Balatonfűzfő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2017. (V.4.) önkormányzati rendelete

A partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2019. 04. 24

Balatonfűzfő Város Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6/A. § (3) bekezdésében, a 62. § (6) bekezdés 6. pontjában, és a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 16.§ (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6. § (1) bekezdésében és a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes területrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 29.§-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. Általános rendelkezések

1. §


(1) Balatonfűzfő Város településfejlesztési koncepciójának, integrált településfejlesztési stratégiájának, a településrendezési eszközeinek, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézmények a településképi rendelet, a településképi arculati kézikönyv készítése vagy azok módosítása széleskörű egyeztetés keretén belül, az egyes területrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: TFR) és az e rendelet alapján alkotott partnerségi egyeztetési szabályai szerint történik.


(2)  A partnerségi egyeztetésben részt vevő partnerek köre az alábbi:

a) Balatonfűzfő Város közigazgatási területén ingatlannal rendelkezni jogosult természetes személy, továbbá

b) Balatonfűzfő Város Önkormányzatánál a partnerségi egyeztetésbe az adott eljárás előzetes tájékoztatása során bejelentkezett jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet.


2. A partnerek tájékoztatásának szabályai

2.§


(1) [1] Adott véleményezési eljárás során az állandó partnerek minimális tájékoztatási formáját az 1. melléklet táblázata tartalmazza.


(2) A településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszköz, a települési arculati kézikönyv és a településképi rendelet tervezetének (továbbiakban: tervezet) társadalmi egyeztetése a véleményezési szakasszal párhuzamosan is történhet a TFR szabályai szerinti módon.


(3) A tervezet elérhetőségét biztosítani kell a honlapra történő feltöltéssel, valamint az önkormányzat hivatalos helyiségében nyomtatott formában a véleményezési időszakban.


3. A javaslatok, vélemények benyújtásának módja és határideje

3. §


(1)   Javaslatot, véleményt írásos formában tehetnek a partnerek a következő módon:

a) postai úton, a Balatonfűzfői Közös Önkormányzati Hivatal címére (8184 Balatonfűzfő, Nike krt. 1.) küldött levélben,

b) az Önkormányzati Hivatalban személyesen átadott levélben, vagy

c) elektronikus levélben a felhívásban közzétett e-mail címre.


(2) Amennyiben a településrendezési eszköz készítése és módosítása, településfejlesztési koncepció és integrált településfejlesztési stratégia készítése során van előzetes tájékoztatási szakasz, a javaslatok, vélemények benyújtásának határideje a társadalmi egyeztetés megindítását (helyi lap, honlap, kifüggesztés) követő 21. nap.


(3) Településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet kidolgozása előtt a partnerek 10 napon belül adhatnak javaslatot.


(4) A tervezetre adandó javaslat, vélemény benyújtásának határidejét a TFR rendelet tervtípusra előírt egyeztetési szabályok figyelembe vételével kell meghatározni. A határidő nem lehet kevesebb, mint a TFR-ben meghatározott, egyeztetésekre előírt minimális határidő, de nem haladhatja meg a 30 napot.


(5) Településrendezési eszköz tárgyalásos, vagy állami főépítészi eljárásban történő módosítása esetén a tervezetre a vonatkozó hirdetmény szerinti határidőn, de minimum 5 napon belül adhatnak javaslatot a partnerek.


4. Vélemények dokumentálása, nyilvántartása, megválaszolása, településfejlesztési és településrendezési dokumentumok, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézmények közzététele

4.§


(1) A javaslatok, vélemények dokumentálásának, nyilvántartásának módja az iratkezelés általános rendje szerint történik.


(2) A tervezetre beérkezett véleményeket és a partnerségi egyeztetés során keletkezett jegyzőkönyvet az önkormányzati hivatal a tervezőnek megküldi.


(3) A beérkezett véleményekről, javaslatokról készülő összefoglaló és az annak elfogadásáról szóló határozat a honlapon kerül kihirdetésre.


5. Záró rendelkezés

5.§


A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és rendelkezéseit a hatályba lépést követően indított ügyekben kell alkalmazni.


Balatonfűzfő, 2017. április 18.



                 Marton Béla                                                    Dr. Takács László

                polgármester                                                            jegyző



Kihirdetve: Balatonfűzfő, 2017. május 4.




                                                                                                   Dr. Takács László

                                                                                                            jegyző


[1]

Módosította a 6/2019. (IV.23.) önkormányzati rendelet 2019. április 24. napjától hatályos

Mellékletek