Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete 27/2017. (VI. 27.) önkormányzati rendelete

a díszpolgárrá választásról, valamint a kerületi kitüntetések és elismerő címek adományozásáról szóló 36/2012. (VI. 6.) XI.ÖK rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 06. 28- 2017. 06. 28

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. §


A díszpolgárrá választásról, valamint a kerületi kitüntetések és elismerő címek adományozásáról szóló 36/2012. (VI. 6.) XI.ÖK rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 18. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A díszpolgári címek, valamint a kitüntetések és elismerő címek adományozását az előterjesztőnél – a 2. mellékletben, az „Újbuda kiváló sportolója” és az „Újbuda kiváló edzője” elismerő címek esetében a 3. mellékletben található nyomtatvány kitöltésével – írásban kezdeményezhetik:

a) a Képviselő-testület tagjai,

b) a Képviselő-testület bizottságai,

c) a nemzetiségi önkormányzatok képviselő-testületei,

d) a Jegyző,

e) az Önkormányzat intézményeinek vezetői,

f) az Önkormányzat egyszemélyes gazdasági társaságainak vezetői,

g) a XI. kerületben megválasztott egyéni országgyűlési képviselők,

h) a Dél-Budai Tankerületi Központ vezetője, illetve a Dél-Budai Tankerületi Központ által fenntartott, Budapest XI. kerületében működő köznevelési intézmények vezetői,

i) társadalmi és civil szervezetek.”



2. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.