Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2017. (X.12.) önkormányzati rendelete

a vállalkozások beruházás ösztönzési és munkahely teremtési helyi támogatásának programjáról szóló 22/2014. (VII. 17.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 10. 13- 2017. 10. 13

A Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 13. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


(1) A vállalkozások beruházás ösztönzési és munkahely teremtési helyi támogatásának programjáról szóló 22/2014. (VII. 17.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 3. §-a az alábbi 30. ponttal egészül ki:


 „30.    áttelepítés: ha a kérelmet benyújtó beruházó vagy a kérelmet benyújtó beruházóval egy vállalatcsoportba tartozó beruházó azonos vagy hasonló tevékenységet vagy annak egy részét az EGT megállapodás egyik szerződő felének területén található létesítményből (eredeti létesítmény) az EGT megállapodás egy másik szerződő felének területén található azon létesítménybe helyezi át, ahol a támogatott beruházásra sor kerül (támogatott létesítmény), és az eredeti, valamint a támogatott létesítményben előállított termék vagy nyújtott szolgáltatás legalább részben ugyanazokat a célokat szolgálja és ugyanazon fogyasztói típus keresletét vagy igényeit elégíti ki, továbbá a kérelmet benyújtó beruházó vagy a kérelmet benyújtó beruházóval egy vállalatcsoportba tartozó vállalkozás valamely az EGT-n belüli eredeti létesítményében folytatott azonos vagy hasonló tevékenység körében munkahelyek szűnnek meg.


(2) A Rendelet 8. § (17) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(17) Nagyvállalkozás esetén a termelési folyamat alapvető megváltozását eredményező beruházás esetén támogatás akkor vehető igénybe, ha az elszámolható költségek összege meghaladja az érintett tevékenységhez kapcsolódó, korábban már használatba vett eszközökre a kérelem benyújtása adóévét megelőző három adóévben elszámolt terv szerinti értékcsökkenés összegét.”


(3) A Rendelet 8. §-a az alábbi (21) bekezdéssel egészül ki:


„(21) A kedvezményezett a támogatási kérelem benyújtásával egyidejűleg, a támogatás visszafizetésének terhe mellett nyilatkozik arról, hogy a támogatási kérelem benyújtását megelőző két évben nem valósított meg áttelepítést abba a létesítménybe, amelyben a támogatási kérelem tárgyát képező induló beruházást meg kívánja valósítani, és kötelezettséget vállal arra, hogy a támogatási kérelem tárgyát képező induló beruházás befejezését követő legalább két évig nem kerül sor a létesítmény áttelepítésére abba a létesítménybe, amelyben a támogatási kérelem tárgyát képező induló beruházást meg kívánja valósítani.


(4) A Rendelet 11. § (7) bekezdése az alábbi h) ponttal egészül ki:


[(7) A rendelet 2. mellékletében található kérelemhez csatolni kell:]


„h) a regionális beruházási támogatásra pályázó vállalkozás 8. § (21) bekezdésben rögzített, áttelepítés kizárásáról szóló kötelezettségvállalására vonatkozó nyilatkozatot a 7. melléklet szerint.


 (5) A Rendelet 12. § (3) bekezdése az alábbi f) ponttal egészül ki:


[(3) Súlyos szerződésszegésnek minősül különösen, ha a vállalkozás:]


„f) a 8. § (21) bekezdésben meghatározott kötelezettségét megszegi.”


(6) A Rendelet 12. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(4) A (3) bekezdés a)-f) pontjaiban meghatározott esetben a támogatott vállalkozás köteles a támogatások és szolgáltatások támogatási szerződésben meghatározott összegét a szerződésben rögzítettek szerint visszafizetni.”


(7) A Rendelet 13. §-a az alábbi v) ponttal egészül ki:


(A támogatási szerződésnek tartalmaznia kell:)


„v) a regionális beruházási támogatásra pályázó vállalkozás 8. § (21) bekezdésben rögzített, áttelepítést kizáró kötelezettségvállalását.


(8) A Rendelet 19. § (1) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


[(1)   Ez a rendelet]


„a) a 651/2014/EU rendeletnek a kikötői és repülőtéri infrastruktúrákra irányuló támogatás, a kultúrát és a kulturális örökség megőrzését előmozdító támogatásra és a sportlétesítményekre és multifunkcionális szabadidős létesítményekre nyújtott támogatásra vonatkozó bejelentési határértékek, továbbá a legkülső régiókban biztosított regionális működési támogatási programok tekintetében, valamint a 702/2014/EU rendeletnek a támogatható költségek összegének meghatározása tekintetében történő módosításáról szóló 2017. június 14-i 2017/1084/EU bizottsági rendelettel (HL L 156., 2017.6.20., 1. o.) módosított, a Szerződés 107. és 108. cikke alkalmazásában bizonyos támogatási kategóriáknak a belső piaccal összeegyeztethetővé nyilvánításáról szóló, 2014. június 17-i 651/2014/EU bizottsági rendelet (HL L 187., 2014.6.26.) 14. és 17. cikkének hatálya alá tartozó támogatást tartalmaz.”


2. §


A Rendelet jelen rendelet 1. melléklete szerinti 7. melléklettel egészül ki.



3. §


Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.



4. §


Hatályát veszti a Rendelet 10. § (10) bekezdésének c) pontja.