Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 41/2017. (XI. 27.) önkormányzati rendelete

egyes önkormányzati rendeletek hatályon kívül helyezéséről, módosításáról

Hatályos: 2017. 11. 28- 2017. 11. 29

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörben, az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96. § a)-b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és d) pontjában, és az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 19. § (1)-(2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. §


A közgyűlés egyes hatáskörei gyakorlásának a polgármesterre történő átruházásáról szóló 20/2012. (V. 2.) önkormányzati rendelet a következő 5/A. §-sal egészül ki:


„5/A. §


A polgármester dönt első fokon az Önkormányzat tulajdonában lévő szennyvízcsatornákra és vízvezetékekre történő rákötés esetén a fizetendő hozzájárulással kapcsolatos hatósági ügyekben.”


2. §


Hatályát veszti az önkormányzat tulajdonában lévő szennyvízcsatornákra és vízvezetékekre való csatlakozás feltételeiről szóló 6/2005. (III. 24.) önkormányzati rendelet.


3. §


Hatályát veszti a hivatali munkaidőn kívül és a hivatali helyiségen kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése engedélyezésének szabályairól és az anyakönyvi eseményekhez kapcsolódó többletszolgáltatások ellentételezéseként fizetendő díjakról szóló 8/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet 5. § (2) bekezdésében „a 2. melléklet szerinti” szövegrész.


4. §


Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.




               Szarvas Péter                                                                      Dr. Bacsa Vendel

                polgármester                                                                                jegyző