Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 1/2018. (I. 31.) önkormányzati rendelete

A Minőségi Otthon csereprogram támogatásáról szóló rendeletének módosításáról

Hatályos: 2018. 01. 31- 2018. 02. 01

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a.) pontjában meghatározott eredeti jogalkotási hatáskörében, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. §. (1) bekezdés 9. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:

1.§


A Minőségi Otthon csereprogram támogatásáról szóló 38/2017. (XI. 15.) önkormányzati rendelet 3.§ 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


1. lakástulajdonos: az a természetes személy, aki életvitelszerűen Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város közigazgatási területén  panel technológiával épült több mint 100 lakásos tízemeletes szalagházban található lakásingatlanban él és annak a tulajdonosa vagy ezen tulajdonosnak egyenes ági leszármazója, amennyiben vállalja, hogy a támogatás útján megvásárolt, vagy bővített ingatlan tekintében a lakásingatlan tulajdonosa javára holtigtartó haszonélvezeti, használati jogot alapít és az az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzésre kerül. Amennyiben a lakástulajdonos egyenes ági leszármazója, mint támogatott családi otthonteremtési kedvezményt kíván igénybe venni, a haszonélvezeti, használati jog alapítása helyett elegendő közjegyzői okiratba foglalt nyilatkozat arról, hogy a lakásingatlan tulajdonosa számára biztosítja a támogatás útján megvásárolt ingatlanban történő életviteszerű tartózkodást.

2.§


A Minőségi Otthon csereprogram támogatásáról szóló 38/2017. (XI. 15.) önkormányzati rendelet 3.§ 7. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


7. 1/1tulajdoni hányad: támogatott ingatlan tekintetében 1/1 arányú tulajdoni hányadnak minősül a lakástulajdonos és házastársa, élettársa vagy felmenője tulajdonát képező tulajdoni hányadok is, amennyiben azok együttesen elérik az 1/1 arányú tulajdoni hányadot. E rendelkezést kell alkalmazni, abban az esetben is, ha az ingatlan-nyilvántartás szerint nem 1/1 tuljadoni hányad bejegyzését eredményezi a támogatás, azonban a támogatott ingatlan önálló természetbeni címmel rendelkezik, vagy teljes értékű, természetben elkülönült lakóegységként van kialakítva.


3.§


Jelen rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.




Hegedűs Zoltán s.k.

alpolgármester

polgármesteri jogkörben


Dr. Korsós Ágnes s.k.

címzetes főjegyző