Salgótarján Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2017. (XII.14.) önkormányzati rendelete

a távhőszolgáltatásról szóló 27/2006.(IX.14.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 01. 01- 2018. 01. 01

Salgótarján Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2017. (XII.14.) önkormányzati rendelete

a távhőszolgáltatásról szóló 27/2006.(IX.14.) önkormányzati rendelet módosításáról1

2018.01.01.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény 60. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 20. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva - a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 152/2014. (VI.6.) Korm. rendelet 109. § 9. pontjában meghatározott feladatkörében eljáró nemzeti fejleszti miniszter, a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény 10. § a) pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatala és a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény 10. § a) pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Lakóépület-kezelők Nógrád Megyei Szövetsége véleményének kikérésével - a következőket rendeli el:

1. § A távhőszolgáltatásról szóló 27/2006.(IX.14.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 6. § (1)

bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
"(1) A távhőszolgáltató a szükséges adatok és információk rendelkezésre bocsátásával köteles együttműködni az engedélyező hatósággal, az önkormányzat jegyzőjével és a fővárosi és megyei kormányhivatal járási hivatalával, valamint a felhasználókat, illetve a díjfizetőket érintő kérdésekben a fogyasztóvédelmi hatóságokkal és felhasználói érdekképviseletekkel."

2. § (1) Az R. 8. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

"(5) Ha a távhőszolgáltatásba újonnan bekapcsolódó felhasználási hely
a) az épület, az igényt az épületen belüli valamennyi épületrész (lakás és nem lakás céljára szolgáló helyiség),
b) az épületrész, az igényt csak az újonnan bekapcsolódó épületrész
vonatkozásában kell a (1) bekezdés szerinti igénylőnek bejelentenie, feltéve, hogy az új igény kielégítéséhez szükséges felhasználói berendezés fejlesztését az épület, épületrész tulajdonosa vállalja. Ha a felhasználói hőközpont a távhőszolgáltatói vagyon része, az annak szükséges bővítésével összefüggő költségeket a csatlakozási díj tartalmazza."
(2) Az R. 8. § (9) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
"(9) A csatlakozási díjat a távhőszolgáltató köteles az igénybejelentő érdekében szükséges új távhőszolgáltató vagyon fejlesztésére felhasználni."

3. § Az R. 9. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

"(5) Az egyéb felhasználók felhasználói hőközpontjának, illetve hőfogadó állomásának üzembe helyezési eljárásában való közreműködésért a távhőszolgáltató
a) 0,5 MW hőteljesítmény értékig MW-onként 50.000.-Ft,
b) 1,0 MW hőteljesítmény értékig MW-onként 80.000.-Ft,
c) 1,0 MW hőteljesítmény érték felett MW-onként 100.000.-Ft
díjat számíthat fel."

4. § Az R. 13. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

"(13) A távhőtermelőt és a távhőszolgáltatót egymással a polgári jog szabályai szerinti
a) éves és
b) az éves szerződés lejártát követő legalább további két évre szóló
szerződéskötési kötelezettség terheli a távhőellátás biztonságát garantáló kapacitás mértékéig."

5. § (1) Az R. 15. §-a a következő (5a)-(5h) bekezdéssel egészül ki:

"(5a) Az (5) bekezdés szerinti kezdeményezést írásban kell megtenni. A távhőszolgáltató a kezdeményezés kézhezvételétől számított 15 napon belül köteles az általános közszolgáltatási szerződés módosításának feltételeiről, valamint az irányadó eljárásról a felhasználót írásban tájékoztatni. A szerződésmódosítási igény eltérő megállapodás hiányában mind a fűtési célú, mind a használati melegvíz-szolgáltatási célú hőellátás megszüntetésére vonatkozik.
(5b) A felhasználó köteles az (5) bekezdés a) pontjában előírt tulajdonostársi hozzájárulásokat írásban a távhőszolgáltató részére megküldeni.
(5c) Épületrész leválása esetén az épületrészben meg kell szüntetni a távhő igénybevételének lehetőségét úgy, hogy
a) a hőleadó berendezéseket le kell választani az épület felhasználói rendszeréről,
b) a leváló épületrészben az átmenő vezetékeket hőszigeteléssel kell ellátni,
c) az épület üzemben maradó felhasználói berendezésein a megfelelő működést biztosító, a leválasztás miatt szükséges átalakításokat, beszabályozásokat el kell végezni.
(5d) Az (5c) bekezdés szerinti munkálatokat az ingatlantulajdonos tulajdonában lévő felhasználói berendezéseken a felhasználó köteles elvégeztetni. A távhőszolgáltató tulajdonát képező felhasználói hőközpontban az épületrész leválása miatt szükséges átalakítást a felhasználó költségére a távhőszolgáltató végzi el.
(5e) A felhasználó az (5c) bekezdésben foglalt munkálatokról köteles a tervező által készített, az épület teljes fűtési rendszerére kiterjedő tervet a távhőszolgáltató rendelkezésére bocsátani. A tervnek tartalmaznia kell
a) a megváltozott hőszükséglet mértékére vonatkozó számításokat,
b) a leválasztás miatt szükséges átalakításokat,
c) a beszabályozási tervet.
(5f) Amennyiben a terv szerinti átalakítás jogszabályba, műszaki előírásba ütközik, vagy más felhasználó, díjfizető részére való szolgáltatást akadályozza, a távhőszolgáltató ennek tényét köteles 15 napon belül írásban a felhasználó tudomására hozni, és megszüntetésére a felhasználót felszólítani.
(5g) A felhasználó az (5c) bekezdés szerinti munkálatok befejezését köteles a távhőszolgáltatónak írásban bejelenteni, mellékelve a kivitelező és a kivitelezést ellenőrző műszaki ellenőr nyilatkozatát arról, hogy az átalakítás a távhőszolgáltatónak benyújtott és a távhőszolgáltató által elfogadott tervnek megfelelően és szakszerűen készült el. A távhőszolgáltató a bejelentést követő 8 munkanapon belül a helyszínen ellenőrzi a terv szerinti megvalósítást, az eredményt jegyzőkönyvben rögzíti. A távhőszolgáltató a jegyzőkönyv alapján előkészített közszolgáltatási szerződés-módosítási tervezetet megküldi az érintett felhasználóknak.
(5h) Amennyiben az (5c) bekezdés szerinti munkálatok a távhőszolgáltató által elfogadott kiviteli tervtől eltérően vagy nem szakszerűen készültek el, az elégtelen szolgáltatás alapján a távhőszolgáltatóval szemben igény nem érvényesíthető. Az elégtelen szolgáltatás és a kivitelezés közötti okozati összefüggést a távhőszolgáltatónak kell bizonyítania."
"(6a) Az (5) bekezdés szerint esetben a felhasználó, vagy díjfizető díjfizetési kötelezettsége abban az időpontban szűnik meg, amikor a felhasználó a távhőellátás igénybevételének a lehetőségét és a felhasználó a közszolgáltatási szerződést az épületrész leválásának megfelelően módosította."

6. § (1) Az R. 19. §-a a következő (1a) bekezdéssel egészül ki:

"(1a) Ha a távhőszolgáltató a felhasználóval szemben fennálló távhőszolgáltatási kötelezettségének folyamatosan 72 órát meghaladóan, neki felróható okból, vagy a Tszt. 40. § (2) bekezdése szerinti előzetes értesítés mellőzésével nem tesz eleget, az erre irányuló panasz beérkezésétől kezdve a közszolgáltatási szerződésben meghatározott éves alapdíj szüneteltetés időtartamával arányos részének a háromszorosát fizeti vissza."
"(2a) A 17. § (2) bekezdés a) pontjában meghatározott szerződésszegés esetén a pótdíjfizetési kötelezettség akkor áll fenn, ha a hőközpontot a felhasználó, vagy megbízottja üzemelteti és a szerződésben lekötött legnagyobb hőteljesítményt 1-1 naptári napon belül folyamatosan, 30 percnél hosszabb időtartamon keresztül túllépi. A pótdíj a jogosulatlanul igénybe vett többletteljesítmény felhasználójára vonatkozó éves alapdíj kétszerese. Ismételt túllépés esetén a távhőszolgáltató a pótdíjat annyiszor számíthatja fel, ahány napon keresztül a jogosulatlan vételezés történt.
(2b) Ha a felhasználó, vagy a díjfizető a 17. § (2) bekezdés c)-d), vagy f)-g) pontjában meghatározott szerződésszegést követi el, vagy egyéb módon szabálytalan vételezést valósít meg, a meghatározott éves alapdíj szerződésszegés időtartamával arányos részének háromszorosát fizeti meg pótdíjként."

7. § (1) Az R. 20. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

"(1) A fűtési hőmennyiség szolgáltatására a távhőszolgáltató szeptember 1-től május 31-ig köteles készen állni."
"(1a) A fűtési hőmennyiség szolgáltatását
a) szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi, egészségügyi és köznevelési intézményben szeptember 1-től május 31-ig,
b) lakóépületekben szeptember 15-től május 15-ig
biztosítani kell.
(1b) A fűtési idény (1a) bekezdésben meghatározott időpontjaitól csak a felhasználók jogszerű képviselőjének a kérelmére lehet eltérni.
(1c) Az (1a) bekezdésben nem említett egyéb felhasználóknál a szolgáltatás megkezdésének és befejezésének időpontját a szerződésben rögzíteni kell."
(3) Az R. 20. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
"(2) A távhőszolgáltató – jól záródó nyílászárók mellett - a fűtési időszakban köteles annyi hőt biztosítani a felhasználónak, hogy az eredetileg tervezett hőleadók és a tervezésnél figyelembe vett külső hőmérséklet mellett
a) a lakás
aa) előszobájában, konyhájában, WC-jében + 16 C°,
ab) halljában, lakószobájában + 20 C°,
ac) mosdóhelyiségében, fürdőszobájában + 24 C°
legyen, valamint
b) a használati melegvíz hőmérséklete - a kifolyónál - meghaladja a 40 C°-ot. "

8. § Az R. 25. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

"(2) Amennyiben a tulajdonosi közösség a Korm. rendelet 17/E. §-ban foglaltak szerint döntött az elszámolási időszakban igénybe vett fűtési hőmennyiség felosztásának módjáról, az igénybe vett hőmennyiség legalább 30%-át, de legfeljebb 50 %-át az épületrészek fűtött légtérfogata arányában, a fennmaradó részét fogyasztásarányosan, a fűtési költségmegosztók leolvasott adatainak alapulvételével és azoknak a Korm. rendelet 6. mellékletében meghatározott korrekciós tényezőkkel történő módosításával számított értékei arányában kell az épületrészek között felosztani. Az elszámoláshoz szükséges alapadatokat a tulajdonosi közösség köteles a hibátlan költségmegosztás rendelkezésre állását követő 3 napon belül a távhőszolgáltató részére megküldeni."

9. § Az R. 26. §-a a következő (2a) bekezdéssel egészül ki:

"(2a) Az épület, építmény, épületrész tulajdonosa és a bérlő vagy a használó együttes kérelmére a távhőszolgáltató a díjat közvetlenül a bérlő vagy a használó részére számlázza. A távhőszolgáltatási díj a bérlő vagy a használó által történő megfizetéséért - a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról szóló törvény alapján az állam vagy a települési önkormányzat tulajdonában lévő lakóingatlanok kivételével - a tulajdonos egyszerű (sortartó) kezesként felel."

10. § (1) Az R. 28. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

"(1) A távhőszolgáltatónak értékesített távhő árát, valamint a lakossági felhasználónak és a külön kezelt intézménynek nyújtott távhőszolgáltatás (fűtés és használati melegvíz) díját – mint legmagasabb hatósági árat (a továbbiakban együtt: hatósági ár) -, a hatósági ár szerkezetét és alkalmazási feltételeit a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal javaslatának figyelembevételével a miniszter rendeletben állapítja meg. A hatósági árnál magasabb árat a szerződésben érvényesen kikötni nem lehet. A hatósági árat kell alkalmazni abban az esetben, ha a felek az árban nem állapodtak meg, vagy ha jogszabály megsértésével más árban állapodtak meg."
"(1a) Az (1) bekezdés hatálya alá nem tartozó egyéb felhasználók esetén a távhőszolgáltatás díját a távhőszolgáltató a piaci és gazdasági feltételek figyelembe vételével állapítja meg.
(1b) A távhőszolgáltatási díj alapdíjból és hődíjból áll."
(3) Az R. 28. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
"(3) A lakossági felhasználók távhővel ellátott épületeinél,
a) ha a távhőt csak fűtési célú felhasználásra vételezik, akkor csak a fűtésre vonatkozó alapdíjat (az alapdíj 80%-át) kell megfizetni,
b) ha az épületben fűtés és melegvíz-szolgáltatás is van, akkor az alapdíj megfizetése szempontjából az épületen belül az egyes felhasználási helyek fűtési és melegvízellátásától függetlenül különbség nem tehető, az alapdíj nem bontható."
(4) Az R. 28. § (5)-(6) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:
"(5) Hődíj a felhasználói hőközpontokban, vagy hőfogadó állomásokon mért távhő mennyiségéért fizetendő díj, mely a hőenergia egységárának (Ft/GJ) és az elfogyasztott mennyiségének (GJ) a szorzata.
(6) A hőközpontban vagy hőátadókban mért hőenergia fűtésre és melegvíz-termelésre osztható. A melegvíz-termelés egységára egy köbméter víz felmelegítéséhez és a használati melegvíz rendszer hőntartásához felhasznált hőenergia költségét jelenti (Ft/vízm3), de nem tartalmazza a felhasznált hálózati hidegvíz költségét."

11. § Az R. "A költségek elszámolása" alcíme helyébe a következő alcím lép, és az R. "A költségek elszámolása" alcíme a következő 29/A.-29/B. §-sal egészül ki:

"A távhőszolgáltatási költségek, díjak elszámolása és számlázása

29. § (1) A fűtési hődíj költségeket a Korm. rendelet 17/A-17/H. §-aiban szereplő költségmegosztási szabályok szerint kell elszámolni. A lakossági és átalány alapdíjas egyéb felhasználók hődíj elszámolása évente legalább egyszer az elszámolandó időszak végén rögzített mérőállásokkal történik. A teljesítmény alapdíjas egyéb felhasználók hődíj elszámolása havonta történik a tárgyhó utolsó napi óraállásainak megfelelően.

(2) A távhőszolgáltató a várható fűtési hődíj költségeket figyelembe véve havonta hődíj előleg számla kibocsátására jogosult.

(3) Lakossági és átalány alapdíjas egyéb felhasználónak, vagy díjfizetőnek az előző hődíj elszámolási időszak hőfogyasztásának megfelelő mértékű havi hődíjelőleget kell fizetnie a számlán feltüntetett fizetési határidőig. A hődíjelőleg mértéke nem lehet magasabb a városi átlag 2,0-szeresénél és nem lehet alacsonyabb a városi átlag 0,3-szeresénél. A lakossági alapdíjas felhasználó fűtési szokásainak változása esetén a hődíjelőleg módosítását írásban kezdeményezheti a távhőszolgáltatónál egy elszámolási időszakon belül maximum két alkalommal, a bejelentés beérkezését követő hónaptól.

(4) A távhőszolgáltató havonta méri az épületek tényleges hőfogyasztását. Amennyiben épületi szinten a kiszámlázott hődíjelőleg mennyisége jelentősen eltér a tényleges hőfogyasztástól, a megállapított előleg mértékét a távhőszolgáltató módosíthatja (növeli vagy csökkenti).

(5) A teljesítmény alapdíjas egyéb felhasználóknak az előző év ugyanazon hónapja hőfogyasztásának, ennek hiányában az előző havi hőfogyasztás 80 %-át a kibocsátott számlán feltüntetett fizetési határidőig kell megfizetniük hődíjelőleg címén.

29/A. § (1) A melegvíztermeléshez felhasznált hődíjra havonta előleget kell fizetni és legalább évente egyszer el kell ezzel számolni. Az elszámolás módszerét a távhőszolgáltató a felhasználóval kötött közszolgáltatási szerződésben részletezi.

(2) A felhasználói közösség hőfelhasználásából 0,43 GJ/m3 mennyiséget kell a hidegvíz felmelegítésére figyelembe venni, ha az nincs önállóan mérve, vagy a felhasználói közösség erre nem adott meg más értéket.

(3) A távhőszolgáltató a felmelegített víz elszámolásához beszerelt mellékvízmérőket az alábbiak szerint veszi figyelembe:

a) a mellékvízmérők állása alapján számlázza a távhőszolgáltató a melegvízfogyasztás után fizetendő hődíjat a felhasználó (díjfizető) kérésére, ha

aa) a mérés a lakásban lévő összes – a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 58/2013. (II. 27.) Korm. rendeletre figyelemmel – hitelesnek elfogadott, szabályosan használt mérőberendezésen biztosított,

ab) ezekre a felhasználónak (díjfizetőnek) hatályos mellékszolgáltatási szerződése van a víziközmű-szolgáltatóval, és

ac) erre a felhasználó (díjfizető) és távhőszolgáltató között szerződés jön létre;

b) amennyiben az a) pontban foglaltak nem teljesülnek, a vízfogyasztás elszámolása az elszámolási határnapot követő 5 napon belül a felhasználói közösség által írásban megadott adatok alapján történik,

c) amennyiben az a) és b) pontban foglaltak nem teljesülnek, a vízfogyasztás elszámolása a 3. melléklet szerint történik.

(4) A felmelegített víz mennyiségéhez szükséges hőmennyiség kiszámításához – a távhőszolgáltató kérésére – a víziközmű-szolgáltató szolgáltat adatot, továbbá ad tájékoztatást a mellékszolgáltatási szerződés módosításáról, megszűnéséről, új szerződés létesítéséről.

(5) A felhasználói közösség összesített felmelegített vízfogyasztásából számított hőmennyiséget kell a hőmennyiségmérő által rögzített összes hőfogyasztásból levonni, majd a különbséget fűtési költségként elszámolni. Azokban a hőközpontokban, ahol külön mérő rögzíti a fűtési célú és a vízmelegítési célú hőfogyasztást, a fűtési hőmennyiségmérőn mért adatokat kell fűtési költségként, a vízmelegítést mérő hőmennyiségmérőn rögzített adatokat pedig vízmelegítés költségeként elszámolni.

(6) A távhőszolgáltató évente egyszer - az éves melegvíz elszámolást követően - jogosult a hitelesített melegvízmérővel rendelkező lakossági és átalány alapdíjas felhasználónak (díjfizetőnek) számlázott havi vízmelegítési díj előleg mennyiségének felülvizsgálatára.

(7) A távhőszolgáltató az előző évi tényleges melegvíz-fogyasztás alapján új előleg mennyiséget (m3) határoz meg, amelynek módosítását (csökkentését vagy emelését) a felhasználó (díjfizető) - egy elszámolási időszakon belül maximum két alkalommal, a bejelentés beérkezését követő hónaptól - írásban kezdeményezheti.

(8) Azon hőközpontok esetén, ahol a fűtési célú és vízmelegítési célú hőfogyasztást külön hőmennyiségmérő méri, a vízmelegítési díj elszámolását követően az elszámolt időszak tényleges melegvíz-fogyasztása és a tényleges vízmelegítésre használt hőmennyiség ismeretében 1 m3 hidegvíz felmelegítésére új hőmennyiséget állít be a távhőszolgáltató. A hidegvíz felmelegítés általány hőmennyisége a felhasználó (díjfizető) kérésére nem módosítható.

29/B. § (1) A távhőszolgáltató a lakossági és átalány alapdíjas egyéb felhasználóval (díjfizetővel) a lakó- és vegyes célra használt épületekben évente legalább egyszer, a felhasználási adatok leolvasását követően pénzügyileg elszámol, és a tényleges fogyasztás költségei ismeretében a befizetett előleg figyelembe vételével az elszámolási különbözeteket visszafizeti vagy beszedi. A visszafizetett vagy beszedett különbözet után kamat nem jár, amennyiben a szerződésben rögzített elszámolási határidőn belül történik meg az elszámolás.

(2) Ha az elszámolás eredményeként a felhasználó (díjfizető) folyószámláján túlfizetés mutatkozik, a távhőszolgáltató - a felhasználó (díjfizető) eltérő kérésének hiányában –

a) a 3000 forintot meg nem haladó összeg esetében a díjfizetőt megillető összeget a felhasználó (díjfizető) következő számlájában számolja el,

b) a 3000 forintot meghaladó összeg esetén a díjfizető fizetési módja szerinti módon a számla kibocsátásától számított 8 napon belül a felhasználónak (díjfizetőnek) visszafizeti.

(3) Az elszámolás határideje

a) légm3 alapján történő elszámolás esetén a hőmennyiségmérőnek az elszámolás határnapján történő leolvasását követő 90 nap,

b) költségmegosztók alapján történő elszámolás esetén a felhasználó képviselője által jóváhagyott felosztás átvételét követő 30 nap.

(4) A távhőszolgáltató a teljesítmény alapdíjas egyéb felhasználóval havonta - a tárgyhót követő hónap számlájának kibocsátásával egyidejűleg - számol el pénzügyileg."

12. § Az R. "A díjak számlázása és pénzügyi elszámolása" alcíme helyébe a következő alcím lép:

"Felhasználó, díjfizető személyében történő változás bejelentése

30. § (1) A régi és az új felhasználó írásban köteles a felhasználó személyében bekövetkezett változást a távhőszolgáltatónak az erre rendszeresített nyomtatványon - a felhasználó személyében bekövetkezett változástól számított 15 napon belül - bejelenteni. A bejelentéshez szükséges nyomtatványt a távhőszolgáltató Ügyfélszolgálatán elérhetővé teszi.

(2) A díjfizetők személyében bekövetkező változások nem érintik a felhasználó és a távhőszolgáltató között létrejött általános közszolgáltatási szerződés hatályát. A díjfizető a változás időpontjától jogosult a szerződésbeli szolgáltatás igénybevételére és köteles a távhőszolgáltatási díj megfizetésére.

(3) A változás-bejelentésnek tartalmaznia kell

a) az új felhasználó és új díjfizető személyének azonosításához szükséges adatokat,

b) a felhasználási hely, illetve épületrész pontos megjelölését és

c) a változás időpontját.

(4) Felhasználói változás-bejelentésnél a bejelentéshez csatolni kell a tulajdonváltozás igazolására szolgáló okirat (pl. adásvételi szerződés) másolatát.

(5) A felhasználónak (díjfizetőnek) bejelentési kötelezettsége van akkor is a távhőszolgáltató felé, ha az adott helyiségben tevékenységváltozás, vagy funkcióváltozás történik. Tevékenység-, vagy funkcióváltozásnak minősül különösen

a) lakossági vagy közösségi célú helyiség vállalkozási célra történő átalakítása, vagy ilyen célú bérbe adása,

b) a helyiség fűtési, vagy melegvíz, vagy fűtési és melegvíz rendszerén lényeges átalakítások végrehajtása.

13. § (1) Az R. 1. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

(2) Az R. a 2. melléklet szerinti 3. melléklettel egészül ki.

14. § Az R.

a) 7. § (7) bekezdésében az "e rendelet 1. sz. melléklete" szövegrész helyébe az "1. melléklet" szöveg,

b) 8. § (7) bekezdésében a "közüzemi" szövegrészek helyébe a "közszolgáltatási" szöveg,

c) 12. § (2) bekezdésében a "szorgalmazni kell" szövegrész helyébe az "az önkormányzat szorgalmazza" szöveg,

d) 14. §-át megelőző alcím címében a "Közüzemi" szövegrész helyébe a "Közszolgáltatási" szöveg,

e) 14. § (1) bekezdésében a "közüzemi" szövegrészek helyébe a "közszolgáltatási" szöveg, 14. § (2)-(5) bekezdésében a "közüzemi" szövegrész helyébe a "közszolgáltatási" szöveg, 14. § (6) bekezdésében, 15. § (1) bekezdésében a "közüzemi" szövegrészek helyébe a "közszolgáltatási" szöveg, 15. § (2) bekezdésében a "közüzemi" szövegrész helyébe a "közszolgáltatási" szöveg, 15. § (3) bekezdésében a a "közüzemi" szövegrészek helyébe a "közszolgáltatási" szöveg, 15. § (4)-(5) és (6) bekezdésében a "közüzemi" szövegrész helyébe a "közszolgáltatási" szöveg, 15. § (7) bekezdésében, 16. §-ában a "közüzemi" szövegrészek helyébe a "közszolgáltatási" szöveg, 17. § (1) bekezdés a) és b) pontjában a "közüzemi" szövegrész helyébe a "közszolgáltatási" szöveg, 18. § (1) bekezdésében a "közüzemi" szövegrészek helyébe a "közszolgáltatási" szöveg, 19. § (3) bekezdés b) és c) pontjában, 19. § (4) és (6) bekezdésében a "közüzemi" szövegrész helyébe a "közszolgáltatási" szöveg,

f) 22. § (1) bekezdésében a "2. számú mellékletében" szövegrész helyébe a "2. mellékletben" szöveg,

g) 24. § (3) bekezdésében a "TKSz 18.3 pontjában" szövegrész helyébe a "TKSz-ben" szöveg,

h) 24. § (6) bekezdésében, 26. § (2) bekezdésében a "közüzemi" szövegrész helyébe a "közszolgáltatási" szöveg, 27. § a) pontjában a "közüzemi" szövegrészek helyébe a "közszolgáltatási" szöveg,

i) 28. § (2) bekezdés b) pontjában a "Külön kezelt intézmény" szövegrész helyébe az "Egyéb felhasználó" szöveg,

j) 28. § (4) bekezdésében a "távhőszolgáltató" szövegrész helyébe az "a távhőszolgáltató" szöveg,

k) 31. §-át megelőző alcím címében a "Távhő-szolgáltatási Közüzemi" szövegrész helyébe a "Távhő-közszolgáltatási" szöveg,

lép.

15. § Hatályát veszti az R.

d) 20. § (3) bekezdésében az "a TKSZ 14.1. bekezdés szerint" szövegrész,

e) 24. § (1) bekezdésében a "(TKSZ 17. pont)" szövegrész.

16. § Ez a rendelet a kihirdetést követő hónap 1. napján lép hatályba.

1

Az önkormányzati rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2018. január 2. napjával.