Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2017. (IV.28.) önkormányzati rendelete

a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőit, közszolgálati ügykezelőit és az önkormányzati közalkalmazottakat megillető szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásokról, szociális és kegyeleti támogatásokról szóló 14/2015. (III.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 04. 29- 2017. 04. 29

Gyöngyös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 237. §-ban kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.


1. §


(1) A Polgármesteri Hivatal köztisztviselőit, közszolgálati ügykezelőit és az önkormányzati közalkalmazottakat megillető szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásokról, szociális és kegyeleti támogatásokról szóló 14/2015. (III.27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.) 5. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„5. §


(1) A nyugállományú köztisztviselő és ügykezelő az Önkormányzat éves költségvetési rendeletében meghatározott szociális keret terhére az alábbi pénzbeli és természetbeni támogatásban részesülhet:

a)   eseti szociális segély,

b)   kegyeleti ellátás,

c) üdülési támogatás (a szakszervezet koordinálásában megvalósuló „csereüdülés” lehetőségének biztosítása, amennyiben az adott üdülési lehetőségre az aktív dolgozók részéről nincs igény)

(2) Az eseti szociális segély évente legfeljebb két alkalommal adható, amennyiben a kérelmező családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének háromszorosát. Az érintett köteles jövedelmi helyzetének megfelelő igazolására.

(3) Az eseti szociális segély összege alkalmanként legfeljebb 30 000,- Ft.

(4) Kegyeleti ellátás illeti meg a közeli hozzátartozója eltemettetéséről gondoskodó nyugdíjas köztisztviselőt, ügykezelőt.

(5) Kegyeleti ellátás illeti meg a nyugdíjas köztisztviselő, ügykezelő eltemettetéséről gondoskodó közeli hozzátartozót.

(6) A kegyeleti ellátás összege temetésenként 50 000,- Ft.

(7) Az eltemettetésről gondoskodó (4)-(5) bekezdésben meghatározott személy a temetési költségekről az Önkormányzat nevére kiállított számlát köteles benyújtani.

(8) Az (1) bekezdés a)-b) pontjában meghatározott támogatás megállapítására kérelemre és hivatalból, a Polgármesteri Hivatal Személyzeti vezetőjének javaslata alapján is sor kerülhet.

(9) A kérelmekről a Személyzeti vezető előterjesztése alapján a Jegyző dönt.”


2. §


(1) Az Ör. a következő 6/A. alcímmel egészül ki:


„6/A. Nyugállományú közalkalmazottak támogatása

8/A. §

(1) Kegyeleti ellátás illeti meg a közeli hozzátartozója eltemettetéséről gondoskodó nyugdíjas közalkalmazottat.

(2) Kegyeleti ellátás illeti meg a nyugdíjas közalkalmazott eltemettetéséről gondoskodó közeli hozzátartozót.

(3) A kegyeleti ellátás összege temetésenként 50 000,- Ft.


(4) Az eltemettetésről gondoskodó (1)-(2) bekezdésben meghatározott személy a temetési költségekről az Önkormányzat nevére kiállított számlát köteles benyújtani.

(5) Az (1) bekezdés a)-b) pontjában meghatározott támogatás megállapítására kérelemre és hivatalból, a Polgármesteri Hivatal Személyzeti vezetőjének javaslata alapján is sor kerülhet.

 (6) A kérelmekről a Személyzeti vezető előterjesztése alapján a Polgármester dönt.”


3. §


Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.