Eszteregnye Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017.(IV.25.) önkormányzati rendelete

Eszteregnye község településfejlesztésével, településrendezésével és településképi eljárásaival összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 04. 26- 2022. 12. 29

Eszteregnye Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017.(IV.25.) önkormányzati rendelete

Eszteregnye község településfejlesztésével, településrendezésével és településképi eljárásaival összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól1

2017.04.26.

Eszteregnye Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdése szerinti feladatkörében eljárva, tekintettel az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6/A. § (3) bekezdésére, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 29/A. §-ában foglaltakra a következőket rendeli el:

1. § 1. Eszteregnye község

a) településfejlesztési koncepciójának,
b) integrált településfejlesztési stratégiájának,
c) településrendezési eszközeiknek,
d) településképi arculati kézikönyvének és
e) településképi rendeletének
(a továbbiakban együtt: településfejlesztési, településrendezési dokumentum) készítése vagy azok módosítása széleskörű egyeztetés keretén belül, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) és a jelen rendelet partnerségi egyeztetés szabályai szerint történik.
2. E rendelet alkalmazásában partnerek:
a) Eszteregnye község lakossága,
b) a településen működő egyházak, érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetek.
3. Azon partnerek, akik az egyeztetési eljárásról szóló tájékoztatásban megadott határidőn belül észrevételt, véleményt küldenek, automatikusan bekerülnek az adott eljárás partnerlistájába és később értesítést kapnak az eljárás további menetéről. A megküldött észrevételben, véleményben meg kell jelölni az egyeztetési eljárás tárgyát, a személy, vagy szervezet nevét, képviselőjét, postai és e-mail címét.

2. § 1. A településfejlesztési, településrendezési dokumentum fajtájától és az egyeztetési eljárás módjától függően a Korm. rendelet meghatározott egyeztetési szakaszokban a polgármester az értelmezéshez szükséges részletezettségű és szükség esetén alátámasztó munkarészeket tartalmazó tájékoztatást tölt fel a Szepetneki Közös Önkormányzati Hivatal - - honlapjára (a továbbiakban: honlap), mely minden esetben tartalmazza a véleményezési határidőket.

2. A tájékoztatás megjelenéséről felhívást tesz közzé a honlap főoldalán, valamint Eszteregnye község hirdetőtábláján. A polgármester a minél szélesebb körű társadalmi részvétel érdekében egyéb fórumokat, eszközöket is használhat.

3. § 1. A beérkezett észrevételeket, javaslatokat, véleményeket a polgármester a településfejlesztési, településrendezési dokumentum ügyiratához csatolja.

2. A beérkező javaslatokat, véleményeket a polgármester átadja a településfejlesztési, településrendezési dokumentum készítésével megbízott építésznek, aki azokat szakmailag megvizsgálja. Az építész szakmai indokolásával javaslatot készít a polgármester részére.

3. A beérkezett vélemények dokumentálása, nyilvántartása, valamint az el nem fogadott javaslatok indokolása, azok dokumentálása és nyilvántartása az államigazgatási véleményekre vonatkozó, a Korm. rendeletben rögzített szabályok szerint történik.

4. § 1. Az el nem fogadott véleményeket, valamint azok indoklását a polgármester összesíti és a településfejlesztési, településrendezési dokumentum ügyiratához csatolja.

2. Az el nem fogadott javaslatok, vélemények indokolását a polgármester a véleményezőnek megküldi.

5. § Az elfogadott településfejlesztési, településrendezési dokumentumot a polgármester a honlapon közzéteszi.

6. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatályba lépését követően induló eljárásokban kell alkalmazni.

1

Az önkormányzati rendeletet az Eszteregnye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (XII. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-a hatályon kívül helyezte 2022. december 30. napjával.