Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 23/2017. (IX.22.) önkormányzati rendelete

a Fiatal Családok Otthonáról szóló 19/2000. (IV.07.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 09. 23- 2017. 09. 23

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 10. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § A Fiatal Családok Otthonáról szóló 19/2000. (IV. 07.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) a következő 7/B. §-sal egészül ki:


„7/B. §


(1) Érvénytelen a pályázat, ha

a) határidőn túl nyújtották be,

b) nem a rendelet szerinti formanyomtatványon nyújtották be,

c)  a pályázó az elbíráláshoz szükséges tényekről és körülményekről nem vagy hiányosan nyilatkozott,

d) a pályázó valótlan adatok közlésével, illetve valós adatok elhallgatásával vagy más módon kívánta megtéveszteni az önkormányzatot,

e)  a kiírásban előírt dokumentumok nem kerültek csatolásra,

f)  a rendeletben meghatározott jogosultsági feltételeknek a pályázó nem felel meg.

(2) Nem nyújthat be pályázatot öt éven belül az a személy

a) aki önkényes lakásfoglaló, vagy jogcímnélküli önkormányzati lakáshasználó volt,

b) aki önkormányzati lakásának bérleti jogáról pénzbeli térítés ellenében lemondott,

c) akinek önkormányzati lakásbérleti jogviszonya a Ptk. 6:336. § (3) bekezdése, valamint   6:348. § (1) bekezdése alapján felmondással szűnt meg,

d) aki olyan önkormányzati bérlő háztartásában rendelkezett bejelentett lakóhellyel, vagy   tartózkodási hellyel, akinek a bérleti jogviszonya a Ptk. 6:336. § (3) bekezdése, valamint 6:348. § (1) bekezdése alapján felmondással szűnt meg,

e) akinek lakhatása jogcímnélküli lakáshasználóként vagy a háztartásában élő más személyként önkormányzati lakbértartozás, külön szolgáltatásokkal kapcsolatos díjtartozás vagy közüzemi díjtartozás miatt szűnt meg.

(3) Az ötéves időtartamot az a)-b) pontok esetében a kizárásra okot adó körülmény bekövetkezésétől, a c)-e) pontok esetében a lakás visszaadásának időpontjától kell számítani.

(4) Nem nyújtható be pályázat öt év után sem az önkormányzat (önkormányzati lakáskezelő szerv) felé fennálló tartozás megfizetéséig vagy a tartozás behajthatatlanná minősítéséig.”


2. § Az R. 7. § (2) és (3) bekezdésében, 8. § (1) bekezdésében és 16. § (4) bekezdésében a „Szociális, Egészségügyi és Esélyegyenlőségi Bizottság” szövegrész helyébe a „lakásügyekért felelős szakbizottság” szövegrész lép.


3. § Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.




Dr. Kovács Gábor sk.

címzetes főjegyző

Balaicz Zoltán sk.

polgármester