Böde község Képviselő-testületének 8/2017 (X.17.) önkormányzati rendelete

a Zalaszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető szociális, jóléti, kulturális és egészségügyi juttatásokról, valamint a szociális és kegyeleti támogatásokról

Hatályos: 2017. 10. 18- 2023. 03. 20

Böde község Képviselő-testületének 8/2017 (X.17.) önkormányzati rendelete

a Zalaszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető szociális, jóléti, kulturális és egészségügyi juttatásokról, valamint a szociális és kegyeleti támogatásokról1

2017.10.18.

Böde Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (Mötv.) § (1) bekezdésében, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 237. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) Az önkormányzati rendelet hatálya a Zalaszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatalban (a továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselőkre, közszolgálati ügykezelőkre (a továbbiakban: köztisztviselő) terjed ki.

(2) foglalkoztatási jogviszonyban álló polgármesterekre, illetve munkavállalókra e rendelet hatálya akkor terjed ki, ha azt jogszabály lehetővé teszi.

(3) Az önkormányzati rendelet 3. §-ában meghatározott szociális támogatások azokat a nyugállományú köztisztviselőket illetik meg, akik a Hivataltól, illetve jogelőd szervezeteitől kerültek nyugállományba.

2. § (1) Az önkormányzat a köztisztviselői részére a következő szociális, jóléti, kulturális és egészségügyi juttatásokat és támogatásokat biztosítja:

a) cafetéria-juttatás,

b) bankszámla-hozzájárulás

c) anyakönyvvezetői közreműködésért járó juttatás

d) illetményelőleg;

e) tanulmányi ösztöndíj, képzési, továbbképzési, nyelvtanulási támogatás;

f) lakhatási, lakásépítési, -vásárlási támogatásként kamatmentes kölcsön, illetve vissza nem térítendő támogatás formájában;

g) családalapítási támogatásként egyösszegű, vissza nem térítendő támogatás;

h) egészségügyi juttatásként a köztisztviselő részére szemüveg (kontaktlencse) készítésének díjához (vissza nem térítendő) támogatás az 50/1999.(XI.3.) EüM rendelet szerinti feltételek fennállása esetén.

i) munkába járás költségtérítésének támogatása

j) kiküldetésre fizetendő költségtérítés

k) Szociális támogatásként:

i.) beiskolázási támogatás
ii.) rendkívüli (eseti) pénzbeli szociális segély
iii.) kegyeleti támogatás
iv.) karácsonyi ünnepek alkalmából pénzbeli vagy természetbeni juttatás
l) A juttatások, támogatások mértékét, feltételeit az elbírálás és elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait a jegyző a közszolgálati szabályzatban állapítja meg.
m) A cafetéria-juttatási keret személyenkénti éves összegét a tárgyévi költségvetési rendelet keretein belül a jegyző a közszolgálati szabályzatban állapítja meg.

3. § (1) A nyugállományú köztisztviselők részére az alábbi pénzbeli és természetbeni támogatások folyósíthatók:

a) eseti szociális segély és

b) temetési segély.

(2) A nyugdíjasok részére adható támogatások felhasználásának szabályait a jegyző a közszolgálati szabályzatban határozza meg.

4. § (1) A képzettség megszerzését követő hónap 1. napjától képzettségi pótlék illeti meg a köztisztviselőt, amennyiben

a.) vállalkozói mérlegképes könyvelői képesítést szerez,
b.) államháztartási mérlegképes könyvelői képesítést szerez,
c.) az alkalmazási feltételen kívül további felsőfokú iskolarendszerű képzésben szerzett képesítést szerzett, és azt a munkakörében alkalmazza,
(2) A pótlék mértéke az (1) bekezdés azonos pontjai esetében:
a.) az illetményalap 30 %-a
b.) az illetményalap 40 %-a,
c.) az illetményalap 50 %-a
(3) A kirendeltség vezetőt 60 e Ft összegű vezetői pótlék illeti meg.

5. § Az önkormányzati rendeletben foglalt juttatások és támogatások pénzügyi fedezetét a képviselő-testület az éves költségvetésében biztosítja.

6. § (1) E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti minden Böde Község Önkormányzat Képviselőtestületének fenti tárgyban alkotott korábbi rendelete.

1

Az önkormányzati rendeletet a Böde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (III. 20.) önkormányzati rendelete 1. §-a hatályon kívül helyezte 2023. március 21. napjával.