímmel egészül ki:

„2/A. Az egyes eljárásokban a konkrét partnerek meghatározásának módja

2/A. § (1) A településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia és a településrendezési eszközök, valamint településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítése, módosítása során a helyi adottságok és a feladat jellegéhez igazítottan esetileg kell meghatároznia a település polgármesterének - a megbízott települési főépítész előzetes véleményének kikérésével - az 2. § szerinti partnereket. A partnerek körének konkrét meghatározását írásban kell rögzíteniük.

(2) A település teljes közigazgatási területére készülő:

a) településfejlesztési koncepció,

b) integrált településfejlesztési stratégia,

c) településrendezési eszközök,

d) településképi arculati kézikönyv,

e) településképi rendelet

(továbbiakban együttesen: fejlesztéseket megalapozó dokumentumok) készítése esetén a 2. § szerinti partnerek köre nem szűkíthető, ekkor a 2/A. § 1. pont szerinti eseti meghatározásnak nincs helye. Erre csak a fejlesztéseket megalapozó dokumentumok módosítása esetén van lehetőség.”

2. § A R. 3. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A lakossági fórum a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) szerint előírt esetekben a településfejlesztési koncepcióval, integrált településfejlesztési stratégiával és a településrendezési eszközökkel, valamint településképi arculati kézikönyvvel és településképi rendelet készítésével, módosításával kapcsolatban a település jövője iránt érdeklődő és azért tenni kívánó lakosság közvetlen találkozására ad lehetőséget a tervezésben résztvevőkkel.”

3. § Az R. 3. §-a a következő (7) bekezdéssel egészül ki:

„(7) Az önkormányzat hivatalos közterületi hirdető felületén kifüggesztett hirdetmény, a helyi lapban történő közzététel, valamint a honlapon történő felhívás tartalmazza a partnerségi véleményadásra rendelkezésre álló időtartamot. Ez az időtartam nem lehet kevesebb a Rendelet szerint előírt időtartamtól.”

4. § Az R. II. Fejezet 4. alcím helyébe a következő rendelkezés lép:

4. A vélemények kezelése, dokumentálása, nyilvántartása, az el nem fogadott partnerségi javaslatok, vélemények indokolásának módja, dokumentálásuk, nyilvántartásuk rendje

5. § Ez a rendelet 2017. június 22-én lép hatályba.