Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2017. (V.26.) önkormányzati rendelete

a közterületek rendeltetéstől eltérő használatáról szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 06. 01- 2017. 06. 01


Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Étv. 54. §  (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a közterületek rendeltetéstől eltérő használatáról szóló 25/2000. (IX.20.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) módosítására az alábbiakat rendeli el.

  1. §


A Rendelet a következő 7/A. §-sal egészül ki:


„7/A. §


(1) A közterületen engedéllyel rendelkező, vendéglátási céllal elhelyezett építmény működtetője részére kulturális rendezvény szervezése esetén díjkedvezmény engedélyezhető a rendezvényre tekintettel. A kedvezmény iránti kérelemben meg kell jelölni a rendezvény pontos időpontját, időtartamát, a rendezvény megnevezését, jellegét.


(2) Díjkedvezmény havonta egy kulturális rendezvényre tekintettel igényelhető. A rendezvény kérelemben foglaltak szerinti megtartását a Városrendészet ellenőrzi.


(3) A díjkedvezmény elszámolása a használó által korábban már megfizetett közterület-használati díj visszafizetésével történik. Összege a rendezvény igazolt költségei mértékéig, de legfeljebb a kitelepülésre tekintettel befizetett közterület-használati díj egyhavi mértékének 50%-áig terjedhet.     


(4) E § alkalmazása szempontjából kulturális rendezvénynek minősül a nyilvánosság számára szervezett, legalább folyamatosan 10 résztvevőt (vendéget) vonzó, művészeti vagy tudományos program, különösen zenei vagy prózai előadás, koncert, előadással egybekötött vetítés. Nem minősül kulturális programnak a kizárólag telekommunikációs eszközök igénybevételével biztosított műsor.”


  1. §


E rendelet 2017. június 1-jén lép hatályba, és 2017. június 2-án hatályát veszti.