Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2017.(IX.14.) önkormányzati rendelete

a közterületek használatával kapcsolatos szabályokról

Hatályos: 2024. 01. 01

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2017.(IX.14.) önkormányzati rendelete

a közterületek használatával kapcsolatos szabályokról

2024.01.01.

Halásztelek Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. fejezet

Általános és értelmező rendelkezések

1. § A rendelet célja: figyelemmel a helyi adottságokra, a lakossági igényekre meghatározza a közterület rendeltetéstől eltérő használatának rendjére vonatkozó szabályokat.

2. § A rendelet tárgyi hatálya kiterjed Halásztelek város közigazgatási területén a közhasználatra szolgáló minden olyan állami vagy önkormányzati tulajdonban álló földterületre, amelyet a rendeltetésétének megfelelően bárki használhat, és az ingatlan -nyilvántartás ekként tart nyilván. Egyéb ingatlanoknak a közhasználat céljára átadott területrészére, az erről szóló külön szerződésben foglaltak keretei között.

3. § A rendelet személyi hatálya kiterjed Halásztelek város közigazgatási területén a közterületet bármilyen jogcímen vagy jogcím nélkül használó természetes személyekre, jogi személyekre és jogi személyiség nélküli szervezetekre.

4. § A rendelet alkalmazása során:

1. rendeltetéstől eltérő célú közterület-használat: ha a használat az 5. §-ban rögzítettektől eltérően a közterület vagy annak meghatározott része mások általi rendeltetésszerű igénybevételét az e rendeletben meghatározott módon akadályozza.

2. üzemképtelen jármű: az a jármű, amely a közúti forgalomban csak hatósági engedéllyel és jelzéssel vehet részt, de a hatósági jelzése hiányzik vagy az engedélye lejárt, érvénytelen, továbbá az olyan jármű, amely szemmel láthatóan nem üzemképes, különösen, ha karosszériája erősen elhasználódott, rongálódott, szétbontása megkezdődött, felbakolt állapotban van, futóműve részben vagy egészben hiányzik és így a közúti közlekedésben nem tud részt venni.

1. fejezet

A közterület rendeltetésszerű használata és a közterületen történő szeszes ital fogyasztásának tilalma1

5. §2 (1) A közterületet, azok építményeit, berendezéseit és felszereléseit rendeltetésüknek megfelelően – állaguk sérelme nélkül és a hatályos jogszabályok betartásával – mindenki ingyenesen használhatja.

(2) Halásztelek Város közterületein szeszes ital fogyasztása tilos.

A közterület-használati hozzájárulás

6. § (1) A közterület rendeltetéstől eltérő használatához közterület-használati hozzájárulás szükséges.

(2) Közterület-használati hozzájárulást kell beszerezni:

1. a közterületbe 10 cm-en túl benyúló üzlethomlokzat, kirakatszekrény, üzleti védőtető elhelyezésére, homlokzatra szerelt napernyő szerkezet elhelyezése

2. mobil elárusító fülke, pavilon ideiglenes elhelyezésére,

3. szobor, emlékmű és köztárgyak elhelyezésére,

4. önálló hirdető berendezések, reklám, fényreklám, cég, cím, útbaigazító, tájékoztató, figyelmeztető táblák, zászlórúd elhelyezésére

5. építési munkával kapcsolatos állvány, építőanyag és törmelék elhelyezésére,

6. mozgóárusításra, alkalmi árusítás, üzleten kívüli kereskedelmi tevékenységre, őstermelői árusításra,

7. kiállítás, alkalmi vásár (búcsú), sport és kulturális rendezvények, valamint mutatványos (cirkuszi) tevékenység folytatásához,

8. vendéglátó ipari előkert, terasz kitelepülés céljára,

9. üzleti szállítás, illetve a rakodás alkalmával göngyölegek elhelyezésére, áru kirakodásra,

10. üzemképtelen jármű ideiglenes tárolására mellékútvonalon a KRESZ 59. §-ának (3) bekezdésében szabályozottak figyelembe vételével,

11. teher és áruszállítás céljára szolgáló gépjármű, mezőgazdasági vontató, munkagép, pótkocsi tárolására vonatkozóan az egyes létesítményekhez szükséges gépjármű várakozóhely céljára,

12. a film, televízió és hangfelvétel készítéséhez, ha az a közterületet rendeltetésszerű használatában 30 percnél hosszabb ideig tart,

13. kettő vagy annál több eladási, kereskedelmi céllal elhelyezett jármű tárolása közterületen,

14. az úttest és a járdaszélétől számított 1,5 méteren túl elhelyezett, létesíteni kívánt, vagy már létesített sziklakertre, fényvisszaverő prizmákkal ellátott útszéljelző pollerre,

15. közterületi rendezvény megtartásához.

(3) Közterület-használati hozzájárulást kell beszerezni (2) bekezdésben foglaltakon felül, közüzemi zavar (víz-, gáz-, csatorna-, elektromos hiba) elhárításához, ha az elhárítás időtartama a 24 órát előreláthatólag meghaladja.

(4) Nem helyezhető el reklámhordozó:

1. a közúti űrszelvénybe nyúlóan,

2. a közpark zöldfelületén,

3. városképi, tájképi látványt, vagy a kilátást gátló vagy rontó módon.

(5) Transzparensre ideiglenes, maximum 30 nap időtartamra közterület- használati hozzájárulás adható kulturális- vagy sportesemények, ünnepek, illetve új létesítmények (kereskedelmi, kulturális) megnyitásának akciószerű reklámozása céljából.

7. § (1)3 A közterület-használati megállapodás megkötése iránti kérelmet, a 2. számú melléklet szerinti tartalommal kell benyújtani. A hozzájárulás megadása a polgármester hatáskörébe tartozik.

(2) A hozzájárulás megadása esetén a kérelmezővel

1. ideiglenes jelleggel, a meghatározott idő elteltéig,

2. a megállapított feltétel bekövetkeztéig, valamint

3. visszavonásig köthető megállapodás a közterület használatára.

(3) Alkalmi, illetve alkalmi idényjellegű árusítási tevékenység végzésére, az alkalomra, az idényre, de évente összesen legfeljebb 3 hónapra adható közterület-használati hozzájárulás. Az egyes ünnepekhez kapcsolódó alkalmi árusítás céljára közterület használati hozzájárulás az ünnep kezdetét megelőző 20. naptól kezdődő időszakra adható.

(4) Építési munka végzésével kapcsolatos tevékenységre (állvány, építőanyag, törmelék elhelyezésére) közterület-használati megállapodás csak az építési munka végzésének tartamára köthető.

(5) Élelmiszer utcai, üzleten kívüli árusítására közterület-használati megállapodás csak idényjelleggel, meghatározott idő elteltéig köthető.

(6) A határozott időre szóló közterület-használat legrövidebb időtartama 1 nap, amely kérelemre többször meghosszabbítható.

(7) Ha a megállapodás érvényét veszti, a jogosult saját költségén köteles az eredeti állapotot minden kártalanítási igény nélkül helyreállítani.

(8) A vendéglátó ipari egységek előkert, terasz (kerthelyiség) jellegű kitelepüléséhez csak akkor adható közterület-használati hozzájárulás, ha az a város arculatát esztétikusan befolyásolja, és elősegíti a kulturáltabb városkép kialakítását, valamint, ha a gyalogos forgalmat nem akadályozza.

(9) Amennyiben a közterületen folytatni kívánt tevékenységet (ide értve az önálló hirdető- berendezések, figyelmeztető és tájékoztató táblák elhelyezését is) jogszabály valamely hatóság vagy más szerv engedélyéhez, hozzájárulásához köti, a közterület-használati megállapodás csak az engedély, hozzájárulás megléte esetén adható ki.

(10) A közterület használati hozzájárulás jogosultja köteles az igénybe vett területet és annak környezetét tisztántartani, valamint a keletkezett hulladék elszállításáról - a közterülethasználati megállapodás megszűnését követően - gondoskodni.

(11) Az élelmiszer árusítás esetében a Pest Megyei Kormányhivatal Ráckevei Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal Szigetszentmiklósi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya előzetes hozzájárulását is be kell szerezni.

(12) Tilos hirdetést, plakátot, reklámcédulát, reklámberendezést e célra ki nem jelölt építményre, műtárgyra, köztéri berendezésre, úttartozékra elhelyezni.

8. § (1) Nem adható közterület-használati hozzájárulás:

1. tűz és robbanásveszélyes tevékenység gyakorlására,

2. eseti rendezvények kivételével szeszesital árusítására, szexuális áruk forgalmazására,

3. teher és áruszállításra szolgáló gépjármű, mezőgazdasági vontató, munkagép, pótkocsi,17 főnél nagyobb befogadó képességű autóbusz közúton, közterületen való tárolására, kivéve a táblával kijelölt közterületeket,

4. a lakosság nyugalmat erősen zavaró vagy a közerkölcsöt sértő tevékenység végzésére,

5. közút és a járda felületére reklám céljára (ide értve a politikai reklámot is),

6. a gépek, gépjárművek javítására, az éjszakára kint hagyott tehergépjárművek, vontatványok és utánfutók tárolására

7. az önkormányzat fenntartásában lévő közintézmények területén hirdető berendezés elhelyezésére,

8. olyan tevékenység gyakorlására, amely a környezetre káros hatással lenne, valamint a közbiztonságot vagy az egészséget veszélyeztetné,

9. közterületen nem árusítható termékek (szeszesital, dohányáru stb.) árusításához

10. szexuális áruk, eszközök értékesítésére és forgalmazására, üzemeltetésére, illetve szexuális szolgáltatásokra,

11. játék és pénznyerő automaták üzemeltetésére,

12. főútvonalra üzemképtelen jármű tárolásához, zöldterületre, a parkokban, ha a tervezett használat az ott lévő növényállomány rongálásával, pusztításával, csonkításával, károsításával járna, kivéve a területükön húzódó közművek javításához, létesítéséhez szükséges munkálatokat, ha a kérelmezőnek a városban közterület használati díj tartozása van.

13. az úttest szélétől számított 1.5 méter távolságon belül, és a járda szélétől számított 1.5 méter távolságon belül sziklakert, parkolást gátoló felépítmény, kő, betondarab, útszéljelző poller és bármilyen tárgy elhelyezésére.

(2) Az önkormányzat (eseti jelleggel) az 1) bekezdés i) pontjában rögzített tilalmat feloldhatja, különösen a városi rendezvények és jogszabályban meghatározott ünnepek alkalmával.

A közterület használati díj mértéke, fizetésének módja

9. § (1) A közterület-használó a közterület-használatáért díjat köteles fizetni. A díj mértékét az 1. számú melléklet tartalmazza. A hozzájárulást megállapodás formájában kell kiadni.

(2) A közterület-használó a közterület-használati díjat a közterület tényleges használatára, illetőleg a közterületen lévő létesítmény tényleges üzemeltetésére tekintet nélkül köteles megfizetni.

(3) A létesítményekkel elfoglalt közterületek nagyságának meghatározásánál a létesítmény alapterületét és a használathoz szükséges csatlakozó terület mértékét az Országos Településrendezési és Építési Követelményekről (OTÉK) szóló 253/1997. (XII. 20.) Kormányrendelet előírásai szerint kell figyelembe venni.

(4) Cég, cím és hirdetőtábla, hirdetőberendezés, transzparens elhelyezése esetén annak felületét kell alapul venni. A díj szempontjából minden megkezdett hónap, nap, m² egésznek számít.

Mentesség a közterület-használati díj fizetése alól

10. §4 A polgármester a közterület-használati díj fizetésének kötelezettsége alól (kérelemre) részben vagy egészben felmentést adhat,

1. ha a közterület-használó családjában az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj legkisebb összegét nem éri el,

2. jótékony és közcélú rendezvény esetében,

3. az önkormányzat által, illetve megbízásából szervezett rendezvények esetén, továbbá nem haszonszerzés céljából sport, kulturális és egyéb közösségépítő rendezvény tartása során Halásztelek város lakói, népművészek, népi iparművészek, kézművesek, hagyományőrző népi kismesterségek képviselői részére önmaguk által előállított, gyártott saját termékek árusítására, továbbá „látványtevékenység” során, mesterségeik bemutatásához kapcsolódó tevékenységekért, ide nem értve a rendezvény során kereskedelmi, vendéglátó ipari tevékenységet végzők (így különösen: büfé amely ételt-italt árusít, látványpékség, cukorkaárus, vattacukorárus)

Jogellenes közterület-használat következményei és a

közterület-használati hozzájárulás visszavonása

11. § (1) Aki közterületet közterület-használati hozzájárulás nélkül vagy a megállapodásban foglaltaktól eltérő módon, illetve azt meghaladó mértékben használ, köteles az Önkormányzat felhívására a jogellenes közterület használatot haladéktalanul megszüntetni, továbbá kártalanítási igény nélkül kötelezhető a közterület eredeti állapotának helyreállítására.

(2) Az eredeti állapot helyreállítási kötelezettség elmulasztása esetén az önkormányzat az eredeti állapot helyreállítását, a kötelezettséget elmulasztó költségre elvégezteti, amennyiben a helyreállításra vonatkozó felhívásnak az érintett 8 napon belül nem tesz eleget.

(3) Az Önkormányzat az eredeti állapotot az erre irányuló felhívás mellőzésével és a (2) bekezdésben megszabott határidő elteltére való tekintet nélkül azonnal helyreállíthatja, ha azélet és balesetveszély vagy jelentős anyagi kár, a közrend, közbiztonság, illetve a közterület rendje, rendeltetésszerű használata súlyos sérelmek elhárítása érdekében vagy jelentős közérdekből egyébként indokolt. Az eredeti állapot helyreállításának költségeit ebben az esetben is a jogosulatlan közterület használó köteles viselni.

(4) Annak, aki a közterületet hozzájárulás nélkül használja, illetve akinek a részére kiadott közterület-használati hozzájárulást a megállapodás megszegése miatt rendkívüli felmondással megállapodása felmondásra kerül, a jogellenes közterület használat megállapításától számított 6 hónapon belül nem adható újabb közterület-használati hozzájárulás.

(5) A jelen rendeletbe foglalt előírások megtartását a közterület-felügyelő, a jogszabályok szerinti ellenőrzésre jogosult más szervek, illetve az Önkormányzat által megbízott köztisztviselők a helyszínen vagy más alkalmas módon ellenőrzik.

(6)5

Az üzemképtelen járművek közterületen történő tárolása

12. § (1) A rendelet alkalmazása szempontjából üzemképtelen jármű:

1. a hatósági engedéllyel vagy jelzéssel nem rendelkező jármű, amely egyébként közúti forgalomban csak ilyen engedéllyel és jelzéssel vehet részt,

2. baleset folytán megsérült és elhagyott jármű,

3. műszaki állapotánál fogva közúti közlekedésre alkalmatlan jármű.

(2) Üzemképtelen jármű közterület-használati engedélyét az üzemben tartónak kell megkérni.

(3) Üzemképtelen jármű közterületen történő tárolására közterület-használati engedély a KRESZ-ben meghatározottakon túl legfeljebb 10 napra adható. Az üzembentartó vagy tulajdonos az üzemképtelenné vált járművet, amennyiben közterület-használati hozzájárulással nem rendelkezik, vagy az érvényét vesztette a járművet haladéktalanul köteles eltávolítani.

A közterület-használati hozzájárulás tartalma

13. § (1) A közterület-használati megállapodásnak a közterület-használat jellegétől függően tartalmaznia kell:

a) az önkormányzat és a polgármester nevét székhelyét és azonosító adatait, a jogosult nevét és lakóhelyének, illetve székhelyének, telephelyének címét,

b) a közterület használat célját és időtartamát, illetve azt a feltételt, amelynek bekövetkeztéig a megállapodás érvényes,

c) a közterület használat helyének, módjának, mértékének és egyéb feltételének pontos meghatározását,

d) utalást arra, hogy a megállapodás csak a közreműködő szakhatóságok hozzájárulásában foglalt előírások megvalósítása esetén érvényes,

e) az engedély érvényének megszűnése, vagy annak visszavonása esetén az eredeti az állapot (kártalanítási igény nélküli) helyreállításának kötelezettségét,

f) közterület használati díj fizetési kötelezettség esetén a díj mértékét és megfizetésének módját,

g) a jogosult közterületet érintő tevékenységben résztvevő kapcsolattartó elérhetőségeit,

h) közterület-használat jellegétől függően az egyéb hatósági, szakhatósági előírásokról és kikötésekről szóló tájékoztatást, a városképi követelményeket, a környezetvédelmi, valamint a munka- és balesetvédelmi előírásokra történő utalását,

i) a közterület-használattal járó járulékos költségek (energia, vízdíj stb.) viselésének és megfizetésének módját,

j) a közterület-használat időtartama alatt a szükséges állagmegóvási, karbantartási és tisztántartási kötelezettség előírásait,

k) az esetleges szerzői jogdíj megfizetésére irányuló kötelezettség teljesítésére szóló felhívást,

l) a jogosult által a megállapodásba esetlegesen bevenni kért fontosabb tényeket, feltételeket.

A közterület-használati hozzájárulás érvényességének megszűnése

14. § (1) A közterület-használati engedély érvénye megszűnik:

a) az engedélyben meghatározott idő elteltével, vagy feltétel bekövetkeztével,

b) a közterület-használat és használatának rendjét érintő jogszabályok megváltozása következtében történő visszavonással,

c) a megállapodásban vagy a közterület-használatra, illetve az ezzel kapcsolatos tevékenységre vonatkozó jogszabályokban foglaltak miatti rendkívüli visszavonással.

(2) Az (1) bekezdés b) pontja szerinti esetben a közterület-használati hozzájárulás érvénye a jogszabályi változás hatálybalépését követő 30. napon szűnik meg.

(3) Megszűnik a közterület-használati hozzájárulás érvénye akkor is, ha a közterületen folytatott tevékenységre jogosító okirat érvénye megszűnik, vagy a jogosult tevékenység folytatására való jogosultságát egyébként elveszti.

(4) Megszűnik a közterület-használati hozzájárulás érvénye a jogosult halálával, vagy (jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező tagság esetén) a jogutód nélküli megszűnésével.

(5) Megszűnik a közterület-használati hozzájárulás érvénye akkor is, ha a jogosult bejelenti az Önkormányzatnak, hogy a közterület-használatával felhagy. Ebben az esetben a már esedékesé vált és befizetett közterület-használati díjat visszakövetelni nem lehet.

15. § Rendkívüli felmondással felmondható a közterület-használati megállapodás, ha a jogosult a közterületet (felhívás ellenére) a hozzájárulástól eltérő célra és módon, illetve azt meghaladó mértékben használja vagy díjfizetési kötelezettségnek tartósan (két hónapot meghaladóan) nem tesz eleget.

16. § (1) A közterület-használati hozzájárulás érvénye a 14. § (1) bekezdés a) pontjában szabályozott esetben a lejárta előtt legalább 15 nappal korábban benyújtott kérelmére meghosszabbítható. A meghosszabbítás engedélyezésére az e rendeletben az eredeti hozzájárulás megadására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.

(2) Nem hosszabbítható meg a hozzájárulás érvényessége, ha a meghosszabbítást kérőnek közterület-használati díjhátraléka van.

17. § (1) Ha a közterület-használati hozzájárulás érvényét veszti, a jogosult kártalanítási igény nélkül köteles a közterület eredeti állapotát (különösen annak tisztaságát) haladéktalanul helyreállítani.

(2) Az (1) bekezdés szerinti kötelezettség a jogosult építési engedély alapján végzett munka esetében akkor terheli, ha az eredeti helyreállítását a hozzájárulás megadásának feltételeként előírták.

(3) Az Önkormányzat az eredeti állapot helyreállítására vonatkozó kötelezettség teljesítésére a közterület-használat jellegétől függő, de legfeljebb 15 napos halasztást adhat a jogosult kérelmére.

(4) A közterület-használattal járó kötelezettségek (így különösen a közterület-használati díj megfizetése) szempontjából azt az időt is be kell számítani a közterület-használatba, ameddig a jogosult az eredeti állapotot hiánytalanul helyre nem állította az esetben is a tulajdonost terhelik a tervezési és kialakítási költségek.

Záró rendelkezések

18. § Jelen rendelet rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

19. § Ezen rendelet 2017. október 1. napján lép hatályba, hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének a közterület-használat rendjéről szóló többször módosított 22/2006. (VI.28.) számú rendelete.

Halásztelek, 2017. szeptember 13.
Baloghné dr. Nagy Edit s.k. Szentgyörgyi József s.k.
címzetes főjegyző polgármester
A rendelet kihirdetve:
Halásztelek, 2017. szeptember 14.
Baloghné dr. Nagy Edit s.k.
címzetes főjegyző

1. melléklet6

DÍJSZÁMÍTÁS
EGYSÉGE

DÍJ

1.) Reklámhordozók:

a) közterületen 10 cm-ig nyúló üzlethomlokzat (portál), kirakatszekrény, üzleti védőtető (előtető), mobil hirdetőtábla

Ft/m2/hó

1.250,-

b) önálló, hirdető-berendezés, zászlórúd

Ft/m2/hó

1.250,-

c) cég- és címtábla, oszlopon elhelyezett max. 2 m 2 alapterületű hirdetőtábla

Ft/oldal/év

24.000,-

d) cég- és címtábla, oszlopon elhelyezett max. 6 m 2 alapterületű hirdetőtábla

Ft/oldal/év

72.000,-

e) közlekedésben részt nem vevő reklámhordozó céllal elhelyezett jármű tárolása

Ft/hó

36.000,-

2.) Kereskedelmi, szolgáltató és
vállalkozási tevékenység

a) árusító és egyéb építmény (pl.: zöldség, gyümölcs, virág, könyv, hírlap árusítására szolgáló pavilon) elhelyezése

Ft/m2/hó

2.400,-

b) alkalmi árusítás, javító-szolgáltató tevékenység, helyi őstermelőknek az árusítóhely 2 m 2 -ig díjmentes

Ft/m2/nap

2.400,-

c) mozgóárusítás (fenyőfa, dinnye, egyéb)

Ft/nap

3.600,-

d) idényjellegű árusítás (dinnye, zöldség, gyümölcs, egyéb)

Ft/nap
(max. 4 m2 területen)

3.600,-

e) kiállítás, vásár, alkalmi vásár (búcsú), ünnepi vásár és árusítás (ballagás, nőnap, húsvét, karácsony, halottak napja, stb.)

Ft/nap
(max. 4 m2 területen)

12.000,-

f) vendéglátó-ipari előkert céljára; üzleti szállítás vagy rakodás alakalmával göngyölegek elhelyezése; árukirakodás

Ft/m2/hó

2.400,-

g) útlezárást igénylő játékfilm-forgatás

Ft/nap

36.000,-

h) kettő vagy annál több eladási, kereskedelmi céllal elhelyezett jármű tárolása

Ft/darab/hét

1.200,-

3.) Szórakoztató tevékenység

a) mutatványos, cirkusz, színház, koncert és egyéb szórakoztató tevékenység

Ft/m2/nap

1.200,-

4.) Építési - szerelési munkálatok

a) építési munkával kapcsolatos állvány, építőanyag, építési törmelék, sitt

Ft/m2/hét

600,-

b) konténer tárolása

Ft/db/hét

1.200,-

c) egyes létesítményekhez a közút területén kívül szükséges gépjármű várakozóhelyek (KRESZ betartásával)

Ft/db/év

60.000,-

Üzemképtelen jármű tárolása közterületen
max:10 nap

Ft/db

12.000,-

1

Az „A közterület rendeltetésszerű használata és a közterületen történő szeszes ital fogyasztásának tilalma” alcím címe a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (XII. 7.) önkormányzati rendelete 20. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 5. § a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (XII. 7.) önkormányzati rendelete 21. §-ával megállapított szöveg.

3

A 7. § (1) bekezdése a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2022. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 3. §-a szerint módosított szöveg.

4

A 10. § a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2022. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

5

A 11. § (6) bekezdését a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (XII. 7.) önkormányzati rendelete 22. §-a hatályon kívül helyezte.

6

Az 1. melléklet a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2022. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.