Kunadacs Község Önkormányzat Képviselő - testületének 4/2017.(IV.28.) önkormányzati rendelete

a partneri egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 04. 29

Kunadacs Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotási hatáskörében, Magyarország helyi Önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések

1.§


(1) Kunadacs településfejlesztési koncepciójának, integrált településfejlesztési stratégiájának, településrendezési eszközeinek, a települési arculati kézikönyvének és a településképi rendeletének vagy azok módosításának (továbbiakban: Dokumentumok) a lakossággal, érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetekkel, vallási közösségekkel (továbbiakban: partnerekkel) történő egyeztetése a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet (továbbiakban: Kormányrendelet) és jelen partnerségi egyeztetés szabályai szerint történik.


(2) Partneri egyeztetési határidők esetenként kerülnek meghatározásra, de a Kormányrendelet adott eljárásra vonatkozó államigazgatási szervi vagy partneri egyeztetési időtartamánál rövidebb nem lehet.

2. Partnerek tájékoztatási módja és eszközei

2.§


(1) A Dokumentumokra a Kormányrendeletben előírt egyeztetés során a polgármester az értelmezéshez szükséges részletezettséggel elkészített dokumentumot

a) helyez el vagy – amennyiben a Dokumentum terjedelme, formátuma nem teszi lehetővé a teljes terjedelmű közzétételt – annak elérhetőségét közli a következő helyeken:

aa) Önkormányzati Hivatal (6097 Kunadacs Rákóczi utca 2.) előtti hirdetőtábla

ab) helyi lapban, valamint

ac) a www. kunadacs.hu honlapon.

b) lakossági fórumon ismerteti.


(2) A partnerségi egyeztetésben az 1. § (2) bekezdés szerinti partnerek közül azoknak a véleményét kell figyelembe venni, illetve megválaszolni, akik a Dokumentum területi hatályán belül rendelkeznek ingatlannal, vagy telephellyel.


(3) A Partnerek a Dokumentumok teljes körű elkészítése, vagy módosítása során a Kormányrendeletben foglalt, minimális tájékoztatási forma szerint vonandók be az egyeztetésbe. 

3. A partnerek által adott javaslat, vélemények megadásának módja és határideje, továbbá nyilvántartásának módja

3.§


(1) Partneri véleményezés határidejét a polgármester állapítja meg a Kormányrendeletben foglaltak figyelembevételével.


(2) Partnerek javaslataikat, véleményüket a megadott határidőn belül

a) írásban a polgármester címére (6097 Kunadacs Rákóczi utca 2.) papíron, vagy elektronikusan a Polgármester e-mail címére (kunadacs.ph@tanet.hu),

b) szóban az Önkormányzati Hivatalban (6097 Kunadacs Rákóczi utca 2.) ügyfélfogadási időben – amelyről jegyzőkönyvet kell készíteni – tehetik meg.


(3) A (2) szerinti véleményeket hivatalos ügyiratként a dokumentumok között kell elhelyezni és az államigazgatási szervi véleményekkel azonos módon kell kezelni.


(4) A vélemények tisztázása érdekében a polgármester a partnerekkel további egyeztetést kezdeményezhet, amelyről jegyzőkönyvet kell készíteni.


(5) Azt a partnert, aki a partnerségi egyeztetés során véleményt nem adott, vagy adott, de az egyeztető tárgyaláson szabályos meghívás ellenére nem vett részt, a továbbiakban kifogást nem emelő partnernek kell tekinteni.


(6) A vélemények elfogadására, illetve el nem fogadására, valamint mindezek indokolására a főépítész a tervező közreműködésével összeállított dokumentumok alapján a polgármester határozati javaslatot terjeszt a döntéshozó Képviselő-testület részére.


(7) Az elfogadott és el nem fogadott véleményekről a Kormányrendelet 39. § (2) bekezdése alapján a Képviselő-testület határozattal dönt. A határozatot közzé kell tenni.

4. Az elfogadott koncepció, stratégia, településrendezési eszközök, kézikönyv és településképi rendelet nyilvánosságát biztosító intézkedéseket.

4.§


A polgármester az elfogadott koncepció, stratégia, településrendezési eszköz, kézikönyv és településképi rendelet közzétételéről az általános előírások szerint gondoskodik

5. Záró rendelkezések

5.§


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


                     Farkas Ildikó sk.                                        Jász Tamara sk.

                         polgármester                                                     jegyző


Záradék:

A rendelet kihirdetése 2017. április hó „28.” napján az önkormányzat hirdetőtábláján való kifüggesztéssel megtörtént.

2017. április hó „28.”

Jász Tamara

​      jegyző