Magyarkeszi Község Önkormányzati képviselő-testületének 7/2017 (VI.28.) önkormányzati rendelete

A TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSSEL, TELEPÜLÉSRENDEZÉSSEL ÉS TELEPÜLÉSKÉPI FELADATOKKAL ÖSSZEFÜGGŐ PARTNERSÉGI EGYEZTETÉS SZABÁLYAIRÓL

Hatályos: 2017. 06. 29

Magyarkeszi Község Önkormányzati Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában, valamint a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet 29. §-a alapján a következőket rendeli el: meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya


1. §


E rendelet hatálya Magyarkeszi Község közigazgatási területére készülő településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia, településrendezési eszköz, településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítésének és módosításának partnerségi egyeztetésére terjed ki.


2. A partnerségi egyeztetésben résztvevők köre


2. §


Magyarkeszi Község közigazgatási területére készülő az 1. §-ban meghatározott dokumentumok készítése során a partnerségi egyeztetések résztvevői:

a) a község közigazgatási területén lakóhellyel, tartózkodási hellyel vagy ingatlantulajdonnal rendelkező természetes személyek,

b) a község területén működő és bejegyzett civil szervezetek,

c) a községben székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek,

d) a községben működő elismert egyházak.


3. A partnerek tájékoztatásának módja és eszközei


3. §


(1) Az 1. §-ban meghatározott dokumentumok készítése esetén a partnerek tájékoztatása – a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (továbbiakban Korm. rendelet) szerinti előzetes és munkaközi tájékoztató keretében – Magyarkeszi Község közigazgatási területén elhelyezett hirdetőfelületen, a Magyarkeszi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján, a Keszi Hírmondó c. helyi lapban, a www.magyarkeszi.fw.hu honlapon közzétett hirdetmény útján, továbbá lakossági fórum keretén belül szóban történik.


(2) Az 1. §-ban meghatározott dokumentumok módosítása esetén a partnerek tájékoztatása az elkészült tervezetről – a Korm. rendelet szerinti munkaközi tájékoztató keretében - a www.magyarkeszi.fw.hu honlapon közzétett hirdetmény útján történik.


(3) Amennyiben a településrendezési eszköz készítése vagy módosítása a Kormány által rendeletben kihirdetett veszélyhelyzet esetén, az érintett településen a veszélyhelyzet következményeinek a felszámolása vagy a további, közvetlenül fenyegető veszélyhelyzet megelőzése miatt indokolt, a településrendezési eszköz tárgyalásos eljárásban történő készítése, módosítása esetén a partnerek tájékoztatása az elkészült tervezetről – a Korm. rendelet szerinti munkaközi tájékoztató keretében – a www.magyarkeszi.fw.hu honlapon közzétett hirdetmény útján történik.


(4) Településrendezési eszköz állami főépítészi eljárásban történő készítése, módosítása esetén a partnerek tájékoztatása az elkészült tervezetről – a Korm. rendelet szerinti munkaközi tájékoztató keretében – a www.magyarkeszi.fw.hu honlapon közzétett hirdetmény útján történik.

4. §


(1) A hirdetménynek – előzetes tájékoztató esetén - tartalmaznia kell:

a) a Korm. rendelet 37. § (3) bekezdésében foglaltakat,
b) a partnerek észrevételeinek, javaslatainak benyújtására nyitva álló határidőt és
c) a postacímet, elektronikus levélcímet, ahova az észrevételeiket megküldhetik.



(2) A hirdetménynek – munkaközi tájékoztató esetén - tartalmaznia kell:

a) az elkészült dokumentumot,
b) a partnerek észrevételeinek, javaslatainak benyújtására nyitva álló határidőt és
c) a postacímet, elektronikus levélcímet, ahova az észrevételeiket megküldhetik.


5. §


A lakossági fórum összehívására és lebonyolítására Magyarkeszi Község Önkormányzati Képviselő-testületének az Magyarkeszi Község Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2014. (XI. 24.) önkormányzati rendelet 48. §-ában foglalt szabályozás az irányadó.


6. §


A partnerek a honlapról letölthető, illetve a Magyarkeszi Közös Önkormányzati Hivatalban átvehető e rendelet 1. melléklete szerinti partneri adatlap felhasználásával a hirdetményben meghatározott határidőn belül észrevételt, javaslatot tehetnek

a) papír alapon a Polgármesternek címezve, a Magyarkeszi Közös Önkormányzati Hivatal címére (7098 Magyarkeszi, Szabadság u. 2.)

b) elektronikus levélben a magyarkeszi@freemail.hu e-mail címre történő megküldéssel.

4. Az észrevétel, javaslat kezelése, dokumentálása, nyilvántartása


7. §


(1) A partnerektől beérkezett észrevételt, javaslatot a tájékoztatást kezdeményező a véleményezési határidő lejártát követően továbbítja a fejlesztési dokumentum vagy a településrendezési eszköz készítésével megbízott tervezőnek.


(2) A tervező az észrevétellel, javaslattal kapcsolatos szakmai véleményét – a tervezési szerződésben megállapított határidőben - megküldi az önkormányzat részére, a Polgármesternek címezve.


(3) A beérkezett észrevétel, javaslat elfogadásáról vagy el nem fogadásáról, az el nem fogadás indokolásáról a képviselő-testület dönt. 


(4) A beérkezett észrevételt, javaslatot, valamint az el nem fogadott észrevételt, és javaslatot, továbbá ezek indokolását a tájékoztatást kezdeményező összesíti és nyilvántartja.


(5) A (4) bekezdés szerinti nyilvántartás az alábbiakat tartalmazza:

a) az észrevételt tevő, javaslattevő nevét, továbbá lakhelyét, székhelyét, vagy telephelyét,

b) az észrevétel, javaslat rövid tartalmát,

c) annak megjelölését, hogy az észrevétel, javaslat előzetes vagy munkaközi tájékoztatás során érkezett-e,

d) a beérkezett észrevételre, javaslatra adott válaszok rövid tartalmát, elutasítás esetén ennek indokát,

e) az észrevételt, javaslatot elfogadó, vagy elutasító képviselő-testületi határozat számát.


(6) A beérkezett észrevételt, javaslatot, az arra adott írásos értékelést, illetve a képviselő-testület döntését közzé kell tenni:

a) a Magyarkeszi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján,

b) a www.magyarkeszi.fw.hu honlapon


(7) Az (1) és (2) bekezdés szerinti dokumentumokat a közfeladatot ellátó szervek iratkezelésére vonatkozó szabályok szerint, az ott meghatározott határidőig kell őrizni.


8. §


A Polgármester gondoskodik az elfogadott településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia, településképi arculati kézikönyv, településképi rendelet és településrendezési eszköz elfogadását követő 15 napon belüli közzétételéről a www.magyarkeszi.fw.hu honlapon.

5. Záró rendelkezések


9. §


Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.



Magyarkeszi, 2017. június 26.




                        Szabó Márta                                   Kovács Erzsébet

                        jegyző                                             polgármester




Kihirdetési záradék:

A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént.

Magyarkeszi, 2017.  június 28.



Szabó Márta

jegyző