Nemesnádudvar község képviselő testületének 9/2017 (IV.25.) önkormányzati rendelete

a házasságkötés engedélyezéséről, díjtételeiről és az anyakönyvvezetőt megillető díjakról szóló 5/2017. (II.15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 04. 26- 2017. 04. 26

Nemesnádudvar Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában felhatalmazás alapján; a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, és az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96.§ -ban kapott felhatalmazás alapján – a Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság véleményének figyelembe vételével - a következőket rendeli el:



1.§

Hatályát veszti a házasságkötés engedélyezéséről, díjtételeiről és az anyakönyvvezetőt megillető díjakról szóló 5/2017. (II.15.) önkormányzati rendelet 3. § (1) bekezdése, valamint a 3. § (6) bekezdése.


2.§


A házasságkötés engedélyezéséről, díjtételeiről és az anyakönyvvezetőt megillető díjakról szóló 5/2017. (II.15.) önkormányzati rendelet 4. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„ (6) A házasuló személy közeli halállal fenyegető egészségi állapota esetén, valamelyik fél lakásában lebonyolított házasságkötés esetén a jegyző a térítési díjfizetési kötelezettség alól – jövedelmi viszonyokra tekintet nélkül – felmentést ad.”



3.§


E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.







          Dr. Kovács István                                                        Kucsoráné dr. Drégelyi Zita

              polgármester                                                                             jegyző





A rendelet 2017. április 25. napján kihirdetésre került.





                                                                                              Kucsoráné dr. Drégelyi Zita
                                                                                                                  jegyző