Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2017. (II. 21.) önkormányzati rendelete

a közszolgálati tisztviselők juttatásainak és a közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről szóló 24/2012. (VI.12.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 02. 22- 2023. 06. 27

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 226. § (7) bekezdésében, 234. § (3)-(4) bekezdésében, 236. § (4) bekezdés b) pontjában, 237. §-ában, valamint  Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC. tv. 59. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. §


A közszolgálati tisztviselők juttatásainak és a közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről szóló 24/2012. (VI.12.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„1. § (1) A rendelet hatálya Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala köztisztviselőjének és közszolgálati ügykezelőjének (együttesen: közszolgálati tisztviselők) közszolgálati jogviszonyára terjed ki.

(2) A rendelet rendelkezéseit a polgármesterre, az alpolgármesterekre, valamint a Munka Törvénykönyve szerinti munkavállalóra is megfelelően alkalmazni kell.

A rendelet 5. §-ának, és 5/A. §-ának rendelkezéseit a Ferencvárosi Közterület-felügyelet köztisztviselőjére is alkalmazni kell.

(3) A polgármestert megillető juttatások feltételei tekintetében a Közszolgálati Szabályzat rendelkezései az irányadók. Az alpolgármesterek esetében a juttatások elbírálása tekintetében a polgármester jogosult dönteni.”



2. §


A R. 5. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„5. § A Képviselő-testület a köztisztviselőnek illetménykiegészítést állapít meg. Az illetménykiegészítés mértéke:

            a) érettségi végzettségű köztisztviselő esetén az alapilletménye 20%-a,

            b) felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselő esetén az alapilletménye 34 %-a.”



3. §


A R. a következő 5/A. §-sal egészül ki:

„5/A. § A Képviselő-testület a köztisztviselők illetményalapját 2017. évben 41.000,- Ft-ban állapítja meg.”


Záró rendelkezések


4. §


A rendelet a kihirdetése napját követő napon lép hatályba, azzal, hogy rendelkezéseit 2017. január 1. napjától kell alkalmazni.


dr. Bácskai János                                                         dr. Ruzsits Ákos Jenő

     polgármester                                                                      aljegyző