Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkornányzat Képviselő-testületének 15/2018. (V.29.) önkormányzati rendelete

a kitüntető címek adományozásáról

Hatályos: 2024. 03. 01

Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkornányzat Képviselő-testületének 15/2018. (V.29.) önkormányzati rendelete

a kitüntető címek adományozásáról

2024.03.01.

Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Képviselő-testülete, Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § E rendelet alkalmazásában, a személy kifejezés alatt a természetes személyt, a jogi személyt, valamint a jogi személyiséggel nem rendelkező egyéb szervezeteket is érteni kell.

2. § (1) Pesterzsébet Díszpolgára kitüntető címet alapít abból a célból, hogy a helyi közösség szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett természetes személyeket méltó elismerésben részesítse, valamint személyüket és cselekedeteiket megfelelőképpen értékelve állítsa példaként a jelen és az utókor elé.

(2) Pesterzsébet Mecénása kitüntető címet alapít, abból a célból, hogy Pesterzsébet közösségének tett adományozása és önzetlen anyagi áldozatvállalása révén kiemelkedő érdemeket szerzett személyeket méltó elismerésben részesítse.

(3) Pesterzsébet Kultúrájáért kitüntető címet alapít, abból a célból, hogy Pesterzsébet kulturális életének szolgálatában kiemelkedő tevékenységet végző személyeket méltó elismerésben részesítse.

(4) Pesterzsébet Gyermekeiért kitüntető címet alapít, abból a célból, hogy az életüket a pesterzsébeti gyermekek nevelésére, oktatására, egészségvédelmére, egészségre nevelésére áldozó természetes személyek kiemelkedő teljesítményű munkáját méltó elismerésben részesítse.

(5) Pesterzsébet Környezetvédelméért kitüntető címet alapít, abból a célból, hogy a Pesterzsébet környezetének szépítéséért, jobbításáért kiemelkedő munkát végző személyeket méltó elismerésben részesítse.

(6) Pesterzsébet Egészségügyéért kitüntető címet alapít, abból a célból, hogy Pesterzsébet intézményeiben kiemelkedő egészségügyi munkát végző természetes személyeket méltó elismerésben részesítse.

(7) Pesterzsébet Szociális Munkáért kitüntető címet alapít, abból a célból, hogy Pesterzsébet intézményeiben kiemelkedő szociális munkát végző természetes személyt méltó elismerésben részesítse.

(8) Pesterzsébet Közbiztonságáért kitüntető címet alapít, abból a célból, hogy Pesterzsébet közbiztonságáért, közrendvédelméért kiemelkedő munkát végző természetes személyeket méltó elismerésben részesítse.

(9) Pesterzsébet Sportjáért kitüntető címet alapít, abból a célból, hogy a sportteljesítményükkel Pesterzsébetnek dicsőséget szerzett sportolókat, illetve a kerület sportéletének szolgálatában kiemelkedő tevékenységet végzett természetes személyeket méltó elismerésben részesítse.

(10)1 Pesterzsébet Kiváló Pedagógiai és Kulturális Dolgozója kitüntető címet, Pesterzsébet Kiváló Egészségügyi Dolgozója kitüntető címet, továbbá Pesterzsébet Kiváló Szociális Dolgozója kitüntető címet alapít abból a célból, hogy Pesterzsébet területén működő intézményekben kiemelkedő szakmai munkát végző dolgozókat méltó elismerésben részesítse.

(11)2 Az Év Pedagógiai és Kulturális Dolgozója kitüntető címet, Az Év Egészségügyi Dolgozója kitüntető címet, továbbá Az Év Szociális Dolgozója kitüntető címet alapít, abból a célból, hogy Pesterzsébet területén működő intézményekben kiemelkedő tevékenységet végző dolgozókat méltó elismerésben részesítse.

(12) Az Év Sportolója kitüntető címet alapít, abból a célból, hogy a kerületi sportélet kiválóságainak megbecsüléseként, teljesítményük, áldozatos munkájuk erkölcsi elismeréséül, a Pesterzsébeten működő sportegyesületek sportolóit méltó elismerésben részesítse, és hogy követendő például állítsa őket a felnövekvő nemzedékeknek.

(13) Az Év Edzője, valamint Az Év Sportvezetője kitüntető címet alapít, abból a célból, hogy a kerületi sportélet kiválóságainak megbecsüléseként, teljesítményük, áldozatos munkájuk erkölcsi elismeréséül, a Pesterzsébeten működő sportegyesületek edzőit, vagy sportvezetőit méltó elismerésben részesítse, és hogy követendő például állítsa őket a felnövekvő nemzedékeknek.

(14) Pesterzsébet 1956 Emlékérem kitüntetést alapít, abból a célból, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharcban résztvevő természetes személyeket méltó elismerésben részesítse.

(15)3 Intézményi hűségjutalmat alapít Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának (a továbbiakban: Önkormányzat) intézményeiben, a Külső-Pesti Tankerületi Központ által fenntartott intézményekben, illetve a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Budapest XX. Kerületi Tagintézményében foglalkoztatottak számára, abból a célból, hogy a Pesterzsébeten eltöltött több évtizedes közalkalmazotti és egyéb jogviszonyt elismerésben részesítse.

(16) Pesterzsébet Kiváló Pedagógusa kitüntető címet alapít, abból a célból, hogy a Pesterzsébet területén működő oktatási intézményekben kiemelkedő szakmai munkát végző pedagógusokat méltó elismerésben részesítse.

(17) Sárkányölő Szent György elismerést alapít abból a célból, hogy a BRFK XX.-XXIII. kerületi rendőrkapitányság állományában Pesterzsébet közrendjéért és közbiztonságáért hosszú ideje kiemelkedő munkát végző rendőröket jutalomban részesítse.

(18) Szent Flórián elismerést alapít abból a célból, hogy a XX. kerületi Tűzoltó-parancsnokság állományában hosszú ideje kiemelkedő munkát végző hivatásos tűzoltókat jutalomban részesítse.

(19) Pesterzsébet Sportolója kitüntető címet alapít, abból a célból, hogy a kerületi sportéletben kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat méltó elismerésben részesítse.

(20) Pesterzsébet Aranykezű Mestere kitüntető címet alapít, abból a célból, hogy olyan helyi kisvállalkozókat, szakembereket, akik több évtizede, közmegelégedésre, megbízhatóan végzik tevékenységüket, méltó elismerésben részesítse.

(21) Polgármesteri Dicsérő Oklevél kitüntető címet alapít, abból a célból, hogy az olyan vezető beosztású szakembereket, akik hosszú ideig, kiemelkedő szakmai hozzáértéssel vezetettek kerületi szervezetet, egyben a kerület lakosságáért, a lakosság körében példaértékű tevékenységet végeztek, de, akár áthelyezés, akár más hivatalos okból távoztak a kerületi közéletéből, méltó elismerésben részesítse.

(22) Pesterzsébet Kiváló Rendőrségi Dolgozója elismerést alapít abból a célból, hogy a BRFK XX.-XXIII. kerületi Rendőrkapitányság állományában szolgálatot teljesítő és Pesterzsébet közrendjéért és közbiztonságáért hosszú ideje kiemelkedő munkát végző pesterzsébeti rendőrségi dolgozókat jutalomban részesítse.

(23) Sárkányölő Szent György kitüntető címet alapít abból a célból, hogy a BRFK XX.-XXIII. kerületi rendőrkapitányság állományában Pesterzsébet közrendjéért és közbiztonságáért hosszú ideje kiemelkedő munkát végző, vezető beosztású rendőröket jutalomban részesítse.

(24) Pesterzsébet Kiváló Mentőszolgálati Dolgozója kitüntető címet alapít abból a célból, hogy az Országos Mentőszolgálat Pesterzsébeti Mentőállomásának állományában kiemelkedő munkát végző dolgozókat elismerésben részesítse.

(25)4 Pesterzsébet Színes Diplomás Pedagógusa elismerést alapít abból a célból, hogy a 18/A §-ban meghatározott, díszoklevélben részesülő nyugdíjas pedagógusokat anyagi elismerésben részesítse.

(26)5 Intézményi hűségoklevelet alapít a Vörösmarty Mihály Református Általános Iskolában, a József Attila Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskolában foglalkoztatottak számára, abból a célból, hogy a Pesterzsébeten eltöltött több évtizedes közalkalmazotti és egyéb jogviszonyt elismerésben részesítse.

PESTERZSÉBET DÍSZPOLGÁRA

3. § (1) Pesterzsébet Díszpolgára cím adományozható annak a magyar vagy/és külföldi természetes személynek, aki:

a) valamely kiemelkedően jelentős munkával, vagy egész életművével országosan, vagy nemzetközi viszonylatban általános elismerést szerzett,

b) munkássága, valamint a közösségért végzett önzetlen áldozatvállalásra, továbbá példamutató emberi magatartása miatt köztiszteletben áll.

(2) A Pesterzsébet Díszpolgára cím évente legfeljebb kettő természetes személynek adományozható.

(3) A Pesterzsébet Díszpolgára kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására bárki tehet javaslatokat, melyet írásban, részletes indoklással a polgármesterhez kell benyújtani.

b) A javaslatok benyújtásának határideje minden év június 30.

c) Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testületének (a továbbiakban: Képviselő-testület) tagjai a kitüntető cím odaítéléséről döntő Képviselő-testületi ülésen is tehetnek javaslatot.

d) A javaslatok benyújtásának határidejét megelőzően, két alkalommal javaslatkérési felhívást kell közzétenni a Pesterzsébet újságban és a www.pesterzsebet.hu honlapon.

(4) A Díszpolgári cím odaítéléséről a Képviselő-testület a júliusi ülésén dönt. A kitüntető cím adományozásáról szóló előterjesztésben a jelöltek neve ABC sorrendben szerepel, és eszerint szavaz a Képviselő-testület is.

(5) A Pesterzsébet Díszpolgára kitüntető címet az Erzsébet Napok rendezvény-sorozat keretében kell átadni.

(6) A Pesterzsébet Díszpolgára kitüntető címmel a kitüntetett:

a) Pesterzsébet címerét ábrázoló arany kitűző jelvényt,

b) ezüst emlékérmét,

c) Pesterzsébet címerét tartalmazó díszmappában elhelyezett díszoklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását),

d) valamint bruttó 250.000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

e) Pesterzsébet Díszpolgára tanácskozási joggal vehet részt a Képviselő-testület ülésein.

PESTERZSÉBET MECÉNÁSA

4. § (1) Pesterzsébet Mecénása kitüntető cím adományozható annak a magyar vagy/és külföldi személynek, aki önzetlen anyagi áldozatvállalásával jelentős mértékben hozzájárult Pesterzsébet közéletének fejlődéséhez.

(2) A Pesterzsébet Mecénása kitüntető cím évente egy személynek adományozható.

(3) A Pesterzsébet Mecénása kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására bárki tehet javaslatokat, melyet írásban, részletes indoklással a polgármesterhez kell benyújtani.

b) A javaslatok benyújtásának határideje minden év június 30.

c) A Képviselő-testület tagjai a kitüntető cím odaítéléséről döntő Képviselő-testületi ülésen is tehetnek javaslatot.

d) A javaslatok benyújtásának határidejét megelőzően, két alkalommal javaslatkérési felhívást kell közzétenni a Pesterzsébet újságban és a www.pesterzsebet.hu honlapon.

(4) A Pesterzsébet Mecénása cím odaítéléséről a Képviselő-testület a júliusi ülésén dönt. A kitüntető cím adományozásáról szóló előterjesztésben a jelöltek neve ABC sorrendben szerepel, és eszerint szavaz a Képviselő-testület is.

(5) A Pesterzsébet Mecénása kitüntető címet az Erzsébet Napok rendezvény-sorozat keretében kell átadni.

(6) A Pesterzsébet Mecénása kitüntető címmel a kitüntetett:

a) Pesterzsébet címerét ábrázoló arany kitűző jelvényt,

b) ezüst emlékérmét,

c) valamint Pesterzsébet címerét tartalmazó díszmappában elhelyezett díszoklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását) kap.

PESTERZSÉBET KULTÚRÁJÁÉRT

5. § (1) A Pesterzsébet Kultúrájáért kitüntető cím adományozható:

a) Pesterzsébet területén működő közművelődési és közgyűjteményi intézményeknek, az intézmény alapfeladatait ellátó alkalmazottaknak, a városban működő művészeknek, művelődési, művészeti és egyéb közösségeknek;

b) annak az állampolgárnak, aki folyamatosan kiemelkedő kulturális tevékenységével Pesterzsébet hírnevét öregbítette.

(2) A Pesterzsébet Kultúrájáért kitüntető cím évente egy személynek/szervezetnek adományozható.

(3) A Pesterzsébet Kultúrájáért kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására bárki tehet javaslatokat, melyet írásban, részletes indoklással a polgármesterhez kell benyújtani.

b) A javaslatok benyújtásának határideje minden év július 31.

c) A Képviselő-testület tagjai a kitüntető cím odaítéléséről döntő bizottsági ülésen is tehetnek javaslatot.

d) A javaslatok benyújtásának határidejét megelőzően, két alkalommal javaslatkérési felhívást kell közzétenni a Pesterzsébet újságban és a www.pesterzsebet.hu honlapon.

(4) A Pesterzsébet Kultúrájáért kitüntető cím adományozásáról a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Informatikai Bizottság a szeptemberi ülésén dönt.

(5) A Pesterzsébet Kultúrájáért kitüntető címet az Erzsébet Napok rendezvény-sorozat keretében kell átadni.

(6) A Pesterzsébet Kultúrájáért kitüntető címmel a kitüntetett:

a) Pesterzsébet címerét tartalmazó díszmappában elhelyezett díszoklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását),

b) ezüst emlékérmét,

c) valamint bruttó 200.000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

PESTERZSÉBET GYERMEKEIÉRT

6. § (1) A Pesterzsébet Gyermekeiért kitüntető cím adományozható annak a magyar vagy/és külföldi természetes személynek:

a) aki kiemelkedő munkát végzett Pesterzsébet gyermekeinek egészségvédelméért, egészségre neveléséért, vagy

b) aki kiemelkedő munkát végzett Pesterzsébet nevelési, oktatási és egyéb intézményeiben, vagy

c) aki kiemelkedő nevelőmunkát végzett Pesterzsébeten bejegyzett társadalmi és civil szervezetekben, vagy

d) aki kiemelkedő munkát végzett Pesterzsébet ifjúságának nevelésében, oktatásában (pl. a rendőrség, vagy az ország más közigazgatási területén bejegyzett szervezetek tagja).

(2) A Pesterzsébet Gyermekeiért kitüntető cím évente egy természetes személynek adományozható.

(3) A Pesterzsébet Gyermekeiért kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására bárki tehet javaslatokat, melyet írásban, részletes indoklással a polgármesterhez kell benyújtani.

b) A javaslatok benyújtásának határideje minden év július 31.

c) A Képviselő-testület tagjai a kitüntető cím odaítéléséről döntő bizottsági ülésen is tehetnek javaslatot.

d) A javaslatok benyújtásának határidejét megelőzően, két alkalommal javaslatkérési felhívást kell közzétenni a Pesterzsébet újságban és a www.pesterzsebet.hu honlapon.

(4) A Pesterzsébet Gyermekeiért kitüntető cím adományozásáról a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Informatikai Bizottság a szeptemberi ülésén dönt.

(5) A Pesterzsébet Gyermekeiért kitüntető címet az Erzsébet Napok rendezvény-sorozat keretében kell átadni.

(6) A Pesterzsébet Gyermekeiért kitüntető címmel a kitüntetett:

a) Pesterzsébet címerét tartalmazó díszmappában elhelyezett díszoklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását)

b) ezüst emlékérmét,

c) valamint bruttó 200.000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

PESTERZSÉBET KÖRNYEZETVÉDELMÉÉRT

7. § (1) A Pesterzsébet Környezetvédelméért kitüntető cím adományozható annak a magyar vagy/és külföldi személynek, aki tevékenységével vagy önzetlen áldozatvállalásával jelentős mértékben javította Pesterzsébet környezeti állapotát.

(2) A Pesterzsébet Környezetvédelméért kitüntető cím évente egy személynek adományozható.

(3) A Pesterzsébet Környezetvédelméért kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására bárki tehet javaslatokat, melyet írásban, részletes indoklással a polgármesterhez kell benyújtani.

b) A javaslatok benyújtásának határideje minden év július 31.

c) A Képviselő-testület tagjai a kitüntető cím odaítéléséről döntő bizottsági ülésen is tehetnek javaslatot.

d) A javaslatok benyújtásának határidejét megelőzően, két alkalommal javaslatkérési felhívást kell közzétenni a Pesterzsébet újságban és a www.pesterzsebet.hu honlapon.

(4)6 A Pesterzsébet Környezetvédelméért kitüntető cím adományozásáról a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben a Környezetvédelmi , Városfejlesztési és Közbiztonsági Bizottság a szeptemberi ülésén dönt.

(5) A Pesterzsébet Környezetvédelméért kitüntető címet az Erzsébet Napok rendezvény-sorozat keretében kell átadni.

(6) A Pesterzsébet Környezetvédelméért kitüntető címmel a kitüntetett:

a) Pesterzsébet címerét tartalmazó díszmappában elhelyezett díszoklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását)

b) ezüst emlékérmét,

c) valamint bruttó 200.000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

PESTERZSÉBET EGÉSZSÉGÜGYÉÉRT

8. § (1) A Pesterzsébet Egészségügyéért kitüntető cím adományozható annak a magyar vagy/és külföldi személynek, aki az egészségügy területén kiemelkedő tevékenységet végzett.

(2) A Pesterzsébet Egészségügyéért kitüntető cím évente egy személynek adományozható.

(3) A Pesterzsébet Egészségügyéért kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására bárki tehet javaslatokat, melyet írásban, részletes indoklással a polgármesterhez kell benyújtani.

b) A javaslatok benyújtásának határideje minden év július 31.

c) A Képviselő-testület tagjai a kitüntető cím odaítéléséről döntő bizottsági ülésen is tehetnek javaslatot.

d) A javaslatok benyújtásának határidejét megelőzően, két alkalommal javaslatkérési felhívást kell közzétenni a Pesterzsébet újságban és a www.pesterzsebet.hu honlapon.

(4)7 A Pesterzsébet Egészségügyéért kitüntető cím adományozásáról a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben a Sport és Egészségügyi Bizottság a szeptemberi ülésén dönt.

(5) A Pesterzsébet Egészségügyéért kitüntető címet az Erzsébet Napok rendezvény-sorozat keretében kell átadni.

(6) A Pesterzsébet Egészségügyéért kitüntető címmel a kitüntetett:

a) Pesterzsébet címerét tartalmazó díszmappában elhelyezett díszoklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását)

b) ezüst emlékérmét,

c) valamint bruttó 200.000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

PESTERZSÉBET SZOCIÁLIS MUNKÁÉRT

9. § (1) A Pesterzsébet Szociális Munkáért kitüntető cím adományozható annak a magyar és/vagy külföldi személynek, aki a szociális munka területén Pesterzsébeten kiemelkedő tevékenységet végzett.

(2) A Pesterzsébet Szociális Munkáért kitüntető cím évente egy személynek adományozható.

(3) A Pesterzsébet Szociális Munkáért kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására bárki tehet javaslatokat, melyet írásban, részletes indoklással a polgármesterhez kell benyújtani.

b) A javaslatok benyújtásának határideje minden év július 31.

c) A Képviselő-testület tagjai a kitüntető cím odaítéléséről döntő bizottsági ülésen is tehetnek javaslatot.

d) A javaslatok benyújtásának határidejét megelőzően, két alkalommal javaslatkérési felhívást kell közzétenni a Pesterzsébet újságban és a www.pesterzsebet.hu honlapon.

(4) A Pesterzsébet Szociális Munkáért kitüntető cím adományozásáról a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben a Szociális Bizottság a szeptemberi ülésén dönt.

(5) A Pesterzsébet Szociális Munkáért kitüntető címet az Erzsébet Napok rendezvény-sorozat keretében kell átadni.

(6) A Pesterzsébet Szociális Munkáért kitüntető címmel a kitüntetett:

a) Pesterzsébet címerét tartalmazó díszmappában elhelyezett díszoklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását),

c) valamint bruttó 200.000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

PESTERZSÉBET KÖZBIZTONSÁGÁÉRT

10. § (1) A Pesterzsébet Közbiztonságáért kitüntető cím adományozható annak a magyar személynek, aki

a) hivatásos rendőr, vagy közbiztonsággal kapcsolatos tevékenységet végző szervezet,

b) Pesterzsébet közbiztonságáért, közrendvédelméért kiemelkedő tevékenységet végzett.

c) hivatásos tűzoltó.

(2) A Pesterzsébet Közbiztonságáért kitüntető cím évente egy személynek adományozható.

(3) A Pesterzsébet Közbiztonságáért kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására bárki tehet javaslatokat, melyet írásban, részletes indoklással a polgármesterhez kell benyújtani.

b) A javaslatok benyújtásának határideje minden év július 31.

c) A Képviselő-testület tagjai a kitüntető cím odaítéléséről döntő bizottsági ülésen is tehetnek javaslatot.

d) A javaslatok benyújtásának határidejét megelőzően, két alkalommal javaslatkérési felhívást kell közzétenni a Pesterzsébet újságban és a www.pesterzsebet.hu honlapon.

(4)8 A Pesterzsébet Közbiztonságáért kitüntető cím adományozásáról a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben a Környezetvédelmi, Városfejlesztési és Közbiztonsági Bizottság a szeptemberi ülésén dönt.

(5) A Pesterzsébet Közbiztonságáért kitüntető címet az Erzsébet Napok rendezvény-sorozat keretében kell átadni.

(6) A Pesterzsébet Közbiztonságáért kitüntető címmel a kitüntetett:

a) Pesterzsébet címerét tartalmazó díszmappában elhelyezett díszoklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását),

b) ezüst emlékérmét,

c) valamint bruttó 200.000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

PESTERZSÉBET SPORTJÁÉRT

11. § (1) A Pesterzsébet Sportjáért kitüntető cím adományozható annak a magyar vagy/és külföldi személynek, aki

a) országos vagy nemzetközi szintű sporteredmény elérésével Pesterzsébet hírnevét öregbítette,

b) tevékenységével, önzetlen áldozatvállalásával jelentősen hozzájárult a kerület sportjának fejlődéséhez.

(2) A Pesterzsébet Sportjáért kitüntető cím évente legfeljebb két személynek adományozható.

(3) A Pesterzsébet Sportjáért kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására bárki tehet javaslatokat, melyet írásban, részletes indoklással a polgármesterhez kell benyújtani.

b) A javaslatok benyújtásának határideje minden év július 31.

c) A Képviselő-testület tagjai a kitüntető cím odaítéléséről döntő bizottsági ülésen is tehetnek javaslatot.

d) A javaslatok benyújtásának határidejét megelőzően, két alkalommal javaslatkérési felhívást kell közzétenni a Pesterzsébet újságban és a www.pesterzsebet.hu honlapon.

(4)9 A Pesterzsébet Sportjáért kitüntető cím adományozásáról a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben a Sport és Egészségügyi Bizottság a szeptemberi ülésén dönt.

(5) A Pesterzsébet Sportjáért kitüntető címet az Erzsébet Napok rendezvény-sorozat keretében kell átadni.

(6) A Pesterzsébet Sportjáért kitüntető címmel a kitüntetett:

a) a) Pesterzsébet címerét tartalmazó díszmappában elhelyezett díszoklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását),

b) ezüst emlékérmét,

c) valamint bruttó 200.000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

PESTERZSÉBET KIVÁLÓ PEDAGÓGIAI ÉS KULTURÁLIS DOLGOZÓJA10

12. § (1)11 A Pesterzsébet Kiváló Pedagógiai és Kulturális Dolgozója kitüntető cím adományozható annak a természetes személynek, aki folyamatosan kiemelkedő szakmai munkát végzett, végez Pesterzsébet intézményeiben.

(2)12 A Pesterzsébet Kiváló Pedagógiai és Kulturális Dolgozója kitüntető cím évente legfeljebb három dolgozónak adományozható.

(3)13 A Pesterzsébet Kiváló Pedagógiai és Kulturális Dolgozója kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására az Önkormányzat intézményeinek vezetői, a Hivatal Közművelődési, Egészségügyi és Szociális Osztálya és a Képviselő-testület tagjai tehetnek javaslatot, melyet írásban, részletes indokolással a polgármesterhez kell benyújtani. A Képviselő-testület tagjai a kitüntető cím odaítéléséről döntő bizottsági ülésen is tehetnek javaslatot.

b)14 A javaslatok benyújtásának határideje minden év március 31.

(4)15 A Pesterzsébet Kiváló Pedagógiai és Kulturális Dolgozója kitüntető cím adományozásáról a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Informatikai Bizottság dönt.

(5)16 A Pesterzsébet Kiváló Pedagógiai és Kulturális Dolgozója kitüntető címet Pedagógusnapon kell átadni.

(6)17 A Pesterzsébet Kiváló Pedagógiai és Kulturális Dolgozója kitüntető címmel a kitüntetett:

a) díszmappában lévő Pesterzsébet címerét tartalmazó oklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását),

b) valamint bruttó 200 000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

PESTERZSÉBET KIVÁLÓ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓJA18

12/A. § (1) A Pesterzsébet Kiváló Egészségügyi Dolgozója kitüntető cím adományozható annak a természetes személynek, aki folyamatosan kiemelkedő szakmai munkát végzett, végez Pesterzsébet intézményeiben.

(2) A Pesterzsébet Kiváló Egészségügyi Dolgozója kitüntető cím évente legfeljebb egy dolgozónak adományozható.

(3) A Pesterzsébet Kiváló Egészségügyi Dolgozója kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására az Önkormányzat intézményeinek vezetői, a Hivatal Közművelődési, Egészségügyi és Szociális Osztálya és a Képviselő-testület tagjai tehetnek javaslatot, melyet írásban, részletes indokolással a polgármesterhez kell benyújtani. A Képviselő-testület tagjai a kitüntető cím odaítéléséről döntő bizottsági ülésen is tehetnek javaslatot.

b)19 A javaslatok benyújtásának határideje minden év április 30.

(4)20 A Pesterzsébet Kiváló Egészségügyi Dolgozója kitüntető cím adományozásáról a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben a Sport és Egészségügyi Bizottság dönt.

(5) A Pesterzsébet Kiváló Egészségügyi Dolgozója kitüntető címet Semmelweis Napon kell átadni.

(6) A Pesterzsébet Kiváló Egészségügyi Dolgozója kitüntető címmel a kitüntetett:

a) díszmappában lévő Pesterzsébet címerét tartalmazó oklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását),

b) valamint bruttó 200 000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

PESTERZSÉBET KIVÁLÓ SZOCIÁLIS DOLGOZÓJA21

12/B. § (1) A Pesterzsébet Kiváló Szociális Dolgozója kitüntető cím adományozható annak a természetes személynek, aki folyamatosan kiemelkedő szakmai munkát végzett, végez Pesterzsébet intézményeiben.

(2) A Pesterzsébet Kiváló Szociális Dolgozója kitüntető cím évente legfeljebb három dolgozónak adományozható.

(3) A Pesterzsébet Kiváló Szociális Dolgozója kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására az Önkormányzat intézményeinek vezetői, a Hivatal Közművelődési, Egészségügyi és Szociális Osztálya és a Képviselő-testület tagjai tehetnek javaslatot, melyet írásban, részletes indokolással a polgármesterhez kell benyújtani. A Képviselő-testület tagjai a kitüntető cím odaítéléséről döntő bizottsági ülésen is tehetnek javaslatot.

b)22 A javaslatok benyújtásának határideje minden év augusztus 31.

(4) A Pesterzsébet Kiváló Szociális Dolgozója kitüntető cím adományozásáról a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben a Szociális Bizottság dönt.

(5) A Pesterzsébet Kiváló Szociális Dolgozója kitüntető címet a Szociális Munka Napján kell átadni.

(6) A Pesterzsébet Kiváló Szociális Dolgozója kitüntető címmel a kitüntetett:

a) díszmappában lévő Pesterzsébet címerét tartalmazó oklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását),

b) valamint bruttó 200 000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

AZ ÉV PEDAGÓGIAI ÉS KULTURÁLIS DOLGOZÓJA23

13. § (1)24 Az Év Pedagógiai és Kulturális Dolgozója kitüntető cím adományozható annak a természetes személynek, aki kiemelkedően végzi, végezte munkáját Pesterzsébet területén, az önkormányzat által alapított költségvetési szervnél.

(2)25 Az Év Pedagógiai és Kulturális Dolgozója kitüntető cím évente legfeljebb hét személynek adományozható.

(3)26 Az Év Pedagógiai és Kulturális Dolgozója kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására az Önkormányzat intézményeinek vezetői, a Hivatal Közművelődési, Egészségügyi és Szociális Osztálya és a Képviselő-testület tagjai tehetnek javaslatot, melyet írásban, részletes indoklással a polgármesterhez kell benyújtani. A Képviselő-testület tagjai a kitüntető cím odaítéléséről döntő bizottsági ülésen is tehetnek javaslatot.

b)27 A javaslatok benyújtásának határideje minden év március 31.

(4)28 Az Év Pedagógiai és Kulturális Dolgozója kitüntető cím kitüntető cím adományozásáról a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Informatikai Bizottság dönt.

(5)29 Az Év Pedagógiai és Kulturális Dolgozója kitüntető címet Pedagógusnapon kell átadni..

(6)30 Az Év Pedagógiai és Kulturális Dolgozója kitüntető címmel a kitüntetett:

a) díszmappában lévő Pesterzsébet címerét tartalmazó oklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását),

b) valamint bruttó 150 000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

AZ ÉV EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓJA31

13/A. § (1) Az Év Egészségügyi Dolgozója kitüntető cím adományozható annak a természetes személynek, aki kiemelkedően végzi, végezte munkáját, illetőleg Pesterzsébet területén, az önkormányzat által alapított költségvetési szervnél, vagy praxisban kiemelkedő munkát végez az adományozás évében.

(2) Az Év Egészségügyi Dolgozója kitüntető cím évente legfeljebb két személynek adományozható.

(3) Az Év Egészségügyi Dolgozója kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására az Önkormányzat intézményeinek vezetői, a Hivatal Közművelődési, Egészségügyi és Szociális Osztálya és a Képviselő-testület tagjai tehetnek javaslatot, melyet írásban, részletes indoklással a polgármesterhez kell benyújtani. A Képviselő-testület tagjai a kitüntető cím odaítéléséről döntő bizottsági ülésen is tehetnek javaslatot.

b)32 A javaslatok benyújtásának határideje minden év április 30.

(4)33 Az Év Egészségügyi Dolgozója kitüntető cím kitüntető cím adományozásáról a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben a Sport és Egészségügyi Bizottság dönt.

(5) Az Év Egészségügyi Dolgozója kitüntető címet Semmelweis Napon kell átadni.

(6) Az Év Egészségügyi Dolgozója kitüntető címmel a kitüntetett:

a) díszmappában lévő Pesterzsébet címerét tartalmazó oklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását),

b) valamint bruttó 150 000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

AZ ÉV SZOCIÁLIS DOLGOZÓJA34

13/B. § (1)35 Az Év Szociális Dolgozója kitüntető cím adományozható annak a természetes személynek, aki kiemelkedően végzi, végezte munkáját Pesterzsébet területén, az önkormányzat által alapított költségvetési szervnél.

(2) Az Év Szociális Dolgozója kitüntető cím évente legfeljebb hat személynek adományozható.

(3) Az Év Szociális Dolgozója kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására az Önkormányzat intézményeinek vezetői, a Hivatal Közművelődési, Egészségügyi és Szociális Osztálya és a Képviselő-testület tagjai tehetnek javaslatot, melyet írásban, részletes indoklással a polgármesterhez kell benyújtani. A Képviselő-testület tagjai a kitüntető cím odaítéléséről döntő bizottsági ülésen is tehetnek javaslatot.

b)36 A javaslatok benyújtásának határideje minden év augusztus 31.

(4) Az Év Szociális Dolgozója kitüntető cím kitüntető cím adományozásáról a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben a Szociális Bizottság dönt.

(5) Az Év Szociális Dolgozója kitüntető címet a Szociális Munka Napján kell átadni.

(6) Az Év Szociális Dolgozója kitüntető címmel a kitüntetett:

a) díszmappában lévő Pesterzsébet címerét tartalmazó oklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását),

b) valamint bruttó 150 000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

AZ ÉV SPORTOLÓJA

14. § (1) Az Év Sportolója kitüntető cím adományozható annak a természetes személynek, aki kimagasló munkát végez, kiemelkedő sporteredményt ért el.

(2) Az Év Sportolója kitüntető cím évente egy természetes személy részére adományozható, kivétel, ha az adott évben több személy is kiemelkedő sporteredményt ért el (nemzetközi sportrendezvényen első, második, harmadik helyezés).

(3) Az Év Sportolója kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására bárki tehet javaslatokat, melyet írásban, részletes indoklással a polgármesterhez kell benyújtani e-mailen és postai úton papíralapon. A javaslathoz mellékelni kell a sportszövetségek által kiadott, az előző évi eredményekről szóló igazolást.

b)37 A javaslatok benyújtásának határideje minden év február 28.

c) A javaslatok benyújtásának határidejét megelőzően két alkalommal javaslatkérési felhívást kell közzétenni a Pesterzsébet újságban és a www.pesterzsebet.hu honlapon.

(4)38 Az Év Sportolója kitüntető címre felterjesztett személyekről a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben a Sport és Egészségügyi Bizottság dönt.

(5) Az Év Sportolója kitüntető címet a Magyar Sport Napja alkalmával rendezett ünnepségen kell átadni.

(6) Az Év Sportolója kitüntető címmel a kitüntetett:

a)39 díszmappában Pesterzsébet címerét tartalmazó oklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását),

b) a kitüntetés nevét és évét tartalmazó gravírozott kupát,

c)40 valamint bruttó 120.000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

AZ ÉV EDZŐJE, AZ ÉV SPORTVEZETŐJE

15. § (1) Az Év Edzője és/vagy az Év Sportvezetője kitüntető cím adományozható annak a természetes személynek, aki kimagasló munkát végez, kiemelkedő sporteredményt ért el, vagy ahhoz versenyzőiket hozzásegítette edzőként, vagy sportvezetőként.

(2) Az Év Edzője kitüntető cím és/vagy az Év Sportvezetője kitüntető cím évente legfeljebb két természetes személynek adományozható.

(3) Az Év Edzője és/vagy az Év Sportvezetője kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására bárki tehet javaslatokat, melyet írásban, részletes indoklással a polgármesterhez kell benyújtani e-mailen és postai úton papíralapon.

b)41 A javaslatok benyújtásának határideje minden év február 28.

c) A javaslatok benyújtásának határidejét megelőzően két alkalommal javaslatkérési felhívást kell közzétenni a Pesterzsébet újságban és a www.pesterzsebet.hu honlapon.

(4)42 Az Év Edzője és/vagy az Év Sportvezetője kitüntető címekre felterjesztett személyekről a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben a Sport és Egészségügyi Bizottság dönt.

(5) Az Év Edzője és/vagy Év Sportvezetője kitüntető címeket a Magyar Sport Napja alkalmával rendezett ünnepségen kell átadni.

(6) Az Év Edzője vagy az Év Sportvezetője kitüntető címmel a kitüntetett:

a)43 díszmappában Pesterzsébet címerét tartalmazó oklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását),

b) a kitüntetés nevét és évét tartalmazó gravírozott kupát,

c)44 valamint bruttó 120.000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

PESTERZSÉBET 1956 EMLÉKÉREM

16. § (1) A Pesterzsébet 1956 Emlékérem kitüntető cím adományozható annak a személynek, aki részt vett a forradalom és szabadságharcban és az azt követő önkényuralmi időszakban tanúsított magatartásával, majd pedig a rendszerváltoztatás után kifejtett tevékenységével hozzájárult az ’56-os szellemiség megőrzéséhez és ápolásához, a nemzeti összefogáshoz.

(2) A Pesterzsébet 1956 Emlékérem kitüntetés először az 1956-os forradalom-és szabadságharc 50. évfordulóján adományozható, majd ezt követően 5 évenként, legfeljebb két személynek adományozható.

(3) A Pesterzsébet 1956 Emlékérem kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására bárki tehet javaslatokat, melyet írásban, részletes indoklással a polgármesterhez kell benyújtani.

b) A javaslatok benyújtásának határideje minden aktuális év július 31. napja.

c) A javaslatok benyújtásának határidejét megelőzően legalább egy alkalommal javaslatkérési felhívást kell közzétenni a Pesterzsébet újságban és a www.pesterzsebet.hu honlapon.

(4) A Pesterzsébet 1956 Emlékérem kitüntető cím adományozásáról a Képviselő-testület a szeptemberi ülésén dönt.

(5) A Pesterzsébet 1956 Emlékérem kitüntető címet az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepségen kell átadni.

(6) A Pesterzsébet 1956 Emlékérem kitüntető címmel a kitüntetett:

a) ruházatra tűzhető, művészileg megtervezett emlékérmet (az emlékérem feliratai: „A hazáért és szabadságért” „Pesterzsébet 1956”),

b) díszmappában lévő Pesterzsébet címerét tartalmazó oklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását),

c) valamint bruttó 60.000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

Intézményi hűségjutalom45

17. §46 (1)47 Intézményi hűségjutalomra jogosult, az a dolgozó, aki az intézményi hűségjutalom kitüntető cím adományozása évében az Önkormányzat fenntartásában lévő intézményben, a Külső-Pesti Tankerületi Központ fenntartásában lévő intézményben (ideértve Pesterzsébet közigazgatási területén lévő, korábban fővárosi fenntartású köznevelési intézményeket is), illetve a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Budapest XX. Kerületi Tagintézményében megkezdi munkaviszonyának 20., 30., 40., vagy 50. évét.

(2) Az intézményi hűségjutalomban minden évben azon dolgozók részesülhetnek, akiket az Önkormányzat intézményeinek vezetői, a Külső-Pesti Tankerületi Központ Igazgatója, vagy a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója jogosultságuk alapján megküld.

(3) A költségek tervezése érdekében a jogosult személyek előzetes névsorát - a következő év vonatkozásában - tárgyévet megelőző év december 15. napjáig, valamint adategyeztetés céljából a végleges jogosulti névsort legkésőbb tárgyév április 15. napjáig írásban a Polgármesterhez kell benyújtani.

(4) Az intézményi hűségjutalomra való jogosultság megállapításához a 17. § (1) bekezdésében megjelölt pesterzsébeti intézményekben eltöltött összes jogviszonyt be kell számítani, akkor is, ha az intézményi hűségjutalomra javasolt személy jogviszonyának utolsó 10 évét megszakítás nélkül a kerületben töltötte és a kerületen kívül fennálló jogviszonyának időtartama az 5 évet nem haladta meg. A kerületben töltött jogviszony idejébe be kell számítani a GYES és a GYED időtartamát, valamint a tényleges katonai szolgálat időtartamát, amennyiben az érintett bevonulásakor kerületi közalkalmazotti és egyéb jogviszonyban volt.

(5) Az intézményi hűségjutalmat a Pedagógus Napon, a Semmelweis Napon, valamint a Szociális Munka Napján kell átadni.

(6) Az intézményi hűségjutalom kitüntető címmel a kitüntetett:

a) díszmappában lévő Pesterzsébet címerét tartalmazó oklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a Polgármester aláírását),

b) valamint a c) pontban meghatározottak szerinti kitüntető címmel járó juttatás kap.

c)48 Az intézményi hűségjutalom kitüntető címmel járó juttatás összege:

ca) 20 éves intézményi hűségjutalom esetén a jutalmazott alapbérének 100 %-a;

cb) 30 éves intézményi hűségjutalom esetén a jutalmazott alapbérének 150 %-a;

cc) 35 éves intézményi hűségjutalom esetén a jutalmazott alapbérének 175 %-a;

cd) 40 éves intézményi hűségjutalom esetén a jutalmazott alapbérének 200 %-a;

ce) 45 éves intézményi hűségjutalom esetén a jutalmazott alapbérének 250 %-a;

cf) 50 éves intézményi hűségjutalom esetén a jutalmazott alapbérének 300 %-a.

INTÉZMÉNYI HŰSÉGOKLEVÉL49

17/A. § (1)50 Intézményi hűségoklevélre jogosult, az a dolgozó, aki az intézményi hűségoklevél kitüntető cím adományozása évében a Vörösmarty Mihály Református Általános Iskolában, a József Attila Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskolában megkezdi munkaviszonyának 20., 30., 40., 45., vagy 50. évét.

(2) Az intézményi hűségoklevélben minden évben azon dolgozók részesülhetnek, akiket a Vörösmarty Mihály Református Általános Iskola igazgatója, vagy a József Attila Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatója jogosultságuk alapján megküld.

(3)51 A jogosult személyek előzetes névsorát a tárgyévet megelőző év december 15. napjáig, valamint adategyeztetés céljából a végleges jogosulti névsort legkésőbb tárgyév április 15. napjáig írásban a Polgármesterhez kell benyújtani.

(4) Az intézményi hűségoklevélre való jogosultság megállapításához a 17/A § (1) bekezdésében megjelölt pesterzsébeti intézményekben eltöltött összes jogviszonyt be kell számítani, akkor is, ha az intézményi hűségoklevélre javasolt személy jogviszonyának utolsó 10 évét megszakítás nélkül a kerületben töltötte és a kerületen kívül fennálló jogviszonyának időtartama az 5 évet nem haladta meg. A kerületben töltött jogviszony idejébe be kell számítani a GYES és a GYED időtartamát, valamint a tényleges katonai szolgálat időtartamát, amennyiben az érintett bevonulásakor kerületi közalkalmazotti és egyéb jogviszonyban volt.

(5)52 Az intézményi hűségoklevelet a Pedagógus Napon kell átadni.

(6) Az intézményi hűségoklevél kitüntető címmel a kitüntetett díszmappában lévő Pesterzsébet címerét tartalmazó oklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását) kap.

PESTERZSÉBET KIVÁLÓ PEDAGÓGUSA

18. § (1) A Pesterzsébet Kiváló Pedagógusa címben minden évben azon pedagógusok részesülhetnek, akiket a Külső-Pesti Tankerületi Központ Igazgatója felterjeszt.

(2) A Pesterzsébet Kiváló Pedagógusa kitüntető cím évente két pedagógusnak adományozható.

(3) A Pesterzsébet Kiváló Pedagógusa kitüntető címre javaslattétel:

a) A javaslatot egy alsó tagozaton és egy felső tagozaton tanító pedagógus vonatkozásában írásban részletes indoklással a polgármesterhez kell benyújtani.

b)53 A javaslatok benyújtásának határideje minden év március 31.

(4) A Pesterzsébet Kiváló Pedagógusa kitüntető cím kitüntető cím adományozásáról a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Informatikai Bizottság dönt.

(5) A Pesterzsébet Kiváló Pedagógusa kitüntető címet Pedagógusnapon kell átadni.

(6) A Pesterzsébet Kiváló Pedagógusa kitüntető címmel a kitüntetett:

a) díszmappában lévő Pesterzsébet címerét tartalmazó oklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását),

b) valamint bruttó 150.000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

PESTERZSÉBET SZÍNES DIPLOMÁS PEDAGÓGUSA ELISMERÉS54

18/A. § (1) Pesterzsébet Színes Diplomás Pedagógusa elismerésre jogosult, az a nyugdíjas pedagógus, aki legalább 20 évet az Önkormányzat közigazgatási területén működő nevelési-oktatási intézményben pedagógus munkakörben töltött el és az elismerő cím adományozása évében

a) 50 éve megszerzett pedagógus oklevelére tekintettel arany díszoklevélben;

b) 60 éve megszerzett pedagógus oklevelére tekintettel gyémánt díszoklevélben;

c) 65 éve megszerzett pedagógus oklevelére tekintettel vas díszoklevélben;

d) 70 éve megszerzett pedagógus oklevelére tekintettel rubin díszoklevélben;

e) 75 éve megszerzett pedagógus oklevélre tekintettel gránit vagy platina díszoklevélben;

f) 80 éve megszerzett pedagógus oklevélre tekintettel zafír díszoklevélben;

részesült.

(2) Pesterzsébet Színes Diplomás Pedagógusa elismerésre az Önkormányzat minden évben felhívást tesz közzé helyben szokásos módon, mely tartalmazza az elismerés részletes szabályait, valamint a kérelemmel együtt benyújtandó kötelező mellékleteket.

(3) A kérelem a kötelező mellékletekkel együtt minden év március 5. napjáig nyújtható be a Polgármesteri Hivatal Közművelődési, Egészségügyi és Szociális Osztályára.

(4) A Pesterzsébet Színes Diplomás Pedagógusa elismerést Pedagógusnapon kell átadni.

(5) A Pesterzsébet Színes Diplomás Pedagógusa elismerés kitüntető címmel a kitüntetett:

a) díszmappában lévő Pesterzsébet címerét tartalmazó oklevelet (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását),

b) valamint nettó 120.000,-Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

(6)55 A Pesterzsébet Színes Diplomás Pedagógus Elismerés címmel kitüntetett személy az (5) bekezdés b) pontja szerinti juttatásban az (1) bekezdés a)-f) pontjában meghatározott díszoklevélre tekintettel, díszoklevél fokozatonként egy alkalommal részesülhet.

SÁRKÁNYÖLŐ SZENT GYÖRGY ELISMERÉS

19. § (1) A Sárkányölő Szent György elismerés annak a BRFK XX.-XXIII. kerületi Rendőrkapitányság hivatásos állományú dolgozójának adományozható, aki kiemelkedő teljesítményével hozzájárult a kerület közbiztonságának és közrendjének fejlődéséhez.

(2) A Sárkányölő Szent György elismerés évente legfeljebb 31 személynek adományozható.

(3) A Sárkányölő Szent György elismerésre javaslattétel:

a) A Sárkányölő Szent György elismerés adományozására a BRFK. XX.-XXIII. kerületi Rendőrkapitányság vezetője tehet javaslatot, melyet írásban, indoklással a polgármesterhez kell benyújtania.

b) A javaslatokat úgy kell benyújtani, hogy a kitüntető cím odaítéléséről a Képviselő-testület minden évben legkésőbb az áprilisi rendes ülésén hoz döntést.

(4) A Sárkányölő Szent György elismerés odaítéléséről a BRFK. XX.-XXIII. kerületi Rendőrkapitányság vezetőjének javaslata alapján a Képviselő-testület dönt.

(5) A Sárkányölő Szent György elismerést a Szent György Napi ünnepség keretében kell átadni.

(6) A Sárkányölő Szent György elismerés kitüntető címmel a kitüntetett:

a) díszmappában lévő Pesterzsébet címerét tartalmazó oklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását, a kitüntetett személy rendfokozatát és beosztását),

b) valamint bruttó 175.000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

PESTERZSÉBET KIVÁLÓ RENDŐRSÉGI DOLGOZÓJA ELISMERÉS

19/A. § (1) Pesterzsébet Kiváló Rendőrségi Dolgozója elismerés annak a BRFK XX.-XXIII. kerületi Rendőrkapitányság állományában Pesterzsébeten szolgálatot teljesítő rendőrségi dolgozónak adományozható, aki kiemelkedő teljesítményével hozzájárult a kerület közbiztonságának és közrendjének fejlődéséhez.

(2) A Pesterzsébet Kiváló Rendőrségi Dolgozója elismerés évente legfeljebb 30 személynek adományozható.

(3) A Pesterzsébet Kiváló Rendőrségi Dolgozója elismerésre történő javaslattétel rendje:

a) A Pesterzsébet Kiváló Rendőrségi Dolgozója elismerés adományozására a BRFK XX.-XXIII. kerületi Rendőrkapitányság vezetője tehet javaslatot, melyet írásban, a polgármesterhez kell benyújtania.

b) A javaslatok benyújtásának határideje minden év október 15. napja, 2018. évben december 6. napja.

(4) A Pesterzsébet Kiváló Rendőrségi Dolgozója elismerés odaítéléséről a BRFK XX.-XXIII. kerületi Rendőrkapitányság vezetőjének javaslata alapján a Képviselő-testület dönt.

(5) A Pesterzsébet Kiváló Rendőrségi Dolgozója elismerést december hónapban, ünnepélyes keretek között kell átadni.

(6) A Pesterzsébet Kiváló Rendőrségi Dolgozója elismeréssel a kitüntetett:

a) díszmappában lévő Pesterzsébet címerét tartalmazó oklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását, a kitüntetett személy rendfokozatát és beosztását),

b) valamint bruttó 120.000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

SÁRKÁNYÖLŐ SZENT GYÖRGY KITÜNTETŐ CÍM

19/B. § (1) A Sárkányölő Szent György kitüntető cím annak a BRFK XX.-XXIII. kerületi Rendőrkapitányság hivatásos állományú, vezető beosztású dolgozójának adományozható, aki kiemelkedő teljesítményével hozzájárult a kerület közbiztonságának és közrendjének fejlődéséhez.

(2) A Sárkányölő Szent György kitüntető cím évente legfeljebb egy személynek adományozható.

(3) A Sárkányölő Szent György kitüntető címre javaslattétel:

a) A Sárkányölő Szent György kitüntető cím adományozására az Önkormányzat tisztségviselői, képviselője tehet javaslatot, melyet írásban, részletes indoklással a polgármesterhez kell benyújtani.

b) Nem kell külön javaslattétel abban az esetben, amennyiben a kitüntető cím adományozására a polgármester tesz javaslatot.

c) c) A javaslatokat úgy kell benyújtani, hogy a kitüntető cím odaítéléséről a Képviselő-testület minden évben legkésőbb az áprilisi rendes ülésén hoz döntést.

(4) A Sárkányölő Szent György kitüntető cím odaítéléséről a Képviselő-testület dönt.

(5) A Sárkányölő Szent György kitüntető címet a Szent György Napi ünnepség keretében kell átadni.

(6) A Sárkányölő Szent György kitüntető címmel a kitüntetett:

a) díszmappában lévő Pesterzsébet címerét tartalmazó oklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását, a kitüntetett személy rendfokozatát és beosztását),

b) valamint bruttó 700.000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

SZENT FLÓRIÁN ELISMERÉS

20. § (1) A Szent Flórián elismerés annak a XX. kerületi Tűzoltó-parancsnokság hivatásos állományú dolgozójának adományozható, aki hosszabb ideje kiemelkedő munkát végzett.

(2) A Szent Flórián elismerés évente legfeljebb 10 személynek adományozható.

(3) A Szent Flórián kitüntető címre javaslattétel:

a) A Szent Flórián elismerés adományozására a XX. kerületi Tűzoltó-parancsnokság vezetője tehet javaslatot, melyet írásban, indoklással a polgármesterhez kell benyújtania.

b) A javaslatokat úgy kell benyújtani, hogy a kitüntető cím odaítéléséről a Képviselő-testület minden évben legkésőbb az áprilisi rendes ülésén hoz döntést.

(4) A Szent Flórián elismerés odaítéléséről a XX. kerületi Tűzoltó-parancsnokság vezetőjének javaslata alapján a Képviselő-testület dönt.

(5) A Szent Flórián elismerést a Szent Flórián Napi ünnepség keretében kell átadni

(6) A Szent Flórián elismerés kitüntető címmel a kitüntetett:

a) díszmappában lévő Pesterzsébet címerét tartalmazó oklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását, a kitüntetett személy rendfokozatát és beosztását),

b) valamint bruttó 150.000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

PESTERZSÉBET SPORTOLÓJA

21. § (1) A Pesterzsébet Sportolója kitüntető cím adományozható annak a természetes személynek, aki kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó kerületi lakos, vagy Pesterzsébeti sportszakosztályban sportol.

(2) A Pesterzsébet Sportolója kitüntető cím évente tíz természetes személy részére adományozható.

(3) A Pesterzsébet Sportolója kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására sportszakosztály vezetője tehet javaslatot, melyet írásban, részletes indoklással a polgármesterhez kell benyújtani.

b)56 A javaslatok benyújtásának határideje minden év február 28.

(4)57 A Pesterzsébet Sportolója kitüntető címre felterjesztett személyekről a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben a Sport és Egészségügyi Bizottság dönt.

(5) A Pesterzsébet Sportolója kitüntető címeket a Magyar Sport Napja alkalmával rendezett ünnepségen kell átadni.

(6) A Pesterzsébet Sportolója kitüntető címmel a kitüntetett:

a) díszmappában lévő Pesterzsébet címerét tartalmazó oklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását),

b)58 valamint bruttó 25.000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

PESTERZSÉBET ARANYKEZŰ MESTERE

22. § (1) A Pesterzsébet Aranykezű Mestere kitüntető cím adományozható olyan helyi kisvállalkozónak, szakembernek, aki több évtizede, közmegelégedésre, megbízhatóan végzi tevékenységét.

(2)59 A Pesterzsébet Aranykezű mestere kitüntető cím évente öt személy részére adományozható.

(3) A Pesterzsébet Aranykezű Mestere kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására bárki tehet javaslatot, melyet írásban, részletes indoklással a polgármesterhez kell benyújtani.

b) a javaslatok benyújtásának határideje minden év november 15. napja.

c) A javaslatok benyújtásának határidejét megelőzően két alkalommal javaslatkérési felhívást kell közzétenni a Pesterzsébet újságban és a www.pesterzsebet.hu honlapon.

d) A benyújtott javaslatokat a döntést megelőzően a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XX. kerületi tagcsoportja véleményezi.

(4)60 A Pesterzsébet Aranykezű Mestere kitüntető címekre felterjesztett személyekről a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben a Gazdasági és Jogi Bizottság dönt.

(5) A Pesterzsébet Aranykezű Mestere kitüntető címeket a Vállalkozók Napja alkalmával rendezett ünnepségen kell átadni.

(6) A Pesterzsébet Aranykezű Mestere kitüntető címmel a kitüntetett:

a) díszmappában lévő Pesterzsébet címerét tartalmazó oklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását),

b) valamint br. 10.000 Ft értékű üzleti ajándékot kap.

POLGÁRMESTERI DICSÉRŐ OKLEVÉL

23. § (1) A Polgármesteri Dicsérő Oklevél kitüntető cím adományozható annak a természetes személynek, aki hosszú ideig, kiemelkedő szakmai hozzáértéssel vezetett kerületi szervezetet, egyben a kerület lakosságáért, a lakosság körében példaértékű tevékenységet végzett, de, akár áthelyezés, akár más hivatalos okból távozott a kerületi közéletéből.

(2) A Polgármesteri Dicsérő Oklevél kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására tisztségviselő, képviselő, illetve hivatali osztályvezető tehet javaslatot, melyet írásban, részletes indoklással a polgármesterhez kell benyújtani.

b) A javaslatok benyújtásának határideje minden év július 31.

(3) A Polgármesteri Dicsérő Oklevél kitüntető címekre felterjesztett személyekről a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben a Polgármester dönt.

(4) A Polgármesteri Dicsérő Oklevél kitüntető címet az Erzsébet Napok rendezvény-sorozat keretében kell átadni.

(5) A Polgármesteri Dicsérő Oklevél kitüntető címmel a kitüntetett:

a) Pesterzsébet címerét tartalmazó keretezett díszoklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását),

b) ezüst emlékérmet,

c) valamint bruttó 100.000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

Pesterzsébet Kiváló Mentőszolgálati Dolgozója

23/A. § (1) A Pesterzsébet Kiváló Mentőszolgálati Dolgozója kitüntető cím az Országos Mentőszolgálat Pesterzsébeti Mentőállomásán dolgozó, kiemelkedő tevékenységet végző személynek adományozható.

(2) A Pesterzsébet Kiváló Mentőszolgálati Dolgozója kitüntető cím évente legfeljebb tíz személynek adományozható.

(3) A Pesterzsébet Kiváló Mentőszolgálati Dolgozója kitüntető címre javaslattétel:

a) A kitüntető cím adományozására az Országos Mentőszolgálat Pesterzsébeti Mentőállomás vezetője tehet javaslatokat, melyet írásban, részletes indoklással a polgármesterhez kell benyújtani.

b)61 A javaslatok benyújtásának határideje minden év február 28.

(4) A Pesterzsébet Kiváló Mentőszolgálati Dolgozója kitüntető cím adományozásáról az Országos Mentőszolgálat Pesterzsébeti Mentőállomás vezetője javaslata alapján a Képviselő-testület dönt.

(5) A Pesterzsébet Kiváló Mentőszolgálati Dolgozója kitüntető címet a Mentők Napja alkalmából kell átadni.

(6) A Pesterzsébet Kiváló Mentőszolgálati Dolgozója kitüntető címmel a kitüntetett:

a) díszmappában lévő Pesterzsébet címerét tartalmazó oklevelet, (amely tartalmazza Pesterzsébet címerén kívül a kitüntetett nevét, az adományozás okát, keltét és a polgármester aláírását),

b) valamint bruttó 150.000 Ft kitüntető címmel járó juttatást kap.

A KITÜNTETTETTEK JOGAI

24. § (1) A kitüntetett az adományozás napjától kezdve viselheti a kitüntető címet.

(2) A kitüntető cím birtokosa:

a) Pesterzsébet Önkormányzata által rendezett minden ünnepségre hivatalos,

b) jogosult a címet aláírásainál és egyéb kitüntetéseinél feltüntetni.

ÉRDEMTELENSÉG

25. § E rendeletben meghatározott kitüntető címek visszavonhatók, amennyiben viselőjük arra érdemtelenné válik. Az érdemtelenségről és a kitüntető cím visszavonásáról a Képviselő-testület minősített többséggel dönt.

EGYÉB RENDELKEZÉSEK

26. § (1) E rendeletben meghatározott kitüntetésben nem részesülhet:

a) Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal dolgozója,

b) Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testületének tagja,

c) Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet nemzetiségi önkormányzatának képviselője.

(2) A 2. § (1) – (9), valamint (15) bekezdéseiben meghatározott címek esetén az elismerésre érdemes személy elhalálozása esetén posztumusz kitüntetés adományozható. Ebben az esetben az elismerés átvételére a legközelebbi hozzátartozó jogosult.

(3) E rendelet vonatkozásában, a meghatározott kitüntető címekre vonatkozó javaslattételnek tartalmaznia kell a felterjesztő és a felterjesztett adatait, elérhetőségét.

(4) E rendeletben meghatározott kitüntetésben részesülőkről a Hivatal nyilvántartást vezet, melyet az önkormányzat hivatalos honlapján közzé tesz.

HATÁLYBA LÉPTETŐ RENDELKEZÉSEK

27. § (1) E rendelet 2018. június 1. napján lép hatályba.

(2) A kitüntető címek adományozásáról szóló 22/2015. (IX. 21.) Ök. sz. rendelet hatályát veszti.

MÓDOSULÓ RENDELKEZÉSEK

28. § (1) Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testületének 37/2014. (XI. 13.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata és szervei szervezeti és működési szabályzatáról [a továbbiakban: 37/2014. (XI. 13.) önkormányzati rendelet] 2. mellékletének a Képviselő-testület szerveire átruházott hatáskörei I/4. pontja az Egészségügyi és Sportbizottság átruházott hatáskörei a következő 10. ponttal egészül ki: Dönt a Pesterzsébet Sportolója kitüntető cím odaítéléséről.

(2) A 37/2014. (XI. 13.) önkormányzati rendelet 2. mellékletének a Képviselő-testület szerveire átruházott hatáskörei I/5. pontja a Gazdasági Bizottság átruházott hatáskörei a következő 30. ponttal egészül ki: Dönt a Pesterzsébet Aranykezű Mestere kitüntető cím odaítéléséről.

(3) A 37/2014. (XI. 13.) önkormányzati rendelet 2. mellékletének a Képviselő-testület szerveire átruházott hatáskörei II. pontja a Polgármester átruházott hatáskörei 57. pontja helyébe az alábbi kerül: Dönt a Polgármesteri Dicsérő Oklevél kitüntető cím odaítéléséről.

1

A 2. § (10) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2021. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. § (11) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2021. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 2. § (15) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2022. (III. 10.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (15) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2023. (IV. 14.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 2. § (25) bekezdését a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

5

A 2. § (26) bekezdését a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2023. (IV. 14.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

6

A 7. § (4) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelete 1. § a) pontja szerint módosított szöveg.

7

A 8. § (4) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelete 1. § b) pontja szerint módosított szöveg.

8

A 10. § (4) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelete 1. § c) pontja szerint módosított szöveg.

9

A 11. § (4) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelete 1. § d) pontja szerint módosított szöveg.

10

A „PESTERZSÉBET KIVÁLÓ PEDAGÓGIAI ÉS KULTURÁLIS DOLGOZÓJA” alcím címe a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2021. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

11

A 12. § (1) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2021. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

12

A 12. § (2) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2021. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

13

A 12. § (3) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2021. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

14

A 12. § (3) bekezdés b) pontja a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2022. (III. 10.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

15

A 12. § (4) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2021. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

16

A 12. § (5) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2021. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

17

A 12. § (6) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2021. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

18

A „PESTERZSÉBET KIVÁLÓ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓJA” alcímet (12/A. §) a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2021. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be.

19

A 12/A. § (3) bekezdés b) pontja a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2022. (III. 10.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

20

A 12/A. § (4) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelete 1. § e) pontja szerint módosított szöveg.

21

A „PESTERZSÉBET KIVÁLÓ SZOCIÁLIS DOLGOZÓJA” alcímet (12/B. §) a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2021. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 5. §-a iktatta be.

22

A 12/B. § (3) bekezdés b) pontja a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2022. (III. 10.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

23

Az „AZ ÉV PEDAGÓGIAI ÉS KULTURÁLIS DOLGOZÓJA” alcím címe a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2021. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

24

A 13. § (1) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2021. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg. A 13. § (1) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2022. (III. 10.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

25

A 13. § (2) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2021. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

26

A 13. § (3) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2021. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

27

A 13. § (3) bekezdés b) pontja a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2022. (III. 10.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

28

A 13. § (4) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2021. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

29

A 13. § (5) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2021. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

30

A 13. § (6) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2021. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

31

Az „AZ ÉV EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓJA” alcímet (13/A. §) a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2021. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 8. §-a iktatta be.

32

A 13/A. § (3) bekezdés b) pontja a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2022. (III. 10.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

33

A 13/A. § (4) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelete 1. § f) pontja szerint módosított szöveg.

34

Az „AZ ÉV SZOCIÁLIS DOLGOZÓJA” alcímet (13/B. §) a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2021. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 9. §-a iktatta be.

35

A 13/B. § (1) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2022. (III. 10.) önkormányzati rendelete 7. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

36

A 13/B. § (3) bekezdés b) pontja a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2022. (III. 10.) önkormányzati rendelete 7. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

37

A 14. § (3) bekezdés b) pontja a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2022. (III. 10.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

38

A 14. § (4) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelete 1. § g) pontja szerint módosított szöveg.

39

A 14. § (6) bekezdés a) pontja a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2023. (IV. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

40

A 14. § (6) bekezdés c) pontja a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2023. (IV. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. § (6) bekezdés c) pontja a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

41

A 15. § (3) bekezdés b) pontja a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2022. (III. 10.) önkormányzati rendelete 9. §-ával megállapított szöveg.

42

A 15. § (4) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelete 1. § h) pontja szerint módosított szöveg.

43

A 15. § (6) bekezdés a) pontja a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2023. (IV. 14.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

44

A 15. § (6) bekezdés c) pontja a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2023. (IV. 14.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. § (6) bekezdés c) pontja a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

45

Az „Intézményi hűségjutalom” alcím címe a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2022. (III. 10.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

46

A 17. § a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2023. (IV. 14.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

47

A 17. § (1) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

48

A 17. § (6) bekezdés c) pont nyitó szövegrésze a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelete 6. §-a szerint módosított szöveg.

49

Az „INTÉZMÉNYI HŰSÉGOKLEVÉL” alcímet (17/A. §-t) a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2023. (IV. 14.) önkormányzati rendelete 5. §-a iktatta be.

50

A 17/A. § (1) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

51

A 17/A. § (3) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

52

A 17/A. § (5) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

53

A 18. § (3) bekezdés b) pontja a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2022. (III. 10.) önkormányzati rendelete 12. §-ával megállapított szöveg.

54

A „PESTERZSÉBET SZÍNES DIPLOMÁS PEDAGÓGUSA ELISMERÉS” alcímet (18/A. §) a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be.

55

A 18/A. § (6) bekezdését a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2023. (IV. 14.) önkormányzati rendelete 6. §-a iktatta be.

56

A 21. § (3) bekezdés b) pontja a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2022. (III. 10.) önkormányzati rendelete 13. §-ával megállapított szöveg.

57

A 21. § (4) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelete 1. § i) pontja szerint módosított szöveg.

58

A 21. § (6) bekezdés b) pontja a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2023. (IV. 14.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg. A 21. § (6) bekezdés b) pontja a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

59

A 22. § (2) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2022. (III. 10.) önkormányzati rendelete 14. §-ával megállapított szöveg.

60

A 22. § (4) bekezdése a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelete 1. § j) pontja szerint módosított szöveg.

61

A 23/A. § (3) bekezdés b) pontja a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2022. (III. 10.) önkormányzati rendelete 15. §-ával megállapított szöveg.