Vásárosnamény Város Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2018 (XII.21..) önkormányzati rendelete

a helyi piac üzemeltetéséről szóló 13/2014. (VIII. 01.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 12. 21- 2019. 04. 29

Vásárosnamény Város Önkormányzata  Képviselő-testületének

15/2018. (XII.21.) önkormányzati rendelete


a helyi piac üzemeltetéséről szóló

13/2014. (VIII. 01.) önkormányzati rendelet módosításáról


Vásárosnamény Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében rögzített eredeti jogalkotói hatáskörében és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 14. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § A helyi piac üzemeltetéséről szóló 13/2014. (VIII. 01.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 5. § (7) bekezdésének helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(7) Az árusok – kivéve a pavilonban árusítók – árusítóhelyét, annak méretét, nagyságát – figyelemmel az árusok igényeire, valamint az egyes termékek, cikkek eltérő jellegére, illetve a 9. § (2) bekezdésére - az üzemeltető határozza meg.” 


2. § Az R. 9. § (2) bekezdésének b) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„b) ha ugyanazon árusítóhely egy időben történő igénybevételére több kérelem kerül benyújtásra, akkor az üzemeltető – kivéve a c) pontban foglalt esetet – az elsőként beérkező kérelemben meghatározott személlyel köt szerződést.”


3. § Az R. 9. § (2) bekezdése az alábbi c) ponttal egészül ki:


„c) egy adott árusítóhely bérlőjének kiválasztásakor több jelentkező esetén – az érintett időszakot korábban is bérlő - személy elsőbbséget élvez.”


4. § Az R. 9. §- a az alábbi (6)-(7) bekezdéssel egészül ki:


„(6) Azt az árusítóhelyet – kivéve a pavilon árusítóhelyet - melyet helyfoglalási szerződéssel lekötöttek, de azt az árus 9.00 óráig nem vagy csak részben foglalja el, illetve az árus az árusítóhelyen tényleges árusítást nem végez, a Piacfelügyelő napijeggyel értékesítheti.


(7) Helyfoglalási szerződés megkötésére irányuló kérelem az árusítás kezdő időpontját megelőző 30 napon belül nyújtható be az üzemeltető részére. Ezt megelőző időpontban benyújtott kérelem érvénytelen.” 


5. § Az R. 5. § (4) bekezdésében meghatározott „vállalkozói igazolvánnyal rendelkező magánszemély” szövegrész helyébe „egyéni vállalkozó, kistermelő, családi gazdálkodó” szövegrész, a 2. melléklet 7.1. pontjában meghatározott „mezőgazdasági vállalkozói igazolvánnyal rendelkező személy” szövegrész helyébe „egyéni vállalkozó” szövegrész, az R-ben meghatározott „Vásárosnamény, Szabadság tér 25. szám” szövegrészek helyébe „Vásárosnamény, Szabadság tér 23. szám” szövegrész lép.


6. § Hatályát veszti az R. 5. § (5) bekezdése, a 2. melléklet 6. pontjának második mondata és a 7.2 pontjának az első mondata.





7. § (1) Ez a rendelet a kihirdetése napján lép hatályba és hatályba lépését követő napon hatályát veszti. Rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell.  



  Filep Sándor                                                                                               Dr. Szilágyi Péter

  polgármester                                                                                                    jegyző




Z Á R A D É K:

A rendelet 2018. december 21. napján került kihirdetésre.

Vásárosnamény, 2018. december 21.


Dr. Szilágyi Péter

                                                                                                                                jegyző


Mellékletek