Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2018. (V.30.) önkormányzati rendelete

az elismerések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 5/2018. (III. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 05. 31- 2018. 05. 31

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §           Az elismerések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 5/2018. (III. 28.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 1. § d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

                 "d) Bodajk Város Önkormányzat Winkler Mihály Díja,".

2. §           A Rendelet 5. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

"5. §  (1)   Bodajk Város Önkormányzat Winkler Mihály Díja (a továbbiakban: Winkler Mihály-díj) adományozható azoknak a személyeknek és közösségeknek, akik kiemelkedő eredményt értek el a közművelődési munka irányításában, az ifjúság, a lakosság széles köre művelődéséért végzett munkában, a közművelődés korszerű formáinak és módszereinek kidolgozásában és meghonosításában, az óvodai, iskolai és intézeti oktató-nevelő munkában, a tehetséggondozás  területén kiemelkedő eredményt értek el, magas fokú pedagógiai és szakmai felkészültségük alapján élen járnak az újszerű és hatékony pedagógiai módszerek kidolgozásában és alkalmazásában, mindezek mellett kitűnnek a közéletben való részvételükkel, társadalmi aktivitásukkal, valamint példamutató magatartást tanúsítanak a közösségi és magánéletben.

         (2)   Winkler Mihály-díj évente kettő adományozható.

         (3)   A Winkler Mihály-díjjal külön e célra készített, az adományozást megörökítő díszes oklevél és 100.000 Ft értéket meg nem haladó emléktárgy jár. Az oklevél mintáját az 1. melléklet tartalmazza.".


3. §    (1)   Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.

          (2)   Hatályát veszti a Rendelet 7. § (3) bekezdésében a "kell közzétenni az önkormányzat honlapján, a Bodajk TV-ben, továbbá" szövegrész.




                       Wurczinger Lóránt                                              Nagy Csilla

                             polgármester                                                         jegyző



A rendeletet a mai napon kihirdettem.

Bodajk, 2018. május 30.

                                                                                                      Nagy Csilla