Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 6/2017. (II.28.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati támogatások nyújtásáról szóló 24/2013. (X. 4.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 03. 01- 2017. 03. 01

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 41. § (9) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §


Az önkormányzati támogatások nyújtásáról szóló 24/2013. (X. 4.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 5. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(1)  Önkormányzati támogatást kizárólag természetes személy vagy az irányadó jogszabályok alapján nyilvántartásba vett szervezet vehet igénybe. A szervezet nyilvántartásba vételét a támogatás igénylésével (pályázati űrlap benyújtásával) egyidejűleg 30 napnál nem régebbi közokirattal igazolni köteles. Civil szervezet a nyilvántartásba vételét az Országos Bírósági Hivatal által vezetett közhiteles nyilvántartásban lévő, az adott civil szervezetre vonatkozó adatainak a civil szervezet képviselője által hitelesített papíralapú másolatával is igazolhatja.

2. §


A Rendelet 5. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(3) Nem nyújtható támogatás annak, akinek meg nem fizetett adó-, illeték- vagy vámtartozása van. 100.000,- Ft-ot meghaladó támogatás esetén, valamint egyébként ha a pályázati felhívás előírja, a támogatás igénylője a támogatási szerződés megkötésekor az önkormányzati és az állami adóhatóság által kiállított, 30 napnál nem régebbi igazolással (a továbbiakban együtt: adóigazolások) köteles igazolni a köztartozás-mentességet. Az adóigazolások esetleges költségét a támogatás igénylője viseli. Nem kell benyújtani az adóigazolásokat, ha a támogatott másik önkormányzati támogatás kapcsán már igazolható módon benyújtott olyan adóigazolásokat, amelyek az utóbb megkötésre kerülő támogatási szerződés megkötésének időpontjánál 30 napnál nem régebbiek. Pályázat esetén a pályázat kiírója dönthet úgy is, hogy az adóigazolásokat kizárólag a pályázati űrlap benyújtásakor vagy a pályázati űrlap benyújtásakor és a támogatási szerződés megkötésekor is igazolni kell.

3. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.





Szarvas Péter

Dr. Bacsa Vendel

polgármester

jegyző



Záradék: Kihirdetve a Városháza hirdetőtábláján történt kifüggesztéssel 2017. február 28. napján.





                                                                                               Dr. Bacsa Vendel

                                                                                                        jegyző