Bátor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017. (VI.14.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési, településrendezési és településképi eszközök készítésével, felülvizsgálatával, módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 06. 15

Bátor  Község Önkormányzatának  Képviselő-testülete a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 29. §-ában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye32. cikk (2) bekezdésében és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 1. pontjábanmeghatározottfeladatkörében eljárva atelepülésfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, atelepülésrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendeletkészítésével, módosításával kapcsolatospartnerségi egyeztetés szabályairóla következőket rendeli el:


  1. A rendelet alkalmazási köre

1. §


A nyilvánosság és közösségi ellenőrzés lehetőségének biztosítása érdekében a településfejlesztési koncepció (a továbbiakban: koncepció), az integrált településfejlesztési stratégia (a továbbiakban: stratégia) és a településrendezési eszközök a településképi arculati kézikönyv (továbbiakban kézikönyv) és a településképi rendelet készítését, módosítását a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Településkódex) 28. § (1) bekezdése alapján a polgármester partnerségi egyeztetés útján egyezteti a településen illetve a tervezési területen és hatáskörnyezetében érintett partnerekkel (a továbbiakban: partnerek).

  1. Apartnerségiegyeztetésben részt vevőpartnerekköre

2. §


A partnerségi egyeztetésben részt vevő partner Füzesabony város közigazgatási területén:

a) Bátor  .község lakossága

b) Bátor  községben székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet,

c) Bátor községben székhellyel bejegyzett civil szervezet.

d) Bátor  községben egyházi szervezet


  1. Apartnerségiegyeztetésben részt vevők tájékoztatásának módja és eszközei

3. §


(1) A településfejlesztési, a településrendezési vagy településképi dokumentum fajtájától és az egyeztetési eljárás fajtájától függően a mellékletben meghatározott egyeztetési szakaszokban a polgármester az értelmezéshez szükséges részletezettséggel elkészített dokumentumot, és szükség esetén alátámasztó munkarészeket tartalmazó dokumentációt tesz közzé Bátor község  hivatalos honlapján tájékoztatásul.

(2) A polgármester előzetes tájékoztatást és véleményeztetés céljából történő tájékoztatást ad az alábbi eszközökkel:

a) Bátor  község  Önkormányzati  Hivatal épületében lévő hirdetőtáblán,

b) Bátor község hivatalos honlapján,

c) lakossági fórumon (falugyűlés), leghamarabb 8 nappal az a) b) pontokban meghatározottak után.

(3) A (2) bekezdésben felsorolt tájékoztatási eszközöket a mellékletben meghatározott módon kell alkalmazni.

4. Az egyeztetésben részt vevők javaslatai és véleményei közlésének módja

4. §


A közzétett felhívás és tájékoztatás alapján a partnerek a felhívásban vagy a lakossági fórumon meghatározott legalább 8 napos határidőig írásos javaslatokat tehetnek, véleményt nyilváníthatnak.

a) a Önkormányzati  Hivatal címére történő megküldéssel vagy

b) elektronikus levélben történő megküldéssel a felhívásban meghatározott e-mail címre, amennyiben a felhívás ilyet tartalmaz, ha nem a Önkormányzati  Hivatalelektronikus címére.

5. Az egyeztetésben részt vevők javaslatainak és véleményeinek kezelése

5. §


(1) A beérkezett javaslatok, vélemények, az ezekre adott válaszok és kapcsolódó iratok dokumentálásáról és nyilvántartásáról gondoskodni kell.

(2) A véleményeztetés céljából történő tájékoztatásra válaszként beérkezett javaslatokra, véleményekre választ kell adni, amely el nem fogadott javaslat vagy vélemény esetén indokolást is tartalmaz.

(3) A vélemények tisztázása érdekében az önkormányzat a partnerekkel további egyeztetést kezdeményezhet, amelyről jegyzőkönyvet kell készíteni. Az egyeztetés módja lehet - az önkormányzat döntése alapján - a meghívásos tárgyalás.

(4) Azt a partnert, aki a partnerségi egyeztetés során véleményt nem adott, vagy adott, de az egyeztető tárgyaláson szabályos meghívás ellenére nem vett részt, a továbbiakban kifogást nem emelő partnernek kell tekinteni.

(5) Az el nem fogadott javaslatokról, véleményekről készített összefoglalást az önkormányzat a hivatalos honlapján közzéteszi, és erről hirdetményt is megjelentet szintén a honlapon.

6. Az elfogadott koncepció, stratégia, településrendezési eszközök, kézikönyv és településképi rendeletnyilvánosságát biztosító intézkedések

6. §


(1) Az önkormányzat az elfogadott koncepciót, stratégiát és településrendezési eszközt, kézikönyvet és településképi rendeletet a kihirdetését követő 10 napon belül teljes terjedelmében feltölti Bátor  község hivatalos honlapjára.

(2) A (1) bekezdés szerinti intézkedésről a polgármester hirdetményt tesz közzé

a) Az önkormányzat épületében lévő hirdetőtáblán, illetve

b) Bátor községhivatalos honlapján,

7. Záró rendelkezések

7.§


(1)E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatálybalépését követően indult eljárásokban kell alkalmazni.