Nagysáp község képviselő testületének 5/2017 (VI.1..) önkormányzati rendelete

Nagysáp Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2017 (VI.1.) önkormányzati rendelete A partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 06. 01

Nagysáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 23. § (5) bekezdés 5. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések

1. §

  1. Nagysáp Község településfejlesztési koncepciójának, településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat), integrált településfejlesztési stratégiájának, településképi rendeletének, a településképi arculati kézikönyvnek (továbbiakban:TAK) készítése vagy módosítása széleskörű egyeztetés keretén belül, az e rendeletben szabályozott partnerségi egyeztetési szabályai szerint történik.

(2)  A koncepció, stratégia, településrendezési eszközök, településképi rendelet, kézikönyv készítése, vagy módosítása során a partnerségi egyeztetésben részt vevő partnerek köre az alábbi:

  1. az érintett területen élő lakosság és az érintett ingatlantulajdonosok,
  2. a település területén működő érdekképviseleti szervek és civil szervezetek,
  3. az érintett területen ingatlannal, székhellyel vagy telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet,
  4. a település területén működő vallási közösségek,

2. Állandó partnerekkel történő egyeztetés szabályai

2.§

  1. Adott véleményezési eljárás során az állandó partnerek minimális tájékoztatási formáját a jelen rendelet 1. mellékletének táblázata tartalmazza.
  2. Az előzetes tájékoztatás során a közzétett hirdetmény tájékoztatást nyújt az eljárás tárgyáról, megindításáról, az előzetes tájékoztató elérhetőségéről, az eljárás és a véleményezés módjáról, és annak határidejéről.
  3. A véleményezési eljárás során a közzétett hirdetmény tájékoztatást nyújt az eljárás tárgyáról, az elkészült tervezet elérhetőségéről, a véleményezési módjáról és annak határidejéről.
  4. Lakossági fórum esetén, annak tárgyáról, helyéről és időpontjáról a lakossági fórum idejét megelőző 8 nappal korábban a helyben szokásos módon közzétett lakossági hirdetmény útján kell értesíteni a partnereket. A lakossági fórumról jelenléti ív és jegyzőkönyv készül, mely írásban rögzíti a javaslatokat, észrevételeket. A jegyzőkönyv tartalmazza a javaslattevő, észrevételező nevét és címét.
  5. Amennyiben nincs lakossági fórum, a partnerek az észrevételeiket, javaslataikat a hirdetmény közzétételétől számított 8 napon belül tehetik meg, a polgármesterhez címzett, írásban benyújtott, szövegszerű, indoklással ellátott véleményben.





3. Vélemények dokumentálása, nyilvántartása, megválaszolása,

településfejlesztési és településrendezési dokumentumok,

valamint az közzététele

3.§

  1. A beérkezett vélemények dokumentálása, nyilvántartása tekintetben a vélemények a településrendezési eszköz ügyiratának részét képezi, ezért az iratkezelési szabályzat rendelkezései szerint kell iktatni és nyilvántartani.
  2. Valamennyi véleményt a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012 (XI.8.) Kormányrendelet (továbbiakban: korm.rendelet) 39. § (2) bekezdésében meghatározott döntés meghozatalához a döntéshozó képviselő-testülettel ismertetni kell.
  3. A vélemények elfogadása, illetve el nem fogadása, valamint mindezek indoklására a főépítész által összeállított dokumentumok alapján a polgármester határozati javaslatot terjeszt a döntéshozó képviselő-testület részére.
  4. Az elfogadott és el nem fogadott véleményekről a korm.rendelet 39. § (2) bekezdése alapján a képviselő-testület indoklással ellátott határozattal dönt.
  5. A beérkezett véleményekről, javaslatokról készülő összefoglaló és az annak elfogadásáról szóló határozat a honlapon kerül kihirdetésre.
  6. A településfejlesztési és településrendezési dokumentumokat, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló önkormányzati döntéseket elfogadásukat követően a honlapon közzé kell tenni.



4. Záró rendelkezés

4.§


Ez a rendelet 2017. június hó, 1 napján lép hatályba.


                                

         ………………………………………                                ……………..………………………

                       Balogh Miklós                                                        Dr. Tarnóczy Tünde 
                        polgármester                                                                  jegyző